Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Tерен за кошарку на градском стадиону

Tерен за кошарку на градском стадиону у петак је свечано отворен и дат белопаланчанима на коришћење. Свечаном обележавању присуствовали су председник СО Бела Паланка, Ачлександар Пејчић, заменик председника општине Драган Живковић, директор СЦ „Бањица“, Мирослав Маринковић и државни секретар Министарства омладине и спорта Предраг Перуничић. Вредност пројекта је 3 милиона 352 хиљаде динара, од тога је Министарство омладине и спорта РС издвојило 2,5 милиона динара, док је остатак обезбедила локална самоуправа. „Ово ће сигурно бити почетак сарадње Министарства омладине и спорта и локалне самоуправе Беле Паланке у још већем обиму“ изјавио је Предраг Перуничић.

Чланови кошаркашког клуба ’’Младост’’ извели су показни тренинг, а одигране су и ревијалне утакмице. Овај пројекат који носи назив “Изградња спортског терена за мале спортове на градском стадиону” реализовала је општина Бела Паланка. Тереном за кошарку управљаће СЦ „Бањица“. Мирослав Маринковић, директор СЦ „Бањица“ захвалио се министарству омладине и спорта које је делом финснсирало овај пројекат. Маринковић је нагласио да ће у наредном периоду реализовати још пројеката уз помоћ ресорних министарства.

Дан пре отварања терена Министар омладине и спорта РС Вања Удовичић обишао је еколошко-рекреативни центар ’’Бањица’’у Белој Паланци. Председник СО Александар Пејчић и заменик председника општине Драган Живковић упознали су министра Удовичића са радом еколошко-рекретивног центра ’’Бањица’’ и спортске хале.  Овом приликом Удовичић је обишао и терен за кошарку на градском стадиону.

Након отварања терена за кошарку државни секретар је заједно са домаћинима, представницима локалне самоуправе обишао Еколошко рекреативни центар Бањица као и спортску халу. До 2012. године Кошаркашки клуб „Младост Весна“ је своје утакмице играо на отвореном терену који се налазио на месту где је данас спортска хала. Највећи успех клуба је такмичење у баражу за улазак у другу лигу старе Југославије. Са отварањем спортске хале створени су услови за развој кошарке, како сениорске тако и млађих категорија клуба. У оквиру клуба постоје 7 такмичарских селекција. То су сениори, јуниори, кадети, пионири, две селекције млађих пионира и једна екипа у женској конкуренцији а то су млађе пионирке. Млађе категорије су ове сезоне имале веома запажене резултате. У оквиру свих селекција клуб има укупно 128 регистрованих играча.

  

  

  

  

  

Powered by Vladimir Jocic