Општина Бела Паланка
званична презентација општине

КОНКУРС ЗА ВОЛОНТЕРЕ/КЕ-ТУТОРЕ/КЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ‘’ТУТОРИНГ’’

Интерсекторскопартнерство за смањење прераног напуштања школовања у Белој Паланци у сарадњи са Западнобалканским институтоми Агроинвест фондацијомСрбије, уз финансијску подшку Делегације Европске Уније, расписује

КОНКУРС ЗА ВОЛОНТЕРЕ/КЕ-ТУТОРЕ/КЕ ЗА УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ ‘’ТУТОРИНГ’’

Програм ТУТОРИНГ у општини Бела Паланкаспроводи Интерсекторскопартнерство које чине Општина Бела Паланка, ОШ Јован Аранђеловић, ОШ Љупче Шпанац, СШ Никета Ремизијански, ПУ Драгица Лаловић,Центар за социјални рад, Дом здравља и Удружење Ђурђевдан у сарадњи са Западнобалканским институтом и Агроинвест фондацијом Србије.

ШТА ЋЕ СЕ РАДИТИ У ПРОГРАМУ?

Учешће у програму подразумева индивидуални рад волонтера/ке-тутора/ке са дететом основношколског узраста, једном седмично у трајању од 2 часа у просторушколе. Ради се са децом која имају потешкоћа у учењу или висок број изостанака из школе са циљем да им се помогне да унапреде свој успех у образовању и спречи њихово прерано напуштање школовања. Током овог седмомесечног периода рада са дететом волонтери/ке - тутори/ке ће имати и редовне месечне заједничке састанке ради међусобне поделе искустава у раду са децом.

Волонтери/ке - тутори/ке ће учествовати у тренингу оријентације, пре почетка програма, а по завршетку програма добиће сертификате и захвалнице од Западнобалканског институтаи Агроинвест фондације, са описом програма и ангажмана који су обавили.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

На конкурс се могу пријавити сви млади од 15-30 година старости, који обезбеде једну препоруку, који желе да помогну деци у основној школи да унапреде своје исходе учења, а нарочито студенти/киње и омладински радници/е. Млађи од 18 година се могу пријавити уз писмену сагласност родитеља

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ?

Уколико желиш да учествујеш у програм као волонтер/ка-тутор/ка, обезбеди једну препоруку и попуни пријаву. Конкурс је отворен14 дана од дана објављивања, односнодо 4. новембра 2016. Сви кандидати/киње ће бити у обавези да присуствују усменом интервјуу пред локалном програмском Комисијом, као и тестирању (ситуациони тест и тест опште информисаности). Коначни резултати конкурса биће објављени до 11. новембра 2016. године.

Сва питања у вези са програмом и пријавом можете поставити Ивици Дурмишевићу, координатору Удружења Ђурђевдан, на е-mail адресу: djurdevdan011@gmail.com или школи на skolacreka@gmail.com.

О ПРОГРАМУ ТУТОРИНГ

ТУТОРИНГје програм превенције раног напуштања школовања. Циљ програма је да допринесе смањењу стопе раног напуштања школовања у основним школама у Србији док истовремено промовише једнаке шансе за све, волонтерски рад у заједници, културу солидарности и толеранције. Више информација о програм можете наћи на адреси: www.wб-institute.org/tutoring/.

ПРЕУЗМИ ПРИЈЕМНИ ОБРАЗАЦ

Powered by Vladimir Jocic