sort proizvodi
news

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Autor:

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка, бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011. године, Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка,на седници одржаној дана 11.01.2020. године, донео је следеће

 

 

 

НАРЕДБЕ

 

 

I           Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка је због обилних падавина и повећања водостаја реке Нишаве издао наредбу да се затвара саобраћај на мосту код Божиног тора у атару села Долац.

 

II         Донет је закључак за ангажовањем механизације ради чишћења локалних, сеоских путева и канала и то у следећим селима: Тамњаница, Црвени Брег, Моклиште, Ново Село, Космовац, Топоница  и по потреби других локалних, сеоских путева и канала у случају  нових обилних падавина.

 

III        Донет  је закључак да се због велике замућености воде за пиће упути захтев Војсци Србије ради добијања цистерне за пијаћу воду.

 

IV        Донет је закључак да се упути захтев Окружном штабу за ванредне ситуације ради обезбеђивања и точења пијаће воде и хиперхлорисања исте у Заводу за јавно здравље Пирот.

 

V         Донет је закључак да се упути захтев ЈКП „Наисус“ Ниш да обезбеде цистерну и здраву пијаћу воду за мештане насеља Црвена Река и насеља Долац.

 

VI        Донет је закључак да се упути захтев Железници Србије – ЗОП  секцији Ниш ради чишћења канала поред пруге у насељу Долац и обезбеђивања нормалног протока воде због атмосферских падавина.

 

VII      Донет је закључак са се упути допис ЈП Коридори Србије због угрожености моста у селу Глоговац код скретања за село Топоница и Космовац, као и због ангажовања механизације за чишћење канала од надвожњака Б2 до насеља Белановац.

 

VIII     Налаже се ЈКП „Комнис“ Бела Паланка да уведе 24-часовно дежурство на територији градског дела општине Бела Паланка. Налаже се ЈКП „Комнис“ да обезбеди водоснабдевање у МЗ Мокра, МЗ Крупац и МЗ Ново Село.

 

IX        Налаже се ЈКП „Комнис“ Бела Паланка да у сарадњи са Црвеним Крстом у Белој Паланци изврши санацију воде у Новосадској улици.

X         Наредбе објавити на званичном сајту Општине Бела Паланка и доставити Општинској управи, ЈП и Установама чији је оснивач општина Бела Паланка, Општинском штабу за ванредне ситуације и архиви.

 

 

Штаб за ванредне ситуације

општине Бела Паланка   

 

 

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %