sort proizvodi
news

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Autor:

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка, бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011.године, Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка на основу процене тренутне епидемиолошке ситуације на седници одржаној дана 17.07.2020.године доноси следеће

Н А Р Е Д Б Е

I Општински штаб за ванредне ситуације препоручује да се маске носе на свим јавним местима на отвореном простору. На местима на којима није могуће обезбедити растојање од најмање 1,5 метара (редови испед продавница, апотека, аутобуских и возних стајалишта), ношење маски је обавезно.

II Забрањује се окупљање на јавим местима у затвореном и отвореном простору истовремено више од десет људи. За време боравка на јавним местима, између окупљених мора постојати дистанца од најмање 1,5 метара, односно на свака четири квадратна метра може бити присутно само једно лице.

III Обавезно је ношење заштитне маске на свим јавним местима у затвореном простору, што значи да су родитељи малолетне деце, као и деце са посебним потребама и њихови старатељи, дужни да обезбеде да њихова деца носе заштитну маску.

IV Примена ових наредби почиње даном доношења, односно од 17.07.2020.године.

V О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Свако непоштовање мера повлачи прекршајну одговорност физичког и правног лица, као и затварање објекта на период од седам дана уколико се ради о угоститељском, продајном или другом напред наведеном објекту.

 

Штаб за ванредне ситуације

општине Бела Паланка

                                              ___________________________


Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %