sort proizvodi

Актуелно

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ        БЕБЕ РОЂЕНЕ У АПРИЛУ ОБИШАО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ И УРУЧИО ПАКЕТЕ        ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА ПЕРИОД 2021.-2024.ГОДИНЕ        НА МАЛОМ САЈМУ СПОРТА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ДАВОР ШТЕФАНЕК ПОРУЧИО ДА СЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ СТВАРАЈУ НОВИ ШАМПИОНИ; ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА СПОРТА НАЈАВИЛИ ПОДРШКУ ОПШТИНИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ БУДУЋИХ ПРОЈЕКАТА        ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ КОРИТА РЕКЕ НИШАВЕ У ЦРВЕНОЈ РЕЦИ        ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО ЂАЦИМА ПОЛАЗАК У ШКОЛУ        ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА И ДИРЕКТОР УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР ПОТПИСАЛИ УГОВОР О ДОНАЦИЈИ РАЧУНАРСКЕ ОПРЕМЕ ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ        15.ЈУБИЛАРНА МАНИФЕСТАЦИЈА ''ДАНИ БАНИЦЕ'' ИСПУНИЛА ОЧЕКИВАЊА ТАКМИЧАРА, ГОСТИЈУ И ОРГАНИЗАТОРА        ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА        ЈАВНЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ О НАЦРТУ ПЛАНА УПРАВЉАЊА ЖИВОТНОМ СРЕДИНОМ И ДРУШТВОМ ЗА ПРОЈЕКАТ „ИЗВОЂЕЊЕ РАДОВА НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЈАВНОГ ОСВЕТЉЕЊА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА“       

Најновије вести

by

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Свим грађанима Беле Паланке испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15.септембар. Овај државни празник симболизује нашу вечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног простора који гарантује заштиту и опстанак нашег народа, његове традиције и идентитета. На данашњи дан у Првом светском рату 1918.године пробијен је Солунски фронт. Овај догађај означава почетак краја Великог рата али и ослобађање српског народа и његово уједињење. Поносни смо на наше претке који су нам показали да једино слога и јединство воде пут напретка. Историја нас учи да само уједињени можемо постићи просперитет и ми данас у сваком тренутку морамо остати посвећени напретку и инвестирању у будућност. На свим јавним установама и згради Општинске управе општине Бела Паланка видно су истакнуте државна и народна застава Републике Србије. Сви грађани општине Бела Паланка заједно са локалном самоуправом поносно обележавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који наша земља прославља заједно са Републиком Српском.

by

БЕБЕ РОЂЕНЕ У АПРИЛУ ОБИШАО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ И УРУЧИО ПАКЕТЕ

Настављена је акција Општине Бела Паланка "Да се нови живот роди" која се спроводи у оквиру Локалног акционог плана популационе политике. Бебе рођене током априла обишао је председник општине, Горан Миљковић са својим сарадницима и родитељима и деци даривао беби пакете који садрже опрему неопходну за прве дане по рођењу, као и решења за новчану помоћ у износу од 50.000 динара. Он је уз поштовање свих противепидемијских мера, овом приликом уручио решења о додели новчаних средстава за њихове бебе, пакете за бебе и аутоседишта. Родитељи су се захвалили председнику Миљковићу и локалној самоуправи и истакли да им помоћ пуно значи као и чињеница да неко мисли на њих и њихову децу. Председник општине обишао је 8 породица из Беле Паланке које су од априла месеца богатије за 9 беба. ''Од почетка године у Белој Паланци рођене су 43 бебе што је у оквиру вишегодишњег просека а у прошлој години рођена је 71 беба. Циљ локалног руководства је да подстакне младе људе да заснивају своје породице, а оне који су већ у браку да имају што више деце. Циљ кампање "Да се нови живот роди" је брига о младима и њиховим потребама тако да млади брачни парови могу да рачунају на помоћ општине у сваком моменту и локална самоуправа улаже све напоре да младим родитељима и њиховој деци обезбеди што боље услове за одрастање. Повећали смо новчану помоћ за новорођену децу на 50.000 динара а у претходном периоду пуно смо радили на унапређењу услова за живот деце и младих.”, истакао је Миљковић. Наш циљ је да економски оснажимо Белу Паланку и привучемо инвеститоре од чега ће корист имати сви наши суграђани као и млади брачни парови. Обилазак беба од стране локалног руководства биће настављен и у наредним месецима.

by

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА ПЕРИОД 2021.-2024.ГОДИНЕ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА ПЕРИОД 2021.-2024.ГОДИНЕ

by

НА МАЛОМ САЈМУ СПОРТА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ДАВОР ШТЕФАНЕК ПОРУЧИО ДА СЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ СТВАРАЈУ НОВИ ШАМПИОНИ; ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА СПОРТА НАЈАВИЛИ ПОДРШКУ ОПШТИНИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ БУДУЋИХ ПРОЈЕКАТА

У еколошко–рекреативном центру „Бањица“ одржана је спортска манифестација „Мали сајам спорта“ коју организује Спортски савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта у 10 градова наше земље, а Бела Паланка нашла се на листи општина где је спорт препознат као приоритет за здравље људи. Свечаном отварању присуствовао  је помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар ССС Горан Маринковић и представници локалне самоуправе. Председник општине Горан Миљковић захвалио се Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Србије на досадашњој помоћи и изјавио је да је до сада много уложено у спортску инфраструктуру на територи општине. ''У Белој Паланци се више од половине школске деце бави неким спортом и око 500 младих активно тренира и то бесплатно. То нас обавезује да и даље обезбеђујемо све услове за бављење спортом и улажемо у инфраструктуру. До сада само заједно са Министарством омладине и спорта изградили кошаркашки терен на отвореном, обезбедили расвету за еколошко-рекреативни центар, изградили терен за мини голф и теретану на отвореном. Надам се да ћемо и у реализацији будућих пројеката имати подршку ресорног министарства.'' Помоћник министра омладине и спорта, Дарко Удовичић изразио је своје задовољство што се налази у Белој Паланци и што деца овде имају услове за бесплатно бављење спортом. Он је похвалио залагање локалних власти за развој и промоцију спорта и истакао да ће се министарство трудити да и убудуће помаже Белој Паланци. Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије је истакао да је изненађен и срећан што једна мала општина има овакве услове за спорт и поручио свој деци која се баве спортом да  следе своје снове и да никада не одустају јер се сваки труд исплати. Штефанек је уручио председнику општине донацију Спортског савеза Србије у виду лопти и спортске опреме. Штефанек је додао да је помоћ Спортског савеза Србије увек на располагању општини Бела Паланка. На сајму спорта представили су се чланови млађих селекција свих спортских клубова и секција које раде у Спортском центру “Бањица”. Сајму су присуствовали ученици основне школе, деца из предшколске установе “Драгица Лаловић” и бројни грађани. Из Беле Паланке још једном је послата прелепа слика која говори о светлој будућности белопаланачког спорта.

by

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ КОРИТА РЕКЕ НИШАВЕ У ЦРВЕНОЈ РЕЦИ

Председник општине Бела Паланка, Горан Миљковић обишао је радове у насељу Црвена Река у оквиру којих се уређује лева страна обале корита реке Нишаве кроз Црвену Реку. Јануарске поплаве нанеле су велику штету у насељу Мурица и насељу Црвена Река након чега је Белу Паланку посетио директор ЈП "Србијаводе" Горан Пузовић са којим су представници локалне самоуправе лоцирали најкритичнија места где последњих двадесет и више година долази до изливање Нишаве чак и код мањих поплава. ‘’Након посете директора ЈП ''Србијаводе'' упутили смо захтев за помоћ Влади Републике Србије која је донела одлуку за пружање помоћи свим угроженим општинама у Србији међу којима је и Бела Паланка. Закључком Владе РС предвиђено је да се очисти и осигура корито реке Нишаве од Врандолског моста до ушћа, затим уреди корито реке у насељу Мурица и део корита Мокранске реке до ушћа у реку Нишаву. Одлучено је да се најпре санира обала и очисте прелазне деонице корита на левој обали Нишаве у насељу Црвена Река. Након припремних радова почели су и земљани радови како би се смањила могућност изливања и осигурале обале и домаћинства од поплава.’’ – истакао је Миљковић. Завршетак радова које изводи предузеће Ерозија из Ниша, а финансира ЈП "Србијаводе" очекује се до краја грађевинске сезоне. Председник Миљковић је најавио и реализацију великог пројекта прекограничне сарадње који предвиђа чишћење 8 дивљих депонија на територији општине Бела Паланка.  Он је истакао да ће општина набавити још два камиона смећара и додао да очекује даљу помоћ и подршку Министарства за заштиту животне средине. Сарадња општине и њених грађана је од изузетне важности и апелује се на грађане да не стварају дивље депоније и смеће одлажу на местима која су за то намењена јер највећи проблем код активирања бујичних потока, због којих и долази до поплава, представљају и депоније и смеће одложено на неадекватан начин.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

  • ​​​​​​
close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right