Општина Бела Паланка
званична презентација општине

Посета Француских експерата општини Бела Паланка у оквиру пројеката „Укуси и територије“

Белу Паланку данас су посетили градоначелник француске општине Bricquebec,Henri luis Vedie почасни конзул Републике Француске Саша Миљковић, представница удружења произвођача органске хране Vu Nigjen и руководилац пројекта „Укуси и територије“ Juliette Delescluse. Пет општина, а међу њима и Бела Паланка, учествују у реализацији овог пројекта који спроводе Министарство иностраних послова Француске и Амбасада ове државе у Београду. Главна идеја пројекта је промовисање и валоризација српских локалних пољопривредних производа. Посредством мреже пет општина из Србије свака од учесница ће кроз сарадњу са француском општином Bricquebec и облашћу Жиронд представити и брендирати своје најзначајније производе .

            На почетку састанка председник општине Бела Паланка Горан Миљковић упознао је госте са карактеристикама наше општине и њеним природним ресурсима и потенцијалима а онда је дат кратак приказ о Белој Паланци, удружењима и организацијама које послују на нашој територији  и реализованим пројектима.

 Данас су представници пројекта из Француске имали прилике да се упознају са традиционалним јелима и производима из Беле Паланке а међу њима као најзначајније представљена је баница и паприка вртка.  Градоначелник Bricquebec-a Henri luis Vedie рекао је да постоји обострана жеља да се размене искуства, идеје и знања како би се заједнички аплицирало пројектима код фондова ЕУ.

Powered by Vladimir Jocic