Општина Бела Паланка
званична презентација општине
warning: Creating default object from empty value in /home/belapala/belapalanka.org.rs/html/modules/i18n/i18ntaxonomy/i18ntaxonomy.pages.inc on line 40.

Општина Бела паланка

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ КОРИТА РЕКЕ КОД МОСТА ПРЕМА СЕЛУ МОКРА

Протекле недеље урађени су завршни радови на уређењу корита Коритничке реке испод моста на путу Мокра-Бела Паланка. Мост се налази на важном путном правцу и уређено корито реке штити мост од већег прилива воде. ‘’У претходном периоду долазило је до оштећења моста и зато су радови на уређењу корита од великог значаја.

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ПРИСУСТВОВАЛА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДАНА ОПШТИНЕ КОЗАРСКА ДУБИЦА

Председник СО Бела Паланка Александар Пејчић и заменик председника општине Александар Маринковић протекле недеље посетили су Козарску Дубицу. Наиме ова општина са којом смо дуги низ година у братским односима 27. априла обележила је дан ослобођења општине од фашизмаи дан општине.

САСТАНКУ МРЕЖЕ ЗА РОМСКА ПИТАЊА ПРИСУСТВОВАЛИ ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Четврти састанак Мреже за ромска питања одржан је у четвртак 20.априла у Београду у организацији Сталне конференције градова и општина – Савез градова и општина Србије.

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ДОБИТНИК ПРИЗНАЊА ЗА ПРВО МЕСТО У НАГРАДНОЈ ИГРИ ‘’УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ’’

Општина Бела Паланка освојила је прво место у наградној игри ‘’Узми рачун и победи’’. Свечаном проглашењу победника и прес конференцији, која  је одржана у сали Владе Србије, присуствовао је председник општине Горан Миљковић.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА АСФАЛТИРАЊУ УЛИЦА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

У Белој Паланци су успешно завршени радови на асфалтирању улица у оквиру пројекта ''Рехабилитација градских улица у Белој Паланци''. Уређене улице сада имају становници улица: Бранка Миловановића, Слободана Јоцића, Царице Милице. У оквиру овог пројекта асфалтирани су и  делови улица 11.октобар и Николе Јовановића.

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕВЕНЦИЈИ МАЛИГНИХ ОБОЉЕЊА

Унапређење здравствених услуга, брига о здравственој заштити грађана и спровођење мера превенције су вема значајне области на којима ради локална самоуправа. У сарадњи са Домом здравља бројним активностима обележава се март месец - месец борбе против рака.

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ШУМЕ

21.марта је обележен Светски дан шуме, с циљем да повећа свест јавности о значају и улози шума за човека.

Powered by Vladimir Jocic