Општина Бела Паланка
званична презентација општине

КОНКУРС - ФОС 2016

Организациони Одбор Фестивала омладинских сцена

расписује конкурс за учешће на VIII Фестивалу омладинских сцена “ФОС 2016”.

Право у учешћа имају позоришне представе у којима могу учествовати глумци старости од 15 до 30 година. У представи је дозвољено учешће старијих или млађих глумаца (највише 20%) и то само у случајевима ако представа то захтева (улога старије особе или детета). Глумци који нису старосне доби од 15 до 30 година, не могу конкурисати за награду, такође и глумци који се професионално баве глумом.

Право учешћа имају и представе које су учествовале на домаћим и међународним фестивалима.

Пријаве се достављају Организационом Одбору од 30.септембра2016.год. до 25.октобра 2016.год. Након тога, селектор фестивала именован од стране Организационог Одбора врши селекцију представа које ће учествовати на фестивалу. Биће одабрано 6 такмичарских омладинских представа.

Поред пријаве, Организационом Одбору се доставља и CD/DVD са позоришном представом коју подносилац пријаве кандидује за учешће на фестивалу. Пријава се може поднети само на формулару који је одређен од стране Организционог Одбора.

Пријава која је достављена у другом облику неће бити узета у разматрање.

Резултати конкурса биће објављени најкасније до 11.новембра 2016.год, а фестивал ће бити одржан од 25. новембра до 03.децембра 2016.год.

Трочлани жири именован од стране Организационог одборадоноси одлуку о следећим наградама:

-најбоља представа

-најбоља мушка и женска главна улога

-најбоља мушка и женска споредна улога

Поред ових награда, предвиђена је и награда за најбољу представу по оцени жирија публике, као и специјалне награде које жири може да додели дискреционим правом.

Детаљније информације и пријаву заинтересовани могу преузети на wеб сајту:  www.belapalanka.org.rs  ; путем mail-a: centarzakulturubelapalanka@gmail.com ;srednjaskolabp@gmail.com и на телефоне:018/855 510,  018/855 162

ПРИЈАВА

Пријава и CD/DVD се  шаљу на адресу:

Бела Паланка

Центар за културу

-за Организациони одбор ФОС 2016

Карађорђева 52

18310 Бела Паланка

 

Подносиоцу пријаве пријавни формулар се од стране организатора доставља путем горе поменутог           е-maila.

Организатори Фестивала омладинских сцена “ФОС 2016” су Центар за културу „Бела Паланка“ и  Средња школа “Никета Ремезијански”.Покровитељ фестивала је општина Бела Паланка.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР ФЕСТИВАЛА ОМЛАДИНСКИХ СЦЕНА “ФОС 2016"

Powered by Vladimir Jocic