sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

УСТАНОВА ЗА СПОРТ БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЛЕЖИЛА 10 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

Установа за спорт ‘'Спортски центар – Бањица'' Бела Паланка обележила јубилеј - 10 година од оснивања. Претходних дана одржане су бројне активности како би се грађанима презентовао рад ове установе. Данас су се у спортској хали окупиле бројне званице, представници локалне самоуправе, пријатељи установе где је одржана промоција установе за спорт. Емитован је промо филм а присутни су имали прилику да виде изложбу слика, пехара и признања клубова који раде у оквиру установе. Заменик председника општине Мирослав Маринковић је руководству и свим запосленима честитао јубилеј и истакао да је ово веома значајан јубилеј јер је у последњих 10 година изграђена велика спортска инфраструктура која је дата Установи за спорт на коришћење. ''Изграђена је спортска хала 2012.године по најмодернијим стандардима на постојећем терену за мале спортове, затим је и основано је ЈП ‘’Спортски центар Бањица''. Данас љубитељи кошарке, рукомета, малог фудбала имају идеалне услове за игру и тренинг. Сталним улагањима омогућили смо развој спорта и данас се преко 500 деце и младих бесплатно бави неким спортом. Бела Паланка се поноси и Еколошко-рекреативним центром Бањица који се налази на самом улазу у Белу Паланку и посетиоцима нуди бројне спортско-рекреативне садржаје.'' – рекао је Маринковић. Општина Бела Паланка је изградила и отворене терене за спорт, дечије мобилијаре у Белој Паланци и селима, пич терен а планирају се будућа улагања у спортску инфраструктуру.

by

БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЛЕЖИЛА 100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА РАЈКА МИТИЋА ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ И ПРВЕ ЗВЕЗДИНЕ ЗВЕЗДЕ

У Белој Паланци је свечаном академијом и полагањем венаца на спомен бисту обележено 100 година од рођења Рајка Митића прве звездине звезде. Госте из ФК Црвена Звезда угостили су на пријему заменик председника општине Мирослав Маринковић и председник СО Александар Пејчић. Маринковић је представио све шта је урађено на пољу спортске инфраструктуре и гостима је приказано идејно решење за изградњу трибина на стадиону у Белој Паланци и савременог музеја посвећеног Рајку Митићу. Након тога положени су венци на спомен бисту Рајку Митићу. Венце су положили представници ФК Црвена Звезда, локалне самоуправе и представници ФК ‘’Рајко Митић’’. У великој сали Установе културе "Ремезијана" одржана је свечана академија којој су присуствовали представници ФК Црвена звезда, ветерани овог клуба, представници локалне самоуправе, директори и радници јавних предузећа и установа, ученици школа, симпатизери и навијачи Црвене звезде. Присутнима се обратио Мирослав Маринковић, заменик председника општине који је истакао да је овај датум од велике важности за општину Бела Паланка и додао да је општина пуно урадила на изградњи спортске инфраструктуре и да ће са таквим трендом наставити и убудуће. Секретар ветеранске секције ФК Црвена Звезда Александар Марковић је истакао да му је част и задовољство да говори испред клуба и то у месту где је рођен Рајко Митић кога је и лично познавао. Бошко Ђуровски ветеран ФК Црвена звезда је истакао да му је велика част што је посетио место Рајковог рођења и што данас присуствује једном оваквом догађају. На академији је приказан филм који говори о животу и раду белопаланчанина и прве звездине звезде Рајка Митића. Одигран је скеч у извођењу ученика ОШ "Љупче Шпанац", а присутни су могли да чују и песму посвећену Рајку Митићу. На академији су додељене и награде најбољима на литерарном и ликовном конкурсу који је био спроведен у претходној недељи. Након академије одиграна је пријатељска утакмица између ФК "Рајко Митић" и ветерана ФК "Црвена звезда".

by

Поносни смо на све што је урађено на пољу спортске инфраструктуре

Поносни смо на све што је урађено на пољу спортске инфраструктуре – истакао Горан Миљковић председник општине поводом јубилеја Установе за спорт Установа за спорт ‘'Спортски центар – Бањица'' Бела Паланка обележава 10 година од оснивања. ''Сваки јубилеј захтева да се осврнемо и сагледамо шта смо све урадили и ја сам изузетно поносан. У претходном периоду од изградње спортске хале када је све почело и оснивањем ЈП ‘’Спортски центар Бањица’’ успели смо да изградимо један велики спортски комплекс и унапредимо спортску инфраструктуру у сваком делу града. Бела Паланка заслужује све ово јер има богату историју у области спорта. Поред спортске хале и еколошко –рекреативни центар је захтевао велики труди и улагања али заиста представља понос Беле Паланке на самом њеном улазу.’’ – рекао је председник општине Горан Миљковић који је истакао да је жеља била да се оформи једна кровна организација за све спортове и спортисте у Белој Паланци и да је локална самоуправа у томе успела. Установи за спорт су дати на коришћење и одржавање, поред хале и Еколошко-рекреативног центра и отворени терени за спорт, дечији мобилијари у Белој Паланци и селима, пич терен. ‘’Изградњом спортске хале, по најсавременијим стандардима, омогућили смо развој спорта где се данас преко 500 деце и младих бесплатно бави неким спортом. Спортисти наш труд награђују својим медаљама а ми ћемо и даље радити на проширењу спортске инфраструктуре. Све што смо тимски урадили у последњих 10 година показује да Бела Паланка води рачуна о спортистима, отвара своја врата за сва међународна такмичења а даљим улагањем желимо да се добро позиционирамо када је реч и о спортском туризму. Заједно са Установом за спорт и уз помоћ предлога наших грађана ми настављамо да градимо место за спорт и рекреацију које својим садржајима привлачи све више посетилаца’’- истакао је председник општине. 

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО 17 БЕБИ ПАКЕТА ПОРОДИЦАМА

’’Привилегија је када угостите најмлађе суграђане Беле Паланке и њихове породице, јер желимо да покажемо да смо ту за њих и да улажемо максималне напоре да им обезбедимо најбоље услове за живот у Белој Паланци’’- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка током поделе беби пакета у сали Општинске управе. Поред поклон пакета у вредности од 5 хиљада динара, председник општине је уручио и ауто седишта и решења о додели новчаних средстава у износу од по 50 хиљада динара. ''Сматрам да је ово једна значајна подршка родитељима у тренутку када породица добије принову. Једнократна помоћ омогућиће родитељима да за прво време обезбеде основне ствари за новог члана породице или да надоместе друге трошкове. Подршка кроз мере популационе политике су озбиљне и сваке године напредују и расту. Када уводимо нову меру и помоћ волимо да чујемо мишљење наших грађана и зато су оваква окупљања изузетно важна прилика јер можемо да разговарамо и чујемо њихове предлоге''- рекао је Миљковић и истакао да је најзначајнија мера обезбеђивање егзистенцијалних услова за породице, рад на привредном и пољопривредном развоју, отварање нових радних места довођењем инвеститора, јер свако ново радно место значи останак младих и стварање могућности за квалитетнији живот. ''Наш циљ је да Бела Паланка постане дом младих људи и да имају све могућности већих градова'' – истакао је председник општине.

by

ПОЧЕЛА ПОДЕЛА 2650 КАНТИ ДОМАЋИНСТВИМА ЗА ПРИМАРНУ СЕПАРАЦИЈУ ОТПАДА

Поделом канти домаћинствима у Белој Паланци је званично почела реализација пројекта ‘’Примарна сепарација отпада у четири региона’’. Општина Бела Паланка реализује овај пројекат у сарадњи са Министарством заштите животне средине уз помоћ Европске уније и Владе Краљевине Шведске. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић истиче важност почетка реализације пројекта који проистиче из меморандума о разумевању са општинама Пиротског округа. ‘’Данас се кренуло са поделом 2650 канти домаћинствима, које су бесплатне и које ће служити за складиштење пластике, метала и папира а поред тога биће постављено 35 жутих контејнера за складиштење стакла у градском насељу. Ово је значајан пројекат за једну малу општину који ће имати велики утицај на заштиту животне средине јер ће грађани вршити примарну сепарацију отпада и тиме ћемо наше место учинити бољим за живот. ‘’- рекао је Миљковић који је истакао да је реализацијом овог пројекта општина показала спремност и ефикасност у спровођењу активности за заштиту животне средине, што је једна од битних предности за даљу сарадњу и конкурисање код фондова Европске уније. Председник општине је додао да ће локална самоуправа преко пројекта прекограничне сарадње добити два камиона смећара што ће убрзати пражњење канти и одвожење смећа. Око два месеца ће бити потребно радницима белопаланачког комуналног предузећа да изврше поделу канти на територији Беле Паланке. Утврђен је распоред поделе као и прикупљања отпада које ће затим бити одвожено на регионалну депонију Пирот чији је један од оснивача и општина Бела Паланка. Први уговори о донацији канти потписани су данас у улици Николе Тесле, а приликом предаје канти и потписивања уговора надлежни из ЈКП ‘’Комнис’’ деле флајере са упутствима за коришћење и са грађанима разговарају о томе како треба правилно користити канте.

by

ШЕФ ОДЕЉЕЊА ЗА САРАДЊУ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ НИКОЛА БЕРТОЛИНИ ПОСЕТИО БЕЛУ ПАЛАНКУ

Шеф одељења за сарадњу Делегације Европске уније у Србији Никола Бертолини посетио је Белу Паланку и заједно са председником општине Гораном Миљковићем обишао пројекте који су реализовани уз подршку Европске уније. Одржан је радни састанак на коме је Миљковић представио општину, пројекте који су до сада реализовани и конкурсе ЕУ на које ће се Бела Паланка одазвати. Бертолини је заједно са Миљковићем посетио Основну школу ''Љупче Шпанац'', Установу културе ''Ремезијана'' и Еколошко-рекреативни центар Бањица где су реализовани пројекти уз помоћ ЕУ. Председник општине се захвалио господину Бертолинију на посети као и прилици да Бела Паланка представи све што је урадила уз подршку Европске уније. ''Општина Бела Паланка је последњих 15 година реализовала 26 пројеката уз подршку европских програма, међу којима је и програм ЕУ ПРО плус, у вредности од око 2 милиона евра. Наш једини приоритет је унапређење квалитета живота грађана. Спремамо нове пројекте, њих 13, а тренутно реализујемо пројекат прекограничне сарадње у вези заштите животне средине са бугарском општином Дупница. Други и веома значајан пројекат који радимо путем програма ЕУ ПРО плус је реконструкција водозахвата и резервоара на изворишту Врело. Највећи приоритет општине Бела Паланка у 2023.години биће пројекат реконструкције водоводне мреже у дужини од 23 километара. ’’- истакао је председник општине. Никола Бертолини је рекао да је Бела Паланка пример како мала места могу да искористе фондове ЕУ и да је потребно да и даље чине напоре да реализују пројекте за добробит свих грађана, а највише младих како би их задржали у својим местима. Бертолини истиче да је малим местима попут Беле Паланке потребна подршка Владе РС али и Европске уније како би се побољшао живот у Белој Паланци. Радује га чињеница што је наше место познато по великом броју доктора наука и додаје да је добро да се ти учени људи позову да помогну својим идејама да наше место буде још развијеније.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right