sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

МЕШТАНИ СЕЛА ВРАНДОЛ НА ПРОЛЕЋЕ ДОБИЈАЈУ НОВИ ПУТ КРОЗ СЕЛО

Око 60 милиона динара биће уложено у асфалтирање пута у селу Врандол, од моста на самом улазу у село до краја села. ''Ми смо припремили пројектно техничку документацију, следи расписивање јавне набавке и надам се да ћемо до краја априла или почетком маја месеца кренути са радовима на асфалтирању пута кроз село Врандол'' каже председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић. ''Имали смо већ један састанак са представницима месне заједнице Врандол, данас смо обишли радове на уређењу дворишта у основној школи у Врандолу где ћемо изградити терен за кошарку и мали фудбал, а поред ових радова, реконструисаћемо кров на школи али и поставити ламинат у учионицама'' каже Миљковић. На састанку са представницима месне заједнице Врандол, млади из овог села покренули су инцијативу за уређење простора поред реке Нишаве које ће заједничким снагама са мештанима из овог села и локалном самоуправом преуредити у излетиште које ће највише бити у употреби током летњих месеци. Миљковић је обишао и дечји мобилијар који се налази у дворишту школе. Мобилијар је добром стању али је потребно реконструисати подлогу мобилијара како би деца у овом селу, она која ту живе али и која долазе током летњих месеци у село имала исте услове за играње и спорт какве имају и деца у граду.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА, ДОНЕТА ОДЛУКА О ДОДЕЛИ ЈЕДНОКРАТНЕ НОВЧАНЕ ПОМОЋИ У ИЗНОСУ ОД 10.000 ДИНАРА СРЕДЊОШКОЛЦИМА

На четвртој седници Привременог органа општине Бела Паланка усвојена је одлука о додели једнократне новчане помоћи ученицима средње школе на територији општине Бела Паланка. Оваква одлука донета је након што је Влада Републике Србије 29. новембра донела Закључак о исплати ове помоћи средњошколцима у целој Србији. Након ове одлуке на школама је сада да министарству пошаљу број ученика који остварује право на помоћ. "На иницијативу председника Србије Александра Вучића који је предложио Влади Републике Србије да определе новчана средства за исплату помоћи средњошколцима и након донетог закључка ми смо данас на седници Привременог органа општине Бела Паланка донели одлуку о додели једнократне помоћи од по 10.000 динара свим средњошколцима старости до 26 година и односи се на средњошколце који редовно и ванредно похађају наставу. Нашу одлуку смо даље проследили СШ "Никета Ремизијански" у Белој Паланци, а ученици или њихови родитељи, уколико су ученици млађи од 18 година, треба да попуне пријавне обрасце и очекујем да ће средства бити исплаћена у току следеће недеље'', каже Горан Миљковић, председник Привременог органа општине Бела Паланка.

by

ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА МОСТА НА НИШАВИ КОД БЕЛАНОВЦА

Пре неколико дана представници Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије обишли су мост на Нишави код Белановца у Белој Паланци, чија се реконструкција очекује наредне године. Реконструкцију моста који је у овом моменту затворен за саобраћај, финансираће Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре а у току је усаглашавање техничке документације која је припремљена како би пројекат био реализован. ''Реконструкција путне инфраструктуре у Белој Паланци има приоритет'' каже Горан Миљковић, председник Привременог органа општине Бела Паланка. ''Уз добро припремљену техничку документацију и пројекте очекујемо помоћ ресорних министарстава. Још пре неколико месеци смо потражили помоћ Министарства грађевинарства, а почетак санације овог моста очекујемо већ почетком наредне године, како би мост био поново стављен у функцију'', каже Миљковић. Иначе, мост на Нишави код Белановца повезује село Моклиште са регионалним путем Бела Паланка – Ниш и од великог је значаја за мештане не само овог села, већ и за мештане села Драчје, Горњи и Доњи Рињ. Мост код Белановца је у великој мери оштећен када су Белу Паланку јануара месеца 2021. године задесиле велике поплаве и тада је дошло до оштећења носећих стубова. Оштећењу моста додатно је допринела и тешка механизација која је била у употреби током изградње Коридора 10, али и током изградње гасовода на територији наше општине.

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОДРЖАНА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На дневном реду седнице Општинског штаба за ванредне ситуације општине Бела Паланка која је одржана 28. новембра усвојен је План зимског одржавања путева за 2023/2024. годину према коме је општина Бела Паланка подељена на 8 пунктова, а то су пункт Долац, Црвена Река, Мирановачка Кула, Бела Паланка, Корубина, Сињац, Моклиште и Кременица. Претходних дана, након што су обилне кише узроковале проблеме на путевима, спроведене су одређене активности, односно очишћени су локални путеви у селима Моклиште, Дражево, Горњи и Доњи Рињ, путеви у Буџаку, Космовцу, Вети, Теловцу, Шљивовику и Букоровцу, јер је на овим путевима било већих наноса, углавном грања. Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић заједно са својим сарадницима обишао је подручја у којима су чишћени локални путеви, обишли су критичне локације на којима је ранијих година долазило до изливања река и бујичних потока и истакао је да се свакодневно прати ситуација на терену како не би дошло до неких проблема. Миљковић је рекао да је у неколико села у Буџаку било проблема са снабдевањем струјом али да су радници електродистрибуције интензивним радом успели да брзо нормализују снабдевање електричном енергијом. ''Покушаћемо да вратимо надлежност белопаланачкој електродистрибуцији за села Буџака, попут Мирановачке Куле, Витановца, Пајежа која сада припадају електродистробуцији Сврљиг. Ми смо обишли и раднике на терену и мештане и квар је саниран, а мештани су добили струју'', каже Миљковић. На седници штаба представљен је и Оперативни план одбране од поплава који је усвојен марта месеца. За сада нема опасности од изливања водотокова првог и другог реда, свакодневно се прати ситуација на терену и прате се подаци Републичког хидрометеоролошког завода Србије, каже председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић. Општина Бела Паланка је спремна да реагује и уколико дође до снежних падавина и наноса. Што се водоснабдевања тиче, оно је уредно, а вода из градског водовода је исправна за пиће. Миљковић је нагласио да је претходних дана до повременог нестанка воде долазило због радова реконструкцији водозахвата.

by

ПОЧЕТКОМ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ НА ТЕРЕНУ ЗА МАЛЕ СПОРТОВЕ НА ПРОСТОРУ ЕРЦ БАЊИЦА БИЋЕ ИЗГРАЂЕНЕ ТРИБИНЕ И РАСВЕТА

То што је Бела Паланка град спорта није случајно. Општина Бела Паланка је пуно улагала у развој спорта и данас имамо више од 500 деце која се баве неким од спортова. Након што је изграђен терен за мале спортове следи његово додатно опремање. За изградњу трибина и расвете на овом терену издвојиће се преко 15 милиона динара, каже Горан Миљковић председник Привременог органа општине Бела Паланка. ''Ми смо и ове године конкурисали код Министарства спорта са пројектом комплетног уређења терена за мале спортове, а то подразумева изградњу трибина и расвете, како би сви они који се баве спортом или воле спорт уживали у њему'', каже Миљковић. Он додаје да је овај пројекат већ у програму Министарства спорта и да се резултати очекују већ почетком 2024. године.

by

ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСКИХ ЗОНА ПРЕДУСЛОВ ЗА ДОВОЂЕЊЕ ИНВЕСТИТОРА

Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је у друштву представника месних заједница индустријске зоне "Мурица 1" и "Мурица 2" у Белој Паланци. Опремање индустријске зоне је дуготрајан процес, а процедура подразумева израду плана детаље регулације као и откуп земљишта уколико оно није у својини општине. Према речима Миљковића у индустријској зони Мурица 1 која је површине 8,5 хектара, план детаљне регулације је урађен, 6,5 хектара је откупљено, а индустријска зона је инфраструктурно опремљена што значи да је уведена вода, струја и канализациона мрежа. "У претходне три године интензивно радимо на довођењу инвеститора, а преговоре смо већ имали са компанијом ТГРС која успешно послује у Белој Паланци. Направили смо конкретне договоре и до Нове године ће понуде бити размотрене, а у току наредне године се надамо да ћемо финализирати преговоре" каже Миљковић и додаје да је идеја да компанија ТГРС купи земљиште у индустријској зони Мурица 1 и ту сагради још једну фабрику која би упослила нових 250-300 радника. У међувремену су се према Миљковићевим речима јавиле још неке европске компаније које желе да код нас граде своје погоне. Индустријска зоне ,,Мурица 2'' простире се на 4,5 хектара и за њу је урађен план детаљне регулације, а у току је проојекат инфраструктурног опремања. Уколико у буџету буде довољно новца за ту намену, у наредне две године почећемо откуп земљишта и у овој зони како би имали спремних још 4,5 хектара за довођење нових инвеститора, рекао је Миљковић.

by

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ОБИШАО ПРВАКЕ И УРУЧИО ИМ ВРЕДНЕ ПОКЛОНЕ

Осамдесет шест ђака првака са територије општине Бела Паланка добило је вредне поклоне од локалне самоуправе. Прваке је по одељењима, како у Црвеној Реци тако и у Белој Паланци обишао председник привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић са својим сарадницима и директорима школа и сваком од њих лично уручио поклоне. Ђаци су на поклон добили ранац са школским прибором и новац у износу од 5.000 динара. Председник Миљковић нагласио је да посебно радује чињеница да је ове године у први разред уписано 4 одељења што говори да је програм популационе политике како општине Бела Паланка тако и државе почео да даје резултате. Отварањем нових фабрика и нових радних места млади људи остају у Белој Паланци што се види и по броју деце. Миљковић је истакао да локална самоуправа спроводи велики пројекат који подразумева куповину комплетног школског прибора, изградњу дечијег мобилијара у Црвеној Реци као и куповину ЕКГ апарата за потребе Дома здравља. "Неколико година уназад за то што радимо имамо велику подршку министарства у оквиру популационе политике и спремили смо још пројеката за 2024. годину. До 15. децембра се завршава конкурс Министарства просвете, а како смо завршили нове предмере и пројекте конкурисаћемо са изградњом ограде у основној школи" рекао је Миљковић. ''У средњој школи конкурисаћемо за замену комплетних подова, електроинсталације и расвете и надам се успешној 2024. години како би пре свега деци пружили што боље услове за образовање и васпитање'', додаје он. Бела Паланка једна је од ретких општина која је у последњих 5 година успела да реконструише комплетну образовну инфраструктуру, што није пошло за руком ни многим већим градовима. За то имамо и потврду председника државе Александра Вучића на шта смо посебно поносни, нагласио је Миљковић.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right