Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

ШКОЛСТВО

ДУАЛНО ОБРАЗОВАЊЕ ОТВОРИЛО ВРАТА НОВОЈ ФАБРИЦИ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Промоција дуалног и предузетничког образовања одржана је у општини Бела Паланка. Током Каравана „Дух младости“ ученици, родитељи и представници компанија имали су прилику да се упознају са Националним моделом дуалног и предузетничког образовања и разреше све недоумице у вези са њим.

Честитка председника општине поводом почетка нове школске године

Ученицима и просветним радницима испред Општине Бела Паланка и у своје лично име желим срећан почетак нове школске године. Такође, најсрдачније честитке упућујем првацима, за које почиње једно ново животно раздобље пуно нових сазнања.

НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

’’Живот се гради корак по корак. Када завршите средње школе и факултете желимо овде да чујемо ваше кораке.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПОВОДОМ ДАНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ''ЉУПЧЕ ШПАНАЦ''

Свим ученицима, наставницима, учитељима и запосленима у колективу Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ желим да испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан школе. Ово је веома значајан датум за све вас али и за генерације које су биле и које ће бити део основне школе у Белој Паланци.

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

‘’Улагање у образовање је улагање у будућност’’, рекао је Горан Миљковић председник општине Бела Паланка, поводом почетка радова на реконструкцији основне школе ‘’Љупче Шпанац’’у Белој Паланци. Током реконструкције биће замењен кров на објекту школе и уређене подрумске просторије.

Савиндан

Школе у Србији обележиле су 27.јануара Светог Саву, дан духовности, школску славу у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства.У предшколској установи ’’Драгица Лаловић’’ у објекту ’’Изворчић’’ одржана је приредба деце која похађају ову установу а након тога обављено је сечење славског колача.

Председник општине Горан Миљковић угостио децу

У великој сали општине Бела Паланка данас је председник општине Горан Миљковић заједно са својим сарадницима замеником председника општине Мирославом Маринковићем, помоћником председника Маријом Бошковић и чланицом већа Маријом Анђелковић, угостио децу из ПУ Драгица Лаловић, ОШ Љупче Шпанац из Беле Паланке, Јован Аранђеловић из Црвене реке и Долца као и кориснике дневног боравка за децу са с

МИНИСТАР ПРОСВЕТЕ МЛАДЕН ШАРЧЕВИЋ ОБИШАО ШКОЛЕ И ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић посетио је данас Белу Паланку. Шарчевић је напре у сали општине одржао састанак са председником Привременог органа општине Бела Паланка Гораном Миљковићем и директорима основних, средње школе и предшколске установе у нашем месту.

Одобрена средства за прву фазу реконструкције зграде основне школе

Општини Бела Паланка одобрена средства за реконструкцију зграде основне школе у Белој Паланци. Локална самоуправа је у претходном периоду много улагала у реконструкцију школа на територији наше општине. Реализовани су пројекти енергетске ефикасности.

Након више од 30 година, предшколска установа ’’Драгица Лаловић’’ добила је нове столове и столице

160 столица и 30 столова донација су Хуманитарне организације ’’SOS Bosnia’’ на чијем се челу налази др Илејн Лејкок која већ неколико година успешно сарађује са општином Бела Паланка и белопаланачком предшколском установом.

Powered by Vladimir Jocic