Општина Бела Паланка
званична презентација општине

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПОВОДОМ НОВОГОДИШЊИХ И БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА

Свим грађанима Беле Паланке у име Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најсрдачније честитке поводом новогодишњих и божићних празника, са жељом да празничне дане проведете у радости, благостању, добром расположењу и у кругу својих породица. Нека вам празници протекну у атмосфери међусобног поштовања, разумевања и толеранције, вредности за које се сви ми заједно залажемо и које су нам циљ.

Пред нама су Нова година и најрадоснији хришћански празник Божић, а то су тренуци када сумирамо резултате, шта смо урадили у претходном периоду, да ли смо могли боље и колико смо снаге и енергије уложили да побољшамо живот сваког грађанина наше општине. У овим тенуцима када на неки начин сводимо рачуне и билансе и правимо планове за наредну годину, у жељи да буде успешнија, можемо рећи да је 2016.година била успешна по много чему.

Оно на чему смо највише радили и што ће бити приоритет и у наредним годинама јесте стварање услова за довођење инвеститора, јер браунфилд и гринфилд инвестиције представљају реалну основу за побољшање економског развоја Беле Паланке. У 2017.години отварањем нових радних места решићемо егзистенцијалне проблеме многих Белопаланчана и омогућити им пристојан живот. Доношењем Плана капиталних инвестиција општине Бела Паланка за период од 2016. до 2020. године створили смо услове за реализацију капиталних пројеката у 2017. години, који ће допринети побољшању развоја инфраструктуре у сваком сегменту нашег места. У свему томе имамо велику подршку премијера Александра Вучића , Владе РС и помоћ међународних организација и фондова.     

Бела Паланка је мало место и сви смо ми упућени једни на друге. Увек смо излазили у сусрет сваком нашем грађанину и трудили се да решимо и најмањи проблем јер морамо поштовати све људе и показати солидарност и заједништво, не само у овим празничним данима већ и током целе године. Брига о деци, старима, помоћ социјално- угроженим грађанима, увек ће бити део социјално-одговорне политике коју смо увек спроводили и за коју ћемо се залагати.

Желим да нам ови празници, који носе у себи поруку новог почетка, буду прилика да свако од нас у себи пронађе ону исконску доброту и племенитост. Нека вам предстојећа 2017. година донесе здравље, срећу, мир  и допринесе да препознамо праве вредности и радост узајамног поштовања и толеранције. Желим вам да негујете пријатељства, да имате обзира једни према другима, да вас служи добро здравље и да радосне тренутке проводите у кругу својих најмилијих, у хармонији и благостању.

Пред нама је пуно изазова и посла у 2017. години и уверен сам да ћемо заједничким радом остварити планирано и омогућити да Бела Паланка постане још боље и лепше место за живот. Срећна вам Нова 2017.година и Божић!

 

Председник Општине Бела Паланка

                                                                                                Горан Миљковић

Powered by Vladimir Jocic