Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Званична церемонија уручивања уговора институцијама чији су пројекти одобрени за финансирање у оквиру другог позива ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија

Дана 23.01.2013. године, у 11:30 часова, у сали хотела „Гранд хотел Софија“, у Софији, одржана је свечана церемонија уручивања уговора институцијама чији су пројекти одобрени за финансирање у оквиру другог позива ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија. Церемонију је организовао Заједнички технички секретаријат ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија, у сарадњи са Главном дирекцијом „Управљање прекограничне сарадње“ Министарства регионалног развоја и јавних радова Републике Бугарске и Канцеларијом за Европске Интеграције Републике Србије. Свечану церемонију је званично отворио помоћник министра за регионални развој и јавне радове Републике Бугарске Николај Нинков који је након уводног обраћања уручио уговоре институцијама чији су пројекти одобрени.Уручењу су присуствовале и Цветана Гуерђикова и Марија Дузова  из Заједничког техничког секретаријата, као и Санда Шимић и Кристина Асковић из Канцеларије за европске интеграције републике Србије.

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска 2007-2013 по другом позиву за достављање предлога пројеката Општина Бела Паланка је заједно са братском Општином Етрополе из Републике Бугарске аплицирала за суфинансирање пројеката из ЕУ фондова. На основу другог позива предато је 257 пројеката од чега је одобрено 70 у укупној вредности од 20,4 милионаевра . Уговор је уручен и Општини Бела Паланка. У име општине уговор је примио председник општине Бела Паланка Горан Миљковић.

Општини Бела Паланка је одобрен инвестициони пројекат „Ревитализација урбаних и зелених површина у градовима Етрополе и Бела Паланка“ вредности 560.102,00 евра. Период реализације пројектних активности је 24 месеца, а једна одглавних активности је изградња и опремање еколошко-рекреативног парка, спортских терена и купалишног комплекса. 

   

Powered by Vladimir Jocic