Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

Дани банице

Одржани Дани банице у Белој Паланци

У прелепом амбијенту комплекса Врело у Белој Паланци, 10. и 11. августа 2012. године, одржана је гастро-туристичка манифестација „Дани банице“. У питању је такмичење у припремању  традиционалног јела овог краја-банице које је одржано седми пут и већ је добило међународни карактер.

МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ БАНИЦЕ“ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

У Белој Паланци се 14. и 15. августа 2010. године одржавају „Дани банице“, манифестација која промовише вредности традиционалне народне кухиње овог краја, занатске производе и народне рукотворине. Посетиоци ће моћи да испробају банице које ће се такмичити за епитет најбоље, а представиће се и белопаланачки произвођачи хране. Овогодишњи „Дани банице“ окупиће преко осамдесет учесника из Беле Паланке, али и других градова Србије и околних земаља.

„Дани банице“ одржани су први пут пре пет година, а настали су као такмичење у прављењу пита на традиционални начин, популарних баница. Временом је ова манифестација обухватила и друге садржаје.

Powered by Vladimir Jocic