Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Промоција туристичких потенцијала општине Бела Паланка на Сајму туризма у Београду

Јуче је завршен 38. међународни сајам туризма у Београду. Овогодишњи сајам потукао је све своје прошлогодишње рекорде. Учествовало је 1.150 излагача из 55 земаља, а сајамским халама је прошетало више од 70.000 посетилаца. Словенија је била земља партнер овогодишње манифестације. ТО Беле Паланке представила је манифестацију „Дани банице“ и туристичке потенцијале наше општине. Бела Паланка спада у ред најстаријих места у Србији које краси очувана и нетакнута природа, богато културно-историјско наслеђе, а под утицајем мешања разних култура и обичаја током времена, овде храна има препознатљив и, многи се слажу, изузетан укус. Ово је била јединствена прилика и начин да се представи традиција и културна баштина Беле Паланке кроз промоцију заштитних знакова овог краја – сукану баницу и паприку вртку. Посетиоци су имали прилику да дегустирају традиционална јела и да уживају у култури и обичају овог краја кроз аутентичне мирисе и укусе и звуке завичаја. На промоцији Беле Паланке присутнима се обратио председник општине Горан Миљковић који је истакао да Бела Паланка остварује позитивне економске ефекте од туризма и да ће се и у наредном периоду радити на промоцији туристичких потенцијала нашег места. 
Промотер манифестације „Дани банице“ Ненад Гладић позвао је све присутне да посете Белу Паланку и увере се у богатство природе и добар укус традиционалних јела банице и паприке вртке. 
„Задатак Туристичке организације Белe Паланкe је да унапреди организацију манифестације „Дани банице“, да овакве сајмове искористи за привлачење што већег броја туриста и да овогодишња манифестација обори нове рекорде у броју учесника али и посетилаца“, рекао је на сајму Милосав Поповић, директор ТО Бела Паланка.

  

  

  

  

  

  

  

  

    

Powered by Vladimir Jocic