Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Потписан уговор о опреми за неразвијене општине

У Београду 6. фебруара у Палати „Србија“ Министар у Влади Србије др Сулејман Угљанин је потписао уговоре са представницима 43 неразвијене општине у земљи међу којима се налази и Општина Бела Паланка о набавци компјутерске опреме и умрежавању у Централни систем података.

Потписивање je омогућено Споразумом о пословно-техничкој сарадњи који су прошлог децембра потписали минситар Угљанин за Канцеларију за одрживи развој неразвијених подручја, министар правде и државне управе Никола Селаковић и генерални директор Јавног предузећа ПТТ саобраћаја Србије Милан Кркобабић.

У име општине уговор је потписао председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Општина Бела Паланка је добила три рачунара и три ласерска штампача за потребе Услужног центра у циљу умрежавања у Централни систем података како би грађани за неколико минута могли да добију лична документа.

Укупна вредност опреме је 14 милиона динара, а обезбеђена су 270 рачанура и 282 ласерска штампача. Новац за опрему даје Канцеларија , софтвер, обуку матичара и информатичара, као и умрежавање са Централним системом за одрживи развој недовољно развијених подручјаобезбеђује министарство, а ПТТ ће инсталирати опрему по општинама.

        

Powered by Vladimir Jocic