sort proizvodi

ОБАВЕШТЕЊА

by

ОБАВЕШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

У овом времену неизвесности и борбе против пандемије изазване вирусом COVID 19, важан чинилац сигурности и безбедности свих грађана јесте имунизација становништва која се показала као најефикасније средство за сузбијање епидемије и заштиту здравља. Пандемија је још увек у порасту и њено обуздавање и стављање под контролу представља и представљаће велики изазов за све нас у месецима које долазе. Како би се одговорило на хитне потребе, Влада Републике Србије обезбедила је Фајзер и Спутњик V вакцине за имунизацију становништва без заказивања термина у циљу да се помогне што већем броју грађана који желе да се пријаве на имунизацију. Од среде 21.априла 2021.године у целој Србији биће омогућена вакцинација  грађана Фајзер вакцином без заказивања термина, док ће од четвртка 22.априла 2021.године бити омогућена вакцинација Спутњик V вакцином. Имунизација грађана без заказивања термина биће могућа само за држављане Републике Србије, као и за стране држављане са сталном пријавом боравка. Будимо подршка у заједничкој борби.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

by

ЧЕСТИТКА

Свим припадницима ромске националности, испред Општине Бела Паланка и усвоје лично име упућујем  искрене честитке поводом 8. априла Светског дана Рома. Обележавање овог датума установљено је 1971. године на првом светском конгресу Рома у Лондону, како би се указало на тежак положај Рома и како би се подстакле државе у којима живе да обрате посебну пажњу на унапређење њиховог положаја. Светски дан Рома треба да нас подсети да свакодневно негујемо вредности различитости, толеранције мултиетничког друштва јер само тако показујемо да смо привржени савременим европским и светским цивилизацијским вредностима. Локална самоуправа спроводи све потребне програме и мере за активно укључивање припадника ромске националне мањине у свакодневни друштвени и јавни живот наше локалне заједнице. Данас више него икада морамо уложити веће напоре да би се осигурало да Роми буду укључени у друштво и да имају једнак приступ основним потребама, чиме се осигурава и њихова здравствена заштита због тренутне епидемиолошке ситуације. Морамо да будемо уједињени и солидарни јер је то једини начин за превазилажење тренутне кризе. Дан Рома је прилика да се подсетимо да Општина Бела Паланка чини велике напоре да грађани ромске популације, поготово социјално најугроженији добију услове за живот какве имају и остали грађани. Побољшање укупног социјалног статуса Рома укључујући образовање, запослење, здравствену негу и квалитетније услове за живот увек су били приоритети Општине Бела Паланка. Наставићемо са таквом политиком, јер желимо да Бела Паланка буде дом достојан за живот свих њених становника, отворена за све људе добре воље да у њој живе равноправно у миру, са уважавањем различитости, без обзира на верску, расну или националну припадност. О правима Рома морамо да мислимо свих 365 дана у години а 8. април је само дан када треба да сумирамо резултате и да се договоримо шта треба надаље да чинимо. Свим припадницима ромске националности желим још једном да честитам празник и да га проведу у здрављу и радости!

by

ОТВОРЕН ОПШТИНСКИ КОЛ ЦЕНТАР ЗА ПОМОЋ ГРАЂАНИМА У ВЕЗИ ВАКЦИНАЦИЈЕ; ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ОБЕЗБЕЂУЈЕ ПРЕВОЗ ЗА СТАРА ЛИЦА ДО ДОМА ЗДРАВЉА

Општина Бела Паланка спроводи све неопходне мере у борби против ширења епидемије корона вируса. Штаб за ванредне ситуације доноси све неопходне наредбе у складу са одлукама републичког штаба.’’Све мере које смо донели на седницама Штаба су и даље на снази. Због погоршања епидемиолошке ситуације прошле недеље смо донели још рестриктивније мере како би спречили ширење корона вируса. Скратили смо радно време јавних установа и предузећа до 13 сати и омогућили рад од куће послодавцима где је то могуће реализовати а да не утиче на функционисање предузећа и установа. Појачали смо контролу рада малопродајних објеката од стране комуналних редара у погледу спровођења противепидемијских мера. Апелујемо на све грађане да не организују кућне прославе у приватним објектима јер су таква окупљања један од главних узрока ширења вируса короне и повећања броја оболелих.''- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка и позвао све грађане који се до сада нису вакцинисали да се вакцинишу. ''По последњим подацима вакцинисано је око 1900 људи а ревакцинисано око 1200. То је за сада добар одазив грађана a ми с друге стране излазимо у сусрет свим грађанима који не могу да се пријаве за вакцинацију или стигну до Дома здравља ради заказане вакцинације. Отворили смо кол центар при Општинској управи где грађани могу да се јаве и потраже помоћ наших служби.'' – истакао је Миљковић. Општински  кол  центар отворен је сваког радног дана од 07-13 часова, и грађани се могу јавити на следеће бројеве телефона 018/853-183 и 018/853-040. Оператери општинског кол центра су им на располагању уколико им је потребна помоћ око пријаве или и у вези заказивања термина за вакцинацију. Такође локална самоуправа организује превоз за све становнике села и оне који живе у градском насељу, а нису у могућности да сами доћу до Дома здравља ради вакцинације.

by

ЗБОГ ПОВЕЋАЊА БРОЈА ОБОЛЕЛИХ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА  ПАЛАНКА ДОНЕО РЕСТРИКТИВНИЈЕ МЕРЕ

Због погоршања епидемиолошке ситуације на територији општине Бела Паланка и повећања броја оболелих од заразне болести COVID 19, Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка донео је нове и рестриктивније мере, које важе од  данас у циљу сузбијања ширења корона вируса: -Радно време Општинске управе општине Бела Паланка, јавних предузећа и установа чији је оснивач Општина Бела Паланка: ограничава се до 13.00 часова, почев од 24.03.2021.године па до даљњег. - Омогућава се рад од куће свим запосленима у јавним установама и предузећу  код којих то радни процес допушта. -Налаже се појачана и строга контрола лица која имају решења о спровођењу кућне изолације и кућног карантина (самоизолације). -Налаже се појачана и строга свакодневна контрола свих малопродајних објеката на територији општине Бела Паланка од стране комуналне инспекције и служби Општинске управе општине Бела Паланка. Вршиће се и строга и појачана контрола спровођења противепидемијских мера, као што су ношење заштитних маски и држање физичке дистанце. -У свим објектима у којима је дозвољен рад правно лице или предузетник мора обезбедити да растојање између свих присутних лица буде такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице, осим за теретане/фитнес центре/где на сваких 16 метара квадратних може боравити само једно лице. -О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Контрола ће се вршити сваког дана, а свако непоштовање мера повлачи одговорност и казнене мере физичког и правног лица. Из Штаба за ванредне ситуације апелују на грађане и све предузетнике да стриктно поштују донете наредбе и све противепидемијске мере. Апелује се на све грађане да не организују кућне прославе, рођендане, журке у приватним објектима и у својим домовима јер су таква окупљања један од главних узрока ширења вируса короне и повећања броја оболелих. Позивају се сви грађани који се до сада нису вакцинисали да се пријаве за вакцинацију и тиме помогну у спречавању ширења вируса короне.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТАВАЈУ СЕ  ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА, УКОЛИКО СУ СЕ ПРИЈАВИЛИ ЗА ПРИМАЊЕ ПРВЕ ДОЗЕ ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОВИДА 19, А ЈОШ УВЕК НИСУ ДОБИЛИ ПОЗИВ ИЛИ ПОРУКУ СА ТЕРМИНОМ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ,  ДА ПОЗОВУ  ОПШТИНСКИ  КОЛ  ЦЕНТАР СВАКОГ РАДНОГ ДАНА ОД 07-13 ЧАСОВА,  НА СЛЕДЕЋЕ БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА 018/853-183 И 018/853-040. ТАКОЂЕ, НА ОВЕ БРОЈЕВЕ ТЕЛЕФОНА МОГУ ДА СЕ ЈАВЕ И ГРАЂАНИ КОЈИ СЕ ЈОШ УВЕК НИСУ ПРИЈАВИЛИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ А ТО ЖЕЛЕ ДА УРАДЕ, ГДЕ СУ ИМ ОПЕРАТЕРИ ОПШТИНСКОГ КОЛ ЦЕНТРА НА РАСПОЛАГАЊУ УКОЛИКО ИМ ЈЕ ПОТРЕБНА ПОМОЋ ОКО ПРИЈАВЕ И У ВЕЗИ ЗАКАЗИВАЊА ТЕРМИНА ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ. ЈОШ ЈЕДНОМ РУКОВОДСТО ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ ПРОТИВ КОВИДА 19 ЈЕР ЈЕ ТО, УЗ ПОШТОВАЊЕ ПРОПИСАНИХ МЕРА, ЈЕДИНИ ПУТ ДА СЕ СПРЕЧИ ДАЉЕ  ШИРЕЊЕ  ЗАРАЗЕ.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %