sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОДРЖАНА ШЕСТА СЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Данас је одржана шеста седница Привременог органа општине Бела Паланка.Чланови Привременог органа усвојили су одлуку о измени и допуни одлуке о изради трећих измена и допуна просторног плана општине Бела Паланка. Дата је сагласност на одлуку Надзорног одбора о накнади за депоновање отпада на Регионалну депонију Пирот, као и сагласност на Статут о изменама и допунама статута ПУ ’’Драгица Лаловић’’. На шестој седници Привременог органа општине Бела Паланка донета су решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ ’’Љупче Шпанац’’ , као и члана Надзорног одбора ЈКП ’’Комнис’’ Бела Паланка’’. На овој седници донето је и решење о именовању чланова Општинског савета родитеља за школску 2023/2024. годину. Чланови Привременог органа усвојили су и Закључак о прихватању захтева професора доктора Марка Јанковића о суфинансирању пројекта ’’Археолошко истраживање Беле Паланке’’, тако да ће и ове године бити настављено археолошко истраживање нашег места, некадашње Ремезијане.

by

УОЧИ БОЖИЋА ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ОБИШАО СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Социјално угроженим породицама и самачким домаћинствима Бадњи дан улепшала је посета представника Општине Бела Паланка и Центра за социјални рад. ''Наша је обавеза да мислимо на све становнике Беле Паланке, нарочито смо ту за социјално угрожене и појединце који сами дочекују празнике. Зато сваке године у договору са Центром за социјални рад бирамо породице које су у тешком положају и трудимо се да им олакшамо празничне дане'' истакао је Горан Миљковић, председник Привременог органа општине Бела Паланка који је са својим сарадницима обишао ове породице. Самохраној мајци троје деце из Црвеног Брега Милени Лукић уручен је на поклон електрични шпорет, таблет за старијег сина и божићни поклони за друго двоје деце. Мирјани Војиновић из Црвеног Брега, Добринки Ђорђевић из Лесковика и Душанки Здравковић из Бежишта уручени су пригодни божићни поклони, хигијенско прехрамбени пакети и неизоставни Бадњак. Међутим, више од поклона, они који живе сами највише су се обрадовали посетом и приликом да поразговарају са неким. Сви они су истакли да је помоћ геронто службе огромна и да без геронто домаћица, сами не би могли ништа да ураде. ''И надаље настављамо са услугом геронто службе. Велики је број корисника које тридесетак геронто домаћица обилазе и помажу им у свакодневним пословима. Данас смо разговарали са овим породицама, покушаћемо да помогнемо колико је то у нашој могућности да сви они боље живе'' истиче Горан Миљковић. ''Током целе године радимо на пружању помоћи породицама и појединцима којеи су социјално угрожени. Обиласци породица јединствен су начин да се са њима разговара и осмисли начин на који им локална самоуправа може помоћи да изађу из категорије социјално угрожених'' додаје он. Подела божићних поклона је традиција која не само да унапређује квалитет живота оних којима се помаже, већ и јача везу између појединаца, заједнице и институција које заједно раде на изградњи бољег друштва.

by

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА УПРАВЉАЊА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ПОВОДОМ БОЖИЋА УПУТИО ЧЕСТИТКУ СВИМ ГРАЂАНИМА

Свим грађанкама и грађанима Беле Паланке испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најсрдачније честитке поводом божићних празника, са жељом да празничне дане проведете у радости, благостању и у кругу својих породица. Нека вам божићни празници донесу свако благостање! Хвала свим Белопаланчанима који су увек отвореног срца били уз нас и који нам пружају безусловно поверење. Божић је прилика да се зауставимо и размишљамо о важним вредностима као што су људска доброта, солидарност и поштовање. Нека овај празник буде време за спајање са породицом и пријатељима, као и за поделу радости са онима којима је потребно. Нека нас подсети на непролазне вредности разумевања, узајамног уважавања и поштовања, као темељних вредности нашег друштва, које нас уједињују и спајају. Нека нас вера у Бога подсети на то да су мир, породица и љубав универзалне вредности које треба да нас воде кроз живот и подстакну у нама заједништво, толеранцију и поштовање како бисмо истрајали у очувању мира и градњи боље и сугурне будућности за све нас. Свим Белопаланчанима желим у 2024. години личну и породичну срећу, да свако од нас пронађе више времена и разумевања за породицу, пријатеље и људе око себе и да сваки ентузијазам и марљивост буде награђен успехом. Нека нас празничне вредности, попут солидарности, хуманости и заједништва прате током целе године. Мир Божији- Христос се роди!

by

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА УПРАВЉАЊА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКУ ПОВОДОМ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА

Поштоване суграђанке и суграђани, Желим вам у име Општине Бела Паланка и у своје лично име срећну и успешну 2024. годину. Нека вам наредна година донесе радост, љубав, здравље и срећу као и успеха у личном и професионалном животу! Сада, када смо на крају још једне године, прилика је да вам се захвалим на сарадњи и подршци коју нам пружате.Заједно смо показали да умемо тимски да радимо и градимо успешну и лепшу Белу Паланку. Нека нам Нова година буде подстицај да и даље негујемо заједништво, да се бринемо једни о другима и да радимо заједно на развоју наше општине. Кроз сарадњу и међусобно разумевање, можемо остварити велике успехе. Не смемо никад заборавити праве вредности које чине темељ наше заједнице – породица, солидарност, поштовање, љубазност и брига о сваком појединцу.Само кроз очување ових вредности можемо изградити снажну и просперитетну општину.                У наредној години, позивам вас да будемо још активнији у изградњи наше заједнице. Нека нас покреће ентузијазам да заједно радимо на пројектима који ће унапредити квалитет живота свих нас.Отворимо дијалог, слушајмо једни друге и заједно доносимо одлуке које ће обликовати нашу будућност.Позивам вас да се укључите у локалне иницијативе, али и да ви покрећете иницијативе и подржавате једни друге.Сваки допринос, ма колико мали, има снагу да створи позитивне промене.Само заједно можемо остварити визију о Белој Паланци као месту где се негује традиција, поштују различитости и цени заједнички напор. Уверен сам да ћемо радом,руку под руку, градити мостове између прошлости и будућности,остављајућу наслеђе које ће поносно носити генерације које долазе. Нека нам Нова година буде водич ка светлој перспективи и нека нам донесе још више разлога за заједничку радост и славље. Желим вам да новогодишње и божићне празнике проведете  у  радости, добром расположењу и у кругу својих породица. Још једном,срећна вам Нова година и Божић!

by

ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО СЛАВУ СВЕТОГ НИКОЛУ СВИМ ВЕРНИЦИМА КОЈИ СЛАВЕ

У име Општине Бела Паланка и у своје лично име, свима који славе славу Светог Николу упућујем најсикреније честитке. Нека вам овај благословени дан донесе обиље љубави, радости и мира у ваше домове.Свети Никола је симбол дарежљивости и доброте, врлина које чине нашу заједницу посебном. Нека нам ова светковина буде подстрек да се окупимо као једна снажна и уједињена заједница, подржавајући једни друге у тешким тренуцима и дељењу радости у срећним. Желим вам да прославите овај дан у кругу породице и пријатеља, делећи љубав, топлину и осмех са онима који су вам најближи. Уједно, нека нам Свети Никола буде подсетник да будемо пажљиви према свима око нас, посебно према онима којима је потребна помоћ. Овим путем желим истаћи да смо заједно градили нашу општину и да ћемо и даље наставити радити у корист свих наших суграђана. У духу Светог Николе, нека нас мотивише да будемо још бољи, брижнији и пажљивији једни према другима. Хвала вам на досадашњој подршци и сарадњи. Нека ова слава буде прилика за окупљање, размену лепих тренутака и јачање веза међу нама. Још једном свима који славе Светог Николу желим срећну славу и да још много година славите у благостању и срећи.

by

ДАН МЕЂУГЕНЕРАЦИЈСКЕ СОЛИДАРНОСТИ ОКУПИО МЛАДЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ У СПОРТСКОМ ЦЕНТРУ „БАЊИЦА“ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

И млади и стари имају шта да науче једни од других, а само заједно чине свестрано и одрживо друштво - порука је Дана међугенерацијске солидарности који је одржан у хали спортског центра „Бањица“. Циљ ове активности била је размена знања и дружење белопаланачке омладине са пензионерима из удружења пензионера „Курило“. Учесници су имали прилику да заједно играју шах и мале спортове, али и да науче како да користе друштвене мреже. Марија Голубовић, једна од организатора активности истакла је да је идеја да се кроз једно лепо дружење размене знања и искуства међу генерацијама, али и да се укаже на то да смо ту једни за друге и да се узајамно поштујемо. Један од кључних елемената међугенерацијске толеранције је способност препознавања и уважавања јединственог доприноса сваке генерације друштву. Старије генерације доносе мудрост и животно искуство, док млади доносе енергију и иновације. Славиша Стојковић из удружења пензионера “Курило” каже да међугенерацијски јаз постоји, али да су управо догађаји попут овог добра ствар да се тај јаз превазиђе и да се створи међусобна толеранција и сарадња. Пензионерка Слађана Стојановић каже да је ово једна лепа активност и истиче да је поштовање пре свега производ кућног васпитања, као и да у нашој заједници има доста младих који поштују и уважавају старије. Ова активност показала је да је могуће спојити искуство и младост и да у Белој Паланци постоји међусобно разумевање и поштовање међу генерацијама и да само заједно можемо напредовати као друштвена заједница.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right