sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Данас је одржана четврта седница општинског већа општине Бела Паланка. Чланови већа дали су сагласност на Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2024. годину за подручје општине Бела Паланка. На наведени програм своју сагласност дало је и Министартсво пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић, позвао је грађане да учествују у овом програму и искористе могућност коришћења пољопривредног земљишта. Грађанима је у овој години на располагању нешто више од 460 хектара земљишта,каже Миљковић. На седници већа дата је сагласност на одлуку о расписивању јавног позива за учешће директних корисника, односно привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Бела Паланка. Горан Миљковић позвао је привредне субјекте да се јаве на овај позив али и грађане да по расписивању конкурса за становништво, се јаве општини и конкуришу за доделу субвенција у спровођењу мера енергетске ефикасности. Општина Бела Паланка определила је 6 милиона динара за ове намене. Јавни позив биће отворен до утрошка средстава, a запослени у општини ће свим грађанима помоћи при аплицирању за овај конкурс. Чланови општинског већа донели су решење о разрешењу и именовању начелника Општинске управе општине Бела Паланка. На ово место реименована је досадашња начелница Александра Ђорђевић.Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић још једном је позвао грађане да уколико је дошло до фактичког заузећа земљишта од стране општине Беле Паланке се јаве Одељењу за урбанизам како би се избегли огромни судски трошкови које локална самоуправа мора исплатити. Грађанима је на кућне адресе стигло позивно писмо председника општине у којем их позива на сарадњу у вези фактичког заузећа земљишта како не би било угрожено функционисање локалне самоуправе.

by

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА СО БЕЛА ПАЛАНКА

У понедељак 18. марта одржана је друга седница СО Бела Паланка. На дневном реду нашло се 15 тачака, а одборници су најпре усвојили Одлуку о престанку и потврђивању мандата одборника СО Бела Паланка. Одборнички мандати потврђени су Александри Митић, Милени Стојадиновић Антић, Ивици Стојадиновићу и Бојану Величковићу, сви са коалиционе изборне листе ''Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане''. По другој тачки дневног реда усвојена је Одлука о доношењу трећих измена и допуна просторног плана Општине Бела Паланка. На седници је усвојен Предлог одлуке о образовању Одбора за развој, привреду и буџет, Одбора за урбанизам и стамбено комуналне делатности, затим донето је решење о образовању Одбора за прописе, представнике, жалбе и притужбе грађана, Одбора за административна питања и Одбора за развој пољопривреде и села. На седници је донето Решење о давању сагласности на Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП “Комнис”. Одборници су усвојили и предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања као и предлог Одлуке

by

11 БЕЛОПАЛАНЧАНА ДОБИЛО ГРАНТОВЕ У ОПРЕМИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ И ПОМОЋ ПРИ ЗАПОШЉАВАЊУ

У оквиру пројекта „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ у великој сали општине Бела Паланка у оквиру наставка сарадње између ХЕЛП-а и Општине Бела Паланка, потписани су уговори о донацији са још 11 корисника грантова у опреми за самозапошљавање. Како је предвиђено Уговором о сарадњи између Беле Паланке и ХЕЛП-а, селекцијом на основу социјалних и економских критеријума, одабрано је финалних 11 корисника. Они ће добити опрему за започињање самосталних пољопривредних, занатских и услужних делатности. Након пословне обуке у наредном периоду следи додела опреме појединачне вредности од 2.200 евра чију набавку врши ХЕЛП. Представник организације ХЕЛП Бане Видојковић каже да ће по стандардној процедури корисници грантова бити проверавани како би се видело да ли и на који начин користе опрему. Корисници грантова који су са општином Бела Паланка и организацијом ХЕЛП потписали уговоре о додели грантова кажу да им овакав вид помоћи пуно значи и да ће им опрема коју ће добити олакшати рад. Пројекат „Помоћ при запошљавању и самозапошљавању угрожених група“ спроводи немачка организација "ХЕЛП", а финансирају Влада Шведске преко шведске агенције за међународни развој и сарадњу “Сида“ и циљни градови/општине. Укупна вредност пројекта је 4.061.799 евра и биће имплементиран до јула 2025. године у 16 општина и градова у Републици Србији. Укупна вредност инвестиције за општину Бела Паланка у овој фази пројекта износи око 22,500.00 евра, а учешће општине Бела Паланка износи 6,600.00 евра или 29.33% вредности директних трошкова куповине опреме за кориснике.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ СВИМ БЕЛОПАЛАНЧАНКАМА ЧЕСТИТАО ПРАЗНИК ЖЕНА 8. МАРТ

Свим суграђанкама испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најискреније честитке поводом 8. марта - Међународног дана жена. Жене су одувек биле битан део друштва, ослонац и стуб сваке породице и обавеза свих нас је да им сваког дана, не само за Дан жена, указујемо поштовање и уважавање. Драге Белопаланчанке, данас славимо вашу снагу, интелегенцију, љубав и ваш свакодневни допринос целокупном друштву. Ви сте покретачи нашег друштва и наших активности и позивам вас да својим идејама и предлозима и даље доприносите бољем положају не само жена, већ свих грађана подједнако. Општина Бела Паланка наставиће да се бори за равноправност жена у свим сферама јавног и приватног живота и да учествује у изградњи модерне, демократске општине у којој сви грађани и грађанке имају једнака права. И даље ћемо подржавати економски, социјални и друштвени положај жена, борећи се са институционалног нивоа против сваког вида родне дискриминације и афирмишући једнаку заступљеност жена у свим сегментима друштвеног живота. Данас, на празник жена, желим да се захвалим свим својим сарадницама са којима већ годинама успешно радимо на изградњи бољег живота свих Белопаланчана. Велики број жена налази се на високим и одговорним функцијама у општини Бела Паланка и њихово знање има непроцењиву вредност у раду локалне самоуправе. Нека овај дан буде признање ваше улоге у обликовању нашег места у место где се поштује једнакост, правда и солидарност. Хвала на свему што радите и што јесте. Још једном, честитам вам Дан жена и нека вам овај празник донесе радост, љубав и заслужено признање.

by

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА. И ОВЕ ГОДИНЕ ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ЗА УЧЕНИКЕ И ДОДЕЛА СУБВЕНЦИЈА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ ЛИЦА

У великој сали општине одржана је 3. седница општинског већа општине Бела Паланка. Белопаланачки већници разматрали су предлог одлуке о организованом превозу ученика основних и средње школе на територији општине Бела Паланка који ће се одвијати општинским минибусом добијеним од Министарства просвете, науке и технолошког развоја путем пројекта "Пружање унапређених услуга на локалном нивоу - ДИЛС".Друга тачка била је разматрање предлога Решења о расподели средстава за финансирање редовног рада политичких активности за 2024. годину. На седници већа разматран је предлог одлуке о додатној образовној, здравственој и социјалној подршци детету, ученику и одраслом. Овом одлуком одређују се ближи услови за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене и социјалне подршке детету, ученику и одраслом у 2024. години са циљем да се пружањем додатне подршке омогући укључивање у образовање односно пуна и ефективна друштвена укљученост кроз остваривање права и коришћење услуга и ресурса. Белопаланачки већници дали су сагласност на предлог Одлуке о додели субвенција приватним предузетницима и привредним друштвима за подстицај теже запошљивих лица кроз давање субвенција послодавцима и запошљавање лица којима је до стицања услова за одлазак у пензију преостало највише 36 месеци.Право на доделу субвенција имају предузетници и привредна друштва која су са незапосленима склопила уговор о раду на одређено време у трајању од највише 12 месеци. На седници је дата сагласност на Предлог решења о давању сагласности на Извештај о раду са финансијским извештајем ЈКП "Регионална депонија Пирот" за 2023. годину, као и предлог решења о давању сагласности на Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП "Комнис". Дата је сагласност и на Предлог решења о утврђивању предлога Одлуке о доношењу Оперативног плана одбране од поплава на територији општине за воде другог реда за текућу годину. Све одлуке усвојене су једногласно и биће прослеђене СО на усвајање.

by

И ОВОГ ВИКЕНДА У ДОМУ ЗДРАВЉА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

Дом здравља Бела Паланка, у недељу 3. марта, вршиће превентивне прегледе у времену од 08.00 до 16.00 часова. Превентивни прегледи планирани за овај викенд обухватају: ултразвучни преглед штитасте жлезде и хормоне штитасте жлезде код одраслих особа које до сада нису имале детектовано обољење штитасте жлезде. Превентивни прегледи ће се вршити у просторијама Одсека за рендген и ултразвучну дијагностику, а узорковање крви у просторијама Одсека за лабораторијску дијагностику. Прегледи се не заказују. Пацијенти треба да понесу здравствену књижицу или личну карту.

by

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ ПРЕДСТАВИЛА СЕ НА 45. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

У Београду је одржана једна од највећих и најважнијих туристичких смотри у Европи, 45. Међународни сајам туризма. Сајам је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић. Ове године земља партнер Међународног сајма туризма била је Грчка. Своје место на Међународном сајму туризма у Београду и ове године пронашла је Туристичка организација Беле Паланке.Заједно са још 400 излагача из целе Србије и света Бела Паланка на овом сајму представила је своју туристичку понуду и потенцијале. ‘’Изузетно нам је важно учешће на овом сајму, јер поред друштвених мрежа на којима се интензивно промовишемо, сајмови су одлична прилика за упознавање са новим сарадницима али и потенцијалним инвеститорима’’ истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. ‘’Посетиоцима сајма представили смо Белу Паланку и нашу највећу манифестацију Дани банице, а сви они који су посетили штанд ТО Беле Паланке имали су прилику и да пробају наше специјалитете сукану баницу и јела од паприке вртке’’ истакао је Миљковић. Он је најавио и трећу фазу реконструкције базилике из рано хришћанског периода која се налази у центру града, али и проширење смештајних капацитета. Ове године Туристичка организација Беле Паланке на сајму се издвојила и по оригиналном штанду који је привукао велики број посетилаца. ‘’Туристичка организација Беле Паланке већ неколико година се представља на овом сајму јер је ово добра прилика да са својим колегама разменимо искуства у области туризма. Дошли смо спремни, имамо нови промотивни материјал, ту смо да промовишемо нашу највећу манифестацију Дани банице која ће ове године бити одржана по 18. пут од 9. до 11. августа’’ каже Милош Лилић директор ТО Беле Паланке. Са сајмом у Београду званично је почела и промотивна кампања Дана банице, а на друштвене мреже је већ пласиран промотивни спот као позив свима који су посетили манифестацију Дани банице да поделе своје успомене и фотографије и тако учествују у наградном конкурсу туристичке организације.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right