Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Завршени су радови на асфалтирању локалног пута од села Глоговац до Вете

Завршени су радови на асфалтирању локалног пута од села Глоговац до Вете, у дужини од 3,5 км, а данас су настављени радови на асфалтирању пута од села Глоговац до села Топоница. Ове радове данас обишао је данас директор ЈП Путеви Србије Зоран Дробњак заједно са председником привременог органа општине Бела Паланка Гораном Миљковићем. Радове на асфалтирању путева спроводи ПЗП ''Трејс'' из Ниша, а у целости их финансира ЈП Путеви Србије. Зоран Дробњак директор овог предузећа задовољан је динамиком и квалитетом спроведених радова али и сарадњом са локалном самоуправом општине Бела Паланка.

’’Уз помоћ Владе РС и ЈП Путеви Србије успели смо да након дуго година обезбедимо асфалтни пут и мештанима села Глоговац, Топоница и Вета олакшамо живот и побољшамо комуникацију са суседним селима и Белом Паланком, рекао је данас приликом обиласка радова  председник привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић. Добром инфраструктуром створићемо могућност за унапређење пољопривреде у Космовцу и Топоници и у томе имамо пуну подршку министарства пољопривреде. Планирамо да асфалтирамо пут у МЗ Сињац, а ради се и на асфалтирању пута од Бабиног Кала до Горње и Доње Гламе, рекао је Миљковић.

Ово је историјски догађај за село, рекли су мештани села Космовац и захвални су локалној самоуправи што коначно добијају асфалттиран пут. До сада овде није било никада асфалта, а добар пут од виталног је значаја за све мештане како села Космовац, тако и села Глоговац, Топоница и Вета.

До 10. октобра  биће асфалитарана и деоница пута од Топонице до Космовца, што ће укупно са претходно асфалтираним путевима чинити 15 км новог асфалта у овом делу Беле Паланке.

  

  

  

  

Powered by Vladimir Jocic