Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

Туристичка организација Бела Паланка

12.МАНФЕСТАЦИЈА ''ДАНИ БАНИЦЕ'' ОБОРИЛА СВЕ РЕКОРДЕ ПО БРОЈУ ПОСЕТИЛАЦА И УЧЕСНИКА

30.000 хиљада туриста, од тога више од 5.000 из иностранства а највише из Републике Бугарске дочекала је Бела Паланка током тродневне манифестације ''Дани банице''. Рекордан број учесника, њих 300, надметало се у припреми банице.

ТАКМИЧЕЊЕ „ДАНИ БАНИЦЕ 2017“

Поштовани,

Гастро-манифестација „Дани банице 2017“ биће организована у периоду 11–13. августа 2017.г. у прелепом амбијенту парка „Врело.

КОНКУРС ЗА ИЗРАДУ ИДЕЈНОГ РЕШЕЊА ИЗГЛЕДА И ИМЕНА МАСКОТЕ ЗА МАНИФЕСТАЦИЈУ „ДАНИ БАНИЦЕ“

Дани банице је гастро – туристичка манифестација такмичарског карактера која негује обичаје, културу и традицију овог краја Србије. Ова манифестација покушава да сачува од заборава старе кулинарске рецепте наших бака, те да их пренесе даље како су се они некад преносили „с колено на колено“ кроз историју.

ТАКМИЧЕЊЕ „ДАНИ БАНИЦЕ 2016“

Поштовани,         

Гастро-манифестација „Дани банице 2016“ биће организована у периоду 12–14. августа 2016.г. у прелепом амбијенту парка „Врело.

Промоција туристичких потенцијала општине Бела Паланка на Сајму туризма у Београду

Јуче је завршен 38. међународни сајам туризма у Београду. Овогодишњи сајам потукао је све своје прошлогодишње рекорде. Учествовало је 1.150 излагача из 55 земаља, а сајамским халама је прошетало више од 70.000 посетилаца.

Међународни фестивал туристичких публикација " Кофер слова"

Туристичка организација Беле Паланке учествовала је од 14. до 16. октобра на Међународном фестивалу туристичких публикација " Кофер слова" у Крушевцу.

Позивно писмо „Дани банице 2015“

Поштовани,

Гастро-манифестација „Дани банице 2015“ биће организована у периоду од 14. – 16. августа 2015 год. у прелепом амбијенту парка Врело.

У цркви у Црвеној Реци одржана је света литургија, а након тога испред пчеларског дома одржана је шеста по реду манифестација Дан проје

Месна заједница Црвена Река обележила је у недељу 26. маја своју славу Свету браћу Ћирила и Методија. У цркви у Црвеној Реци одржана је света литургија, а након тога испред пчеларског дома одржана је шеста по реду манифестација Дан проје.

Фестивал манифестација и старих заната у селу Бољевци у општини Сурчин

Туристичка организација Беле Паланке са удружењем "Мирис завичаја" учествовала је на Фестивалу манифестација и страих заната у селу Бољевци у општини Сурчин. Посетиоци су имали прилке да погледају представљање бројних манифестација у Србији. Другог дана фестивала одржана је и презентација свих значајних манифестација у Белој Паланци.

Туристичка организација Беле Паланке је 10.маја 2015. посетила општину Враце у Бугарској

Циљ посете је учешће на манифестацији "Празник на баницата"у селу Баница. Ово је друга година за редом да се наставља сарадња између општине Бела Паланка и општине Враца. Прошле године су нашу манифестацију посетили туристи из Бугарске, а имали смо учеснике из општине Враца.

Powered by Vladimir Jocic