КУЛТУРА | Општина Бела Паланка
Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

КУЛТУРА

РЕКОНТРУКЦИЈА ГРЕЈАЊА У УСТАНОВИ ЗА КУЛТУРУ И УВОЂЕЊЕ ИНФОРМАЦИОНОГ СИСТЕМА У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ

У оквиру програма Градови у фокусу, Министарство културе и информисања Републике Србије подржало је пројекат Општине Бела Паланка ''Култура каопокретачлокалногекономскогразвојауБелојПаланци’’.

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ 50.ХОМОЉСКИХ МОТИВА У КУЧЕВУ

Завршна свечаност 50-те Смотре народног стваралаштва „Хомољски Мотиви’’ у Кучеву обележена је традиционалним дефилеом учесника главном улицом. Програм, који је приређен у част свих оних који су били део ове манифестације, одржан је на летњој позорници на главном градском тргу.

ДАН ПРОЈЕ-МАНИФЕСТАЦИЈА КОЈА НЕГУЈЕ КУЛТУРУ И ТРАДИЦИЈУ НАШЕГ КРАЈА

Црвена река се и ове године показала као изузетан домаћин и организатор манифестације ’’Дан проје’’. Такмичари су показали су своје умеће и знање у припремању традиционалног јела –проје а у културно-уметничком програму имали су прилику да уживају посетиоци манифестације, бројни мештани села, представници локалне самоуправе и сами учесници.

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА ЈУБИЛАРНОГ ИЗДАЊА БЕЛОПАЛАНАЧКОГ ЗБОРНИКА

Издаваштво је веома битна делатност Народне библиотеке ’’Вук Караџић’’ у Белој Паланци јер афирмише књижевно стваралаштво, подстиче младе ауторе и утиче на очување културе и историје нашег места. Српска напредна странка у Белој Паланци улаже у ову област, руководећи локалном самоуправом и покровитељ је многих књига белопаланачких аутора.

СВЕЧАНОМ ДОДЕЛОМ НАГРАДА ЗАВРШЕН 8.ФЕСТИВАЛ ОМЛАДИНСКИХ СЦЕНА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

У суботу 3. децембра завршен је 8. Фестивал омладинских сцена у Белој Паланци ’’ФОС 2016’’. Најбоља представа по оцени жирија на овогодишњем фестивалу је позоришна представа драмског студија градског позоришта младих из Бечеја ’’Немам да платим и нећу да платим’’. Бечејци су добили ове године чак три награде.

8.ФЕСТИВАЛ ОМЛАДИНСКИХ СЦЕНА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

8. Фестивал омладинских сцена ’’ФОС 2016’’ одржаће се у Белој Паланци од 25. новембра до 3.

КОНКУРС - ФОС 2016

Организациони Одбор Фестивала омладинских сцена

расписује конкурс за учешће на VIII Фестивалу омладинских сцена “ФОС 2016”.

Представа „Мајстор и Маргарита’’ одиграна у Белој Паланци

Након премијерног извођења у Нишу, позоришна представа „Мајстор и Маргарита’’ одиграна је протеклог петка пред белопаланачком публиком.

Витез фест

Песнички фестивал  Витез фест одржан је у уторак 22. децембра, по други пут у Белој Паланци и то у великој сали Центра за културу. На фестивалу је учествовао велики број дечијих песника међу којима су Недељко Попадић, Бора Ђорђевић, Благоје Баковић, Љубомир Ћорилић.

Powered by Vladimir Jocic