sort proizvodi

Актуелно

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДОДЕЛЕ СТИПЕНДИЈА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА        ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА НАГРАЂУЈЕ 99 НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА        ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЗБЕДИЛА ПОКЛОНЕ ЗА 95 ЂАКА ПРВАКА        ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПОВОДОМ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ        ОДРЖАНА 3.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА        ОРГАНИЗОВАНО ДРУЖЕЊЕ ДЕЦЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ПОВОДОМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ        УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПСТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА И ОДРЖАНА СЕДНИЦА СТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ        ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ПОКРЕНУЛА ИЗРАДУ ПЛАНА РАЗВОЈА ОПШТИНЕ ЗА НАРЕДНИ СЕДМОГОДИШЊИ ПЕРИОД – ЈЕДНА ОД ТАЧАКА 2.СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА        Одлука о расписивању јавног огласа за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини у општини Бела Паланка-1.круг        ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ       

Најновије вести

by

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДОДЕЛЕ СТИПЕНДИЈА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА

Ви сте величанствени творци својих живота! Прихватите све животне изазове, следите своје идеје и упркос страховима крените у непознато. Градите свој живот корак по корак на чврстим темељима, као што су грађене предивне тврђаве, велелепна здања наше прошлости.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА НАГРАЂУЈЕ 99 НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА И СТУДЕНАТА

Конкурс за доделу једнократних новчаних награда ученицима и студентима са територије општине Бела Паланка за школску 2019/2020 расписан је ове године од стране председника општине Бела Паланка. На основу утврђених критеријума одобрено је 99 стипендија. Награђен је 21 ученик основних и средње школе са просечном оценом 5.00 и 29 студента са просечном оценом изнад 8.5. Награде ће бити додељене ученицима који су освојили награде на републичким тамичењима и њиховим менторима. Ученицима средњих и основних школа са просеком оцена 5,00 додељује се по 15.000 динара а ученици генерације добиће још по 20.000 динара. Награда за студента који има просечну оцену изнад 8,5 износи 20.000. динара, а студент са просечном оценом 10,00 добија још 20.000 динара. Ученици који су освојили награде на републичким такмичењима и њиховим менторима додељује се по 3.000 динара. Сви награђени, њих 99-оро, добиће по књигу ‘’Тврђаве Србије’’ која представља илустровани преглед постојећих тврђава у Србији са преко 300 фотографија високог квалитета, које су начинили реномирани, награђивани аутори. Традиционална свечана додела једнократних стипендија најбољим ученицима и студентима неће бити одржана због пооштрених мера ради сузбијања епидемије корона вируса. Награде ће бити додељене појединачно у згради Општинске управе општине Бела Паланка. Председник општине Горан Миљковић пожелео је свим награђеним студентима и ученицима пуно успеха у даљем школовању и истакао да ће приоритет локалне самоуправе увек бити деца и млади и улагање у њихово образовање и бољу будућност. ’’Верујемо у нашу децу и знамо да су они будући друштвени лидери, покретачи идеја који имају енергију и неопходну жељу да наше друштво учине развијенијим. Због тога улажемо у све области које су од значаја за њих, јер на тај начин желимо да им омогућимо све услове које пружају и већи градови. Желимо да мотивишемо младе да након школовања остану и својим радом дају свој максимум да Бела Паланка буде развијенија.’’- истакао је Миљковић.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЗБЕДИЛА ПОКЛОНЕ ЗА 95 ЂАКА ПРВАКА

За ученике првог разреда основних школа у Белој Паланци и Црвеној Реци локална самоуправа обезбедила је пригодне поклоне, књиге и новац у износу од 5.000 динара. Сва одељења првог разреда добила су лопте за фудбал, кошарку и одбојку, које могу користити током часова физичког васпитања и образовања и за рекреативну наставу. Због епидемије вируса корона и безбедности деце, поклоне није лично уручио председник општине Горан Миљковић, како је то радио претходних година по традицији. Миљковић је деци, родитељима и учитељима пожелео пуно успеха у раду истакавши да је локална самоуправа увек ту за сву децу. ’’Последњих година потрудили смо се да обезбедимо добре услове за рад и учење. Реконструисали смо све образовне установе у Белој Паланци.  Захваљујући изузетној сарадњи и подршци председника Србије Александра Вучића наши ученици данас имају уређене учионице, спортске хале и терене, а радовима на побољшању енергетске ефикасности обезбедили смо и најбоље услове за рад. У овој години смо у Црвеној Реци извршили реконструкцију објекта за потребе отварања вртића, који је предат Предшколској установи ’’Драгица Лаловић’’ на коришћење. У оквиру овог пројекта у дворишту Основне школе ''Јован Аранђеловић'' урадили смо комплетно нове спортске терене за рукомет, кошарку и мали фудбал. Желимо да сва деца имају подједнаке услове за одрастање и образовање. Изградићемо ограду око Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ како би деца била потпуно безбедна у школи''-  рекао је председник општине Горан Миљковић.  Председник је истакао да је новац који су малишани добили помоћ локалне самоуправе за куповину онога што им тренутно недостаје, али и подстрек да добро и вредно уче. ’’Жеља нам је да своју школу представљате на најбољи могући начин, да својим радом, трудом и учењем наставите континуитет доброг образовања и постанете генерација одличних ђака по којој ће вас памтити они који долазе’’, поручио је Миљковић ђацима првацима.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕНИКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ПОВОДОМ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ ЛОКАЛНЕ ДЕМОКРАТИЈЕ

Општина Бела Паланка се укључила у обележавање Европске недеље локалне демократије, годишњег догађаја у координацији Конгреса локалних и регионалних власти. Обележавање овог догађаја има за циљ ширење универзалних вредности Савета Европе, као што су демократија и људска права, као и да учесницима понуди прилику да се укључе у европску мрежу која је ангажована у промовисању учешћа грађана на локалном нивоу. У оквиру обележавања овог догађаја, председник општине Горан Миљковић организовао је пријем за ученике Средње школе ‘’Никета Ремезијански’’ односно представнике ђачког парламента, у сарадњи са Канцеларијом за младе у Белој Паланци. ‘’Желели смо на овај начин да младима приближимо рад локалне самоуправе јер нам је циљ да повећамо транспарентност у раду. Омогућили смо им да присуствују седници Општинског већа како би се упознали са начином доношења одлука и радом извршног и законодавног органа у локалној самоуправи.’’- истакао је Миљковић и рекао да је током посете ученика договорено да се оформи тим младих људи који ће сарађивати са Канцеларијом за младе и на месечном нивоу давати своје предлоге и идеје за уређење Беле Паланке и побољшање квалитета живота. ‘’Договорили смо се да заједно са младима осмислимо како ћемо уредити наш најлепши део града, парк Врело. Они ће нам слати своје предлоге и заједно ћемо доћи до најбољег решења. Желимо да се ова сарадња одвија у континуитету и да на тај начин омогућимо младима да учествују у креирању јавних политика, односно у процесу одлучивања. ‘’- рекао је Миљковић и истакао да општина Бела Паланка чини све што је у њеној надлежности да деци и младим омогући бољи живот и услове да у Белој Паланци граде своју будућност. Након састанка у кабинету председника општине ученици средње школе су имали прилику да присуствују седници већа општине Бела Паланка и на тај начин заиста стекну увид у рад локалног руководства.

by

ОДРЖАНА 3.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На 3.седници Општинског већа општине Бела Паланка усвојен је извештај о пословању са финансијским извештајем Туристичке организације Беле Паланке за 2019.годину. Разматран је и Извештај о извршењу буџета општине Бела Паланка за период јануар – септембар 2020.године. Чланови Општинског већа разматрали су измену одлуке плана генералне регулације Беле Паланке. ''Разматрајући извештај о раду Туристичке организације Беле Паланке имали смо јасан увид у све активности које је локална самоуправа спровела заједно са Туристичком организацијом на плану промоције Беле Паланке. Пуно тога је урађено а највише на припреми и организацији манифестације ''Дани банице'' у 2019.години. Због епидемије корона вируса многе активности нису спроведене од марта месеца ове године. Како би постигли континуитет на промоцији туристичке понуде Беле Паланке прилагодићемо се новонасталој ситуацији и путем интернета, сајта, друштвених мрежа организовати промотивне активности. Наш приоритет у наредном периоду биће рад на побољшању изградње смештајних капацитета и промоцији етно туризма. Пружићемо подршку свим заинтересованим грађанима који желе да се баве етно туризмом да конкуришу за средства код надлежног министарства као и за средства ЕУ преко ИПАРД програма''- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка. Миљковић је на седници већа, поводом измене одлуке о образовању Општинског штаба за ванредне ситуације,  истакао значај рада штаба током ванредне ситуације. ''Током ванредне ситуације због епидемије  корона вируса морали смо брзо да реагујемо и да на свакодневном нивоу пратимо ситуацију на локалу. Одржавали смо телефонске седнице и у складу са одлукама Кризног штаба за ванредне ситуцаије Републике Србије доносили смо адекватне мере за нашу општину. Постојала је добра организација рада и одлична сарадња са свим надлежним установама и организацијама. ''- реkaо је Миљковић.  Чланови већа разматрали су предлог решења о формирању савета за координацију послова безбедности саобраћаја и предлог одлуке о образовању савета за здравље општине Бела Паланка.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

  • ​​​​​​
close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %