sort proizvodi

ОБАВЕШТЕЊА

by

Обавештење

Обавештење

by

Вода неисправна за пиће

Вода неисправна за пиће

by

НОВОГОДИШЊА И БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА

Свим грађанима Беле Паланке испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најискреније честитке поводом новогодишњих и божићних празника, са жељом да празничне дане проведете у окружењу најмилијих с поштовањем, искреношћу и топлином. Нека вам Нова година и Божић донесу свако благостање! Пред нама су празници када сумирамо резултате шта смо урадили у претходном периоду и колико смо снаге и енергије уложили да побољшамо живот  грађанима општине. У тренуцима када сводимо рачуне и правимо планове, можемо рећи да је 2020.година за Белу Паланку била успешна по много чему. Општина Бела Паланка је захваљујући великој подршци председника Србије Александра Вучића реализовала бројне капиталне пројекте и обезбедила свој сигуран развојни пут. Створили смо амбијент привлачан инвеститорима и у Белој Паланци је почела да ради и друга фабрика која ће обезбедити сигурну егзистенцију за многе грађане. Пуно смо улагали у инфраструктуру, нарочито у путеве, који су кључни за развој пољопривреде, туризма и других области.  Руководећи се захтевима које смо пред собом поставили и у 2021.години спроводићемо политику економског раста, са акцентом на смањење незапослености, и политику остваривања јавног интереса. Уз велику помоћ председника Александра Вучића довешћемо преко потребне инвестиције и 2021.година биће по свему успешна за наше место, јер ћемо наставити са улагањем у целокупну инфраструктуру, почев од реконструкције водоводне мреже, јавне расвете на целој територији општине, завршетка асфалтирања и санације свих улица и локалних путева. Очекују нас улагања у реконструкцију објеката, нарочито у области здравства, и реализација пројеката у области побољшања туристичке понуде нашег места. Афирмација предузетништва и стварање услова за нова запошљавања су наши приоритети. Активно ћемо радити на откупу земљишта у индустријским зонама ради довођења инвеститора, али и изградње фабрике од стране реномиране компаније из области ауто индустрије. Ствараћемо и даље  услове за професионални развој младих, квалитетних и способних људи.  Бела Паланка и њени грађани су увек били солидарни, а ми никада не заборављамо оне којима је помоћ најпотребнија и савесно се опходимо према свим социјалним категоријама. Нова година је нови почетак, нова нада, нови ентузијазам да остваримо своје визије, да спремно одговоримо на све изазове и да једни другима будемо пријатељи. Бела Паланка припада Белопаланчанима и заједно можемо учинити много за бољи и лепши живот. Да свако од нас да најбоље од себе, да помогнемо другом када год можемо, да чинимо онако како бисмо волели да чине нама. Као и до сада, учинићемо све да се општина Бела Паланка развија равномерно и плански, и да буде место из којег нико неће пожелети да оде. Нека вам предстојећи празници донесу добро здравље, много радости, личну, породичну и професионалну срећу. Уверен сам да ће 2021.бити година оптимизма, нове енергије, солидарности и боље будућности коју градимо заједно. Срећна Нова година и божићни празници!

by

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ И ПРЕДУЗЕТНИЦИМА ЗА АНГАЖОВАЊЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ ЛИЦА У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА

Општина Бела Паланка заједно са Националном службом за запошљавање спроводи мере активне политике запошљавања, које су предвиђене Локалним акционом планом запошљавања општине за 2020.годину. 3 милиона динара издвојено је за субвенције за самозапошљавање и субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих лица, од чега Општина Бела Паланка учествује у финансирању мера у износу од милион и по динара а Национална служба за запошљавање такође у износу милион и по динара. Потписани су уговори са 8 послодаваца у оквиру субвенција за запошљавање теже запошљивих лица, који ће упослити 9 лица са територије општине Бела Паланка. За ову меру издвојено је  2 милиона и 250 хиљада динара. Потписана су и три уговора за субвенције за запошљавање, у укупној вредности од 750 хиљада динара. ‘’Ово су две значајне мере које спроводимо ради подстицања развоја предузетништва и смањења стопе незапослености. Потписници уговора су се одважили да покрену сопствени бизнис или да развију постојећи и упосле нове раднике. Улагаћемо и  у наредном периоду у мере за запошљавање теже запошљивих лица, издвајаћемо средства за субвенције за стручну праксу, субвенције за самозапошљавање јер желимо да омогућимо, нарочито младим људима, покретање породичних предузећа. Само директна помоћ предузетницима може да им омогући да подигну продуктивност у раду и остваре боље пословне резултате.‘’- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка који је додао да су стручне службе Општине Бела Паланка отворене за све грађане који желе да покрену сопствени бизнис или конкуришу за средства код фондова Европске уније и надлежних министарстава.

by

ПРИЧА О ПОРОДИЧНОМ БИЗНИСУ САШЕ ВУЧИЋА ИЗ БЕЛЕ ПАЛАНКЕ ОБЈАВЉЕНА НА САЈТУ ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ДЕЛУ ''НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ''

Прича о породичном бизнису пољопривредника Саше Вучића из Беле Паланке објављена је на званичној интернет презентацији председника Републике Србије Александра Вучића у делу ''Најбоље из Србије''. Председник Србије Александар Вучић на овај начин жели да промовише Србију и успехе грађана Србије, њихове позитивне приче, резултате и достигнућа најбољих и најталентованијих ученика и студената, привредника, пољопривредника, предузетника, талентованих и храбрих појединаца. ''Најбоље из Србије'' је заиста један од најбољих начина промоције наше земље и грађана. Захваљујући великом залагању председника Александра Вучића о успесима наших суграђана моћи ће да се чује широм Србије и ван њених граница. Приче о успесима образованих и вредних људи биће подстрек и инспирација другима. Што се тиче породичног газдинства Саше Вучића, оно заиста представља пример добре праксе међу пољопривредницима. Локална самоуправа већ дуги низ година даје бесповратне субвенције пољопривредним произвођачима а иначе је прва општина у Србији која је одлучила да помогне младим пољопривредницима и износ средстава који је намењен за ову меру износи 500 хиљада динара по газдинству. ‘’- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка. Саша Вучић је своју повртарску производњу проширио сопственим улагањима и уз помоћ подстицајних средстава за развој пољопривреде које даје општина Бела Паланка. До сада је породица Вучић добила бесповратне субвенције за набавку пластеника, опреме за пластеник, опреме за наводњавање и субвенције за узгој аутохтоне сорте паприке вртке, која представља бренд Беле Паланке.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА СЕ ПРИКЉУЧИЛА АКЦИЈИ ПОМОЋИ НАЂИ МИТИЋ

Девојчици Нађи Митић из Беле Паланке потребна је новчана помоћ за наставак лечења у иностранству. Покренута је акција за прикупљање средстава а Општина Бела Паланка се прикључила овој акцији и у оквиру својих надлежности обезбедиће део средстава за наставак лечења Нађе Митић. ‘’Општина Бела Паланка наставља да подржава хумане акције које за циљ имају борбу за нечији живот. Као и много пута у претходном периоду ово ће бити наш допринос да помогнемо Нађи Митић у борби против болести. Верујем да ће се сви људи добре воље одазвати акцији и помоћи колико је у њиховој могућности“, поручио је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Позивају се сви хумани људи, организације, фирме и установе да се прикључе акцији помоћи малој Нађи Митић. Новчана средства могу се уплатити на жиро рачун Војвођанске банке: 325 - 9300701558436 – 26.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %