sort proizvodi
news

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Autor:

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка,бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011. године,  Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка, на седници одржаној дана 24.03.2021.године, донео је следеће

 

 

НАРЕДБЕ

 

 

I Због погоршане епидемиолошке ситуације и повећања броја оболелих од заразне болести COVID 19 на територији општине Бела Паланка, радно време Општинске управе општине Бела Паланка, ЈКП ''Комнис'', Установе културе ''Ремезијана'', Центра за социјални рад ''Бранко Миловановић Цига'', Народне библиотеке ''Вук Караџић'', Туристичке организације Беле Паланке, Установе за спорт ''Спортски центар – Бањица'' ограничава се до 13.00 часова, почев од 24.03.2021.године па до даљњег. Налаже се да се обавештење о радном времену истакне на видном месту Општинске управе, јавних установа и предузећа.

 

II Омогућава се рад од куће свим запосленима у јавним установама и предузећу из наредбе 1. код којих то радни процес допушта.

 

III Налаже се појачана и строга контрола лица која имају решења о спровођењу кућне изолације и кућног карантина (самоизолације).

 

IV Налаже се појачана и строга свакодневна контрола свих малопродајних објеката на територији општине Бела Паланка од стране комуналне инспекције и служби Општинске управе општине Бела Паланка. Вршиће се и строга и појачана контрола спровођења противепидемијских мера, као што су ношење заштитних маски и држање физичке дистанце.

 

V У свим објектима у којима је дозвољен рад правно лице или предузетник мора обезбедити да растојање између свих присутних лица буде такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице, осим за теретане/фитнес центре/где на сваких 16 метара квадратних може боравити само једно лице.

 

VI О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Контрола ће се вршити сваког дана, а свако непоштовање мера повлачи одговорности казнене мере физичког и правног лица.

 

VII Наредбе ступају на на снагу даном доношења односно од 24.03.2021. па до даљњег.

 

 

 

VIII Наредбе  објавити  на  званичном  сајту  општине  Бела  Паланка и  доставити  Општинској управи, ЈП  и  установама  чији  је  оснивач  општина  Бела  Паланка, Полицијској  станици, Служби за катастар непокретности Бела Паланка, Испостави Републичког завода за здравствено осигурање Бела Паланка,  Испостави Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање Бела Паланка, Управи за трезор Бела Паланка, Пошти Бела Паланка, Филијали Националне службе за запошљавање Бела Паланка, Дому здравља Бела Паланка, ЈП ЕПС, Железничкој станици Бела Паланка, Аутобуској станици Бела Паланка и  архиви.

 

 

 

Штаб за ванредне ситуације

општине Бела Паланка


Преузмите документ овде.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %