sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

О Г Л А С ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП И НА КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА

О Г Л А С ЗА ДАВАЊЕ У ЗАКУП И НА КОРИШЋЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНОГ ЗЕМЉИШТА У ДРЖАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА

by

Стипендије за ученике за све године школовања који упишу средњу школу у Белој Паланци; У наредном периоду опремање вртића у Црвеној Реци – истакао председник општине Горан Миљковић након седнице Општинског већа

На 42.седници Општинског већа дата је сагласност на извештај о раду Предшколске установе „Драгица Лаловић“ и на годишњи план рада ове установе. ''Задовољан сам радом Предшколске установе „Драгица Лаловић“ с обзиром на то да је претходна година била тешка због епидемије COVID 19. Успели смо да сачувамо здравље наше деце која бораве у вртићу спроводећи мере заједно са Штабом за ванредне ситуације. План рада установе за наредни период је израђен на реалним основама а важан део плана је унапређење рада вртића у Црвеној Реци и омогућавање рада у пуном капацитету како би изашли у сусрет свим родитељима који желе да упишу своју децу. Уз подршку Министарства правде опремићемо објекат у Црвеној Реци опремом у вредности од 5 милиона динара.''- истакао је Горан Миљковић, председник општине. Већници су разматрали одлуку о стипендирању ученика који упишу први разред Средње школе „Никета Ремезијански“ и одлуке о стипендирању талентованих ученика и спортиста. ’’Локална самоуправа помаже свим ђацима и њиховим родитељима у школовању своје деце, желимо да што већи број деце упишу белопаланчку средњу школу, зато је оваква одлука веома значајна. За разлику од претходних година даваћемо стипендије за сваку годину школовања без обзира на смер који ученици похађају, с тим што ћемо због поштовања законских регулатива расписивати конкурс сваке године’’- рекао је Миљковић. Висина месечне рате стипендије за ученике који упишу Средњу школу ’’Никета Ремезијански’’ је 3.000 динара а исплаћиваће се у десет једнаких рата.Висина месечне рате за талентоване ученике и за спортисте је 6.200 динара. Наредних дана биће расписани конкурси за остваривање права на ове стипендије. На седници Општинског већа разматран је нацрт Програма за унапређење положаја особа са инвалидитетом  на територији општине Бела Паланка као и нацрт Стратегије за унапређење предшколског васпитања и образовања општине.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПОРУЧИО ПРЕДСЕДНИЦИМА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА ДА У ИЗРАДИ ПРОГРАМА ЗА 2022.ОДРЕДЕ ПРИОРИТЕТЕ ЗАЈЕДНО СА МЕШТАНИМА СЕЛА И ДА ЋЕ ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПРУЖИТИ ПОДРШКУ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ПРОЈЕКАТА

У великој сали општине Бела Паланка одржан је састанак председника месних заједница и председника општине Бела Паланка Горана Миљковића и његових сарадника. Састанак је организован у циљу сагледавања претходне године и будућих планова и приоритета у белопаланачким месним заједницама. Миљковић је на састанку рекао да је претходни период за све био тежак, да је епидемија вируса корона одложила реализацију многих пројеката али и да су поплаве нанеле велику штету. Зато су све снаге морале бити усмерене на борбу са пандемијом али и на санацију штете које су учиниле поплаве које су општину задесиле јанауара и јула месеца ове године. ‘’Ми смо успели да реконструшемо многе путеве, успели смо да санирамо штету коју је направила поплава, али је остало још много тога да се уради. Потребно је да у вашим програмима рада уврстите све оне приоритете и пројекте које је потребно реализовати како би сви заједно успели да побољшамо услове живота у месним заједницама’’, поручио је Миљковић председницима месних заједница. Он их је позвао да разговарају са својим мештанима, да заједно одреде приоритете и дају иницијативе за решавање проблема у селима. ''Година ће бити тешка али ми као локална самоуправа смо увек ту на распологању за све становнике наше општине, тако да ћемо пружити подршку у реализацији свих пројеката али и за решавање проблема који постоје.''- истакао је председник општине.

by

ОРГАНИЗОВАНО ДРУЖЕЊЕ ДЕЦЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ У ОКВИРУ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

Општина Бела Паланка пуно улаже у побољшање услова за образовање на територији општине као и у побољшање квалитета живота за децу и младе. Дечја недеља јесте прилика да се подсетимо шта још треба да се уради на свим пољима како би деца имала што безбрижније детињство. У оквиру обележавања дечје недеље, за ученике основних школа и предшколске установе организовано је дружење са председником општине Бела Паланка и то у парку код цркве. Деца су израдила цртеже и поруке шта би она урадила да су на месту председника општине. Са децом су разговарали председник општине  Горан Миљковић са својим сарадницима. Као и сваке године, када се сусретну са представницима власти, деца се добро припреме и изведу неки перформанс. Тако је било и овога пута, па су се могле чути многе рецитације и поруке на тему дечје недеље. ’’Локална самоуправа је увек ту за сву децу наше општине. Трудимо се да им обезбедимо најбоље услове за учење и одрастање и много тога је учињено на овом пољу’’, рекао је Горан Миљковић који је истакао да је у Белој Паланци уређена образовна инфраструктура, односно да су реконструисане све образовне установе како би деца имала добре услове за рад и учење. ''Данас смо чули велики број добрих предлога од деце, рекла су нам шта је оно што им недостаје у Белој Паланци и образовним установама а на нама је да успемо да те идеје и реализујемо за добробит све деце'', рекао је Миљковић. Председник општине је деци уручио пригодне поклоне а након дружења у парку председник општине  је провео децу кроз просторије општинске управе а деца су имала прилику и да виде радни простор у којем ради председник са својим сарадницима.

by

ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ У ОКВИРУ ПРОЦЕСА ИЗРАДЕ ПЛАНА РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА ПЕРИОД 2021–2028.ГОДИНЕ

Општина Бела Паланка, у сарадњи са Регионалном развојном агенцијом ЈУГ организује Јавне консултације са заинтересованим странама поводом израде Плана развоја општине Бела Паланка за период 2021-2028. године. У процесу израде Плана развоја општине Бела Паланка за период 2021–2028. године, који улази у завршну фазу, неопходно је кроз консултације укључити све релевантне заинтересоване стране – јавност, органе, организације и појединце који познавањем локалних прилика могу дати допринос у изради овог значајног документа. Позивамо све заинтересоване стране да се укључе у процес израде Плана развоја општине Бела Паланка за период 2021–2028. године, присуством на Јавним консултацијама које ће бити одржане у среду, 6. октобра 2021. године у Скупштинској сали општине Бела Паланка у 10 часова.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО ПОКЛОНЕ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

''Овде смо да укажемо свим ђацима и њиховим родитељима да смо као локална самоуправа увек ту за њих и да пуно труда улажемо у побољшање услова образовања на подручју општине’’, рекао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка обилазећи ђаке прваке. Он је заједно са својим сарадницима посетио ђаке прваке у основним школама у Белој Паланци и Црвеној Реци и уручио им пригодне поклоне. Миљковић је истакао да је претходних година пуно средстава уложено у образовну инфраструктуру и да је Бела Паланка једна од ретких општина у којој је мало остало да се уради на овом пољу. ’’Реконструисали смо основну школу у Белој Паланци, оба објекта Предшколске установе ’’Драгица Лаловић’’, Основну школу у Црвеној Реци. Много тога је урађено у Средњој школи ’’Никета Ремезијански’’, а у Црвеној Реци смо изградили објекат за децу коју похађају Предшколску установу. Овде нећемо стати јер желимо да сва деца у нашој општини, и она у граду али и у селима имају подједнако добре услове за рад и учење’’, рекао је Миљковић. ''Локална самоуправа пуно помаже белопаланачкој основној школи и уз њихову помоћ успели смо да услове образовања у овој школи подигнемо на веома висок ниво’’, рекла је директорка школе Данијела Ћирић. ‘’Драго ми је да је посета председника општине ђацима првацима постала традиција јер је то један од начина да општина покаже свој труд и залагање за побољшање услова за образовање у нашем месту’’, истакао је Зоран Пешић, директор Основне школе ‘’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној Реци. Родитељима ће новац у износу од 5.000 динара добро доћи као помоћ у првим данима школовања, а деца су се највише обрадовала књизи ''Дечји атлас'' и слаткишима. Ове године у први разред Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ у Белој Паланци уписано је 76 ђака првака, док је у Основној школи ‘’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној реци уписано 9 првака.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right