sort proizvodi
news

ЗБОГ ПОВЕЋАЊА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ДОНЕО РЕСТРИКТИВНИЈЕ МЕРЕ

Autor:

Због погоршања епидемиолошке ситуације на територији општине Бела Паланка и повећања броја оболелих од заразне болести COVID 19, Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка донео је нове и рестриктивније мере, које важе од  данас у циљу сузбијања ширења корона вируса:

-Радно време Општинске управе општине Бела Паланка, јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Бела Паланка: ограничава се до 13.00 часова, почев од 24.03.2021.године па до даљњег.

- Омогућава се рад од куће свим запосленима у јавним установама и предузећу  код којих то радни процес допушта.

-Налаже се појачана и строга контрола лица која имају решења о спровођењу кућне изолације и кућног карантина (самоизолације).

-Налаже се појачана и строга свакодневна контрола свих малопродајних објеката на територији општине Бела Паланка од стране комуналне инспекције и служби Општинске управе општине Бела Паланка. Вршиће се и строга и појачана контрола спровођења противепидемијских мера, као што су ношење заштитних маски и држање физичке дистанце.

-У свим објектима у којима је дозвољен рад правно лице или предузетник мора обезбедити да растојање између свих присутних лица буде такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице, осим за теретане/фитнес центре/где на сваких 16 метара квадратних може боравити само једно лице.

-О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Контрола ће се вршити сваког дана, а свако непоштовање мера повлачи одговорност и казнене мере физичког и правног лица.

Из Штаба за ванредне ситуације апелују на грађане и све предузетнике да стриктно поштују донете наредбе и све противепидемијске мере. Апелује се на све грађане да не организују кућне прославе, рођендане, журке у приватним објектима и у својим домовима јер су таква окупљања један од главних узрока ширења вируса короне и повећања броја оболелих. Позивају се сви грађани који се до сада нису вакцинисали да се пријаве за вакцинацију и тиме помогну у спречавању ширења вируса короне.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %