Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Одржан 28. Републички фестивал модерног балета у Белој Паланци

Протеклог викенда на летњој позорници на Врелу у Белој Паланци одржан је 28. Фестивал модерног балета "Дани игре". У петак 8. јуна је одржано такмичарско вече фестивала када је пред препуном летњом позорницом наступило око 300 учесника из 10 градова Србије, и то: Краљева, Пирота, Бора, Београда, Ужица, Пожаревца, Ниша, Уба, Обреновца и Беле Паланке. Фестивал је отворила Маја Скендеровић-Бонић, кореограф балетског студија ‘’Амадеус’’ из Пожаревца.

У суботу, на ревијалној вечери фестивала наступили су награђени, додељене су награде а касније је наступила и хрватска поп певачица-Ана Бебић.

Свеукупни победник 28. Фестивала Дани игре и добитник статуете Никете Ремезијанског је плесна група Центра за културу Бела Паланка. Белопаланачка група освојила је прво место у средњем узрасту, друго место у вишем узрасту и још једно друго место у конкуренцији одраслих. 

За најбољу кореографију на целом фестивалу жири је прогласио кореографију Ренате Скобо „Лула Би’’ коју су извеле чланице плесне групе из Краљева. Кореографије на фестивалу оцењивали су: председник жирија, Милица Бјелић, примабалерина Народног позоришта из Београда и чланице жирија:Маја Ковачевић-први солиста балета Народног позоришта из Београда и Софија Фекете-солиста народног позоришта из Београда.

Организатор фестивала је Центар за културу а покровитељи Министарство културе Републике Србијеи општина Бела Паланка. Мирослав Милошевић-директор Центра за културу Бела Паланка рекао је да је Центар за културу уложио пуно труда да фестивал протекне без организационих недостатака и да је битно да се традиција наставља.

Powered by Vladimir Jocic