Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

ОБРАЗОВАЊЕ

ФАКУЛТЕТ ЗА МЕНАЏМЕНТ ОД ОВЕ ГОДИНЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ - БЕСПЛАТНЕ СТУДИЈЕ ЗА 6 УЧЕНИКА ИЗ МАТЕРИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ ПОРОДИЦА

Протокол о сарадњи између општине Бела Паланка и Факултета за менаџмент, Универзитета ‘'УНИОН – Никола Тесла'', из Сремских Карловаца омогућиће школовање високостручног кадра у Белој Паланци. Протокол предвиђа отварање Консултативног центра на територији општине Бела Паланка.

У СРЕДЊОЈ ШКОЛИ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ НОВИ ОБРАЗОВНИ ПРОФИЛ ОД СЕПТЕМБРА -ЕЛЕКТРОТЕХНИЧАР ИНФОРМАЦИОНИХ ТЕХНОЛОГИЈА-

У средњој школи ‘’Никета Ремизијански’’ у Белој Паланци од наредне школске године уводи се нови образовни профил, електротехничар информационих технологија, који ће моћи да упишу 24 ученика. Према плану уписа предвиђено је 30 слободних места за гимназију општег смера а трогодишњи смер за женске фризере имаће могућност да упишу 30 свршених основаца.

РЕАЛИЗАЦИЈА ЈОШ ЈЕДНОГ КАПИТАЛНОГ ПРОЈЕКТА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Реконструкција основне школе ''Љупче Шпанац'' један је од већих капиталних пројеката који ће бити реализован на територији општине Бела Паланка. ''Пројекат је веома значајан с обзиром на то да од оснивања школе није било већих улагања.

Заједничка активност удружења ''Мирис завичаја'' и вртића

У предшколској установи „Драгица Лаловић“ данас су одржане заједничке активности чланица удружења „Мирис завичаја“, деце и васпитача. Чланице удружења су, најпре, са децом разговарале о данашњем празнику Младенцима, а затим им показале како се месе погачице „младенчићи“ које се једу на данашњи дан.

Свечано прослављена школска слава Свети Сава

ОШ ‘’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној Реци почела је обележавање школске славе светом литургијом у цркви Светог Ћирила и Методија. У присуству ученика, просветних радника, председника општине Горана Миљковића и помоћника председника општине Дејана Видановића пресечен је и освештан славски колач.

Семинар „Унапређење предшколског васпитања и образовања у Србији“

У Белој Паланци је прошленедеље одржан дводневни семинар у оквиру пројекта ‘’Унапређивање предшколског васпитања и образовања у Србији’’. Учесници семинара су након завршетак радионица обишли Белу Паланку њене знаменитости иархеолошке локалитете. Са историјом Беле Паланке упознали су их представници Туристичке организације Бела Паланка.

Награђени најбољи ученици

Додела новчаних награда и вукових диплома најуспешнијим ђацима основних школа у Белој Паланци и Црвеној Реци и Средњој школи Никета Ремизијански организовано је у четвртак 04. јула  у великој Сали општине Бела Паланка.

Умрежавање предшколских установа у оквиру ИМПРЕС пројекта

У понедељак 27. маја је у сали општине Бела Паланка одржан састанак на коме је било речи о умрежавању предшколских установа, а у оквиру ИМПРЕС пројекта.

Powered by Vladimir Jocic