sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПОЧИЊЕ ПРИЈАВЉИВАЊЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ДАНИМА БАНИЦЕ

Туристичка организација Беле Паланке у четвртак 1. јуна отвара пријаве за учешће на манифестацији ''Дани банице''. Једна од највећих гастро – туристичких манифестација у Србији биће одржана од 11. до 13. августа на комплексу парка ''Врело''. И ове године ће се такмичари надметати у четири категорије: слана, слатка, интегрална и креативна баница. Ту су и садржаји за најмлађе: дечија олимпијада, радионица за израду банице и цртање на брашну. Нова такмичарска категорија ''Најбоља новинарска баница“ биће организована и ове године. Богат културно уметнички програм биће организован и ове године. Током сва три дана посетиоце очекују концерти фолклорних ансамбала из Србије и иностранства, а у вечерњим сатима биће организовани концерти. У петак 11. августа наступиће култни бенд ''Црвена јабука'', у суботу 12. августа по први пут у Белој Паланци наступиће Жељко Самарџић, док ће завршне вечери концерт одржати Дејан Петровић са својим Биг бендом. Истовремено са Данима банице биће одржан и Сајам старих и уметничких заната. Сви заинтересовани за учешће на Данима банице могу се пријавити почев од 01.6.2023. у просторијама ТО Беле Паланке лично, као и на број телефона: 018/853-080 сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова. Пријава за учешће на Сајму старих и уметничких заната врши се у Народној библиотеци ''Вук Караџић'' сваког радног дана од 7.00 до 15.00 часова или на број телефона 018/855-005. Организатори манифестација Дани банице и Сајма старих и уметничких заната су Туристичка организација Беле Паланке и Народна библиотека ''Вук Караџић'', покровитељи Министарство туризма и омладине РС и Општина Бела Паланка.

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕНА ЦРКВЕНА И ГРАДСКА СЛАВА ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ СПАСОВДАН

Општина Бела Паланка прославила је црквену и градску славу Вазнесење Господње - Спасовдан. ''Само славећи заједно у миру, слози и заједништву можемо обележавати овакве значајне датуме за све грађане Беле Паланке, за оне који живе у њој и који Белу Паланку воле'', поручио је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. ''Ову славу од 2012. године обележавамо заједно са црквеном општином и то јединство нам помаже да Белу Паланку чинимо бољим местом за живот, да слушамо једни друге и негујемо толеранцију. Хтео бих да истакнем међусобно велико поштовање са Његовим Преосвештенством Владиком нишким Господином Арсенијем и црквеном општином и да позовем грађане да овај дан проведу у миру и слози и да радећи сви заједно градимо и развијамо наше место још више и боље'',истакао је Миљковић. Представници локалне самоуправе и велики број грађана окупио се у порти цркве Вазнесења Господњег да дочекају Његово Преосвештенство Владику нишког Господина Арсенија који је служио свету архијерејску литургију, а саслуживали су свештеници Нишке епархије.По завршетку литургије кроз град је прошла литија којој су се,поред представника локалне самоуправе и радника јавних предузећа, прикључили ученици школа и велики број грађана, а у литији је учествовао и војни оркестар из Ниша. Грађани и деца учеснике литије су дочекали са упаљеним свећама и испред њих бацали цвеће. Након литије испред цркве Вазнесења Господњег пресечен је славски колач. Ове године домаћин славе био је Александар Пејчић, а следеће године колачар ће бити Дејан Видановић.У порти цркве Вазнесења Господњег организован је културно забавни програм у коме су грађани уживали у музици војног оркестра из Ниша, у кореографијама ФА "Ремезијана" и глуми ученика ОШ "Љупче Шпанац". Празник Спасовдан је на јединствен и леп начин ујединио све Белопаланчане како у литији тако и у свим свечаностима којима се празник обележава. Из дворишта храма Вазнесења Господњег у Белој Паланци послата је порука мира,љубави и слоге као највиших вредности које треба неговати.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКУ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ГРАДСКЕ СЛАВЕ СПАСОВДАН

Свим грађанима Беле Паланке и свештенству испред Општине Бела Паланка, и у своје лично име, упућујем најискреније честитке поводом Спасовдана, славе Црквене општине и Општине Бела Паланка. Данас је празник за све грађанке и грађане Беле Паланке, за све оне који Белу Паланку воле и који, живећи у њој, расту и развијају се са њом. Спасовдан је један од најважнијих празника који обележавамо у Белој Паланци јер нас он окупља и повезује све зајeдно у радости и слози, што и јесте суштина. Само радећи заједно можемо успети у свакој идеји и сваком послу, како би остварили успех. Славећи заједно чувамо нашу историју, наша обележја и моралну снагу наших предака. Управо то заједништво доприноси бољем међусобном разумевању, превазилажењу недоумица и проналажењу снаге и воље за нове победе. Чување традиције је залог за будућност, да у будућности Белу Паланку мењамо на боље и учинимо све да буде лепша, развијенија, боља, а и ми са њом. Општина Бела Паланка заједно са Црквеном општином обележава Спасовдан и то представља знак разумевања и знак добре сарадње. Ово је прилика да се осврнемо на све заједничке пројекте и инвестиције које смо реализовали за добробит свих Белопаланчана. Имамо велике планове за будућност јер наша Бела Паланка, захваљујући свим потенцијалима, заслужује да достигне максимум у свом привредном развоју. Поносни на Белу Паланку, на све досадашње резултате позивам вас да заједно обележавамо Спасовдан још много година у миру и да се Бела Паланка шири и развија. У духу општег напретка још једном свим грађанима Беле Паланке и свештенству упућујем честитке поводом Спасовдана. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић

by

ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СО БЕЛА ПАЛАНКА

У среду 10. маја одржана је 26. седница СО Бела Паланка. Седница је почела минутом ћутања како би одали почаст убијеним у масакрима који су се десили у нашој земљи. Белопаланачки одборници донели су одлуку о постављењу заменика секретара СО Бела Паланка. Усвојена је Одлука о завршном рачуну буџета општине Бела Паланка за 2022. годину. Према овој одлуци укупно остварени консолидовани текући приходи у 2022. години износе 658 милиона 218 хиљада динара. Усвојена је и Одлука о првом ребалансу буџета општине Бела Паланка за 2023. годину који је уследио након усклађивања са смерницама које је дало Министарство финансија РС. Према овој одлуци укупни приходи и примања буџета по свим изворима финансирања утврђују се у износу од 688 милиона 281 хиљада динара. Одборници белопаланачке скупштине усвојили су Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП ’’Комнис’’ Бела Паланка за период од прва три месеца у 2023. години. На 26. седници СО Бела Паланка вршилац дужности директора ЈКП ''Комнис'' Душан Игњатовић разрешен је дужности, а за новог в.д. директора белопаланачког комуналног предузећа на период од 6 месеци постављен је Дејан Петровић, дипломирани правник из Ниша.

by

У ТОКУ ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ ЗЕЛЕНИХ КАНТИ ЗА САКУПЉАЊЕ СМЕЋА

Контигент од 1070 зелених канти са одлагање обичног отпада стигао је пре неколико дана у Белу Паланку.Подела ових канти које су бесплатне,почела је протеклог понедељка и врше је запослени у ЈКП ’’Комнис’’. Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић каже да су зелене канте добијене захваљујући доброј сарадњи Општине Бела Паланка и Министарства заштите животне средине и пројекту који је одобрен нашој општини. ’’Велика захвалност Министарству заштите животне средине које кроз реализацију многих пројеката подржава општину Бела Паланка и препознаје наше идеје,пројекте и стратегије које имају за циљ здраву и чисту животну средину’’ рекао је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он истиче да ће зелене канте бити подељене становницима насеља Колонија, Варошанска Мала,Нова Мала и насеље Прекорампа,што је две трећине Беле Паланке. У осталим деловима града канте ће бити подељене до краја ове или почетком наредне године. ’’У оним деловима града где ће становници добити зелене канте са улица ће бити склоњени контејнери, а 16 нових контејнера које смо такође добили биће постављени поред стамбених зграда’’, каже Миљковић. ’’Ми смо већ раније поделили известан број зелених канти у насељу Прекорампа, и тај део града је сада много чистији. ЈКП ’’Комнис’’ врши одвоз смећа из месних заједница Долац, Мокра и Дивљана и организоваћемо састанке са саветима ових месних заједница како би направили план одвожења смећа, да видимо да ли је потребно поставити додатне контејнере и усагласимо ставове око трошкова одвожења смећа,које је у овом моменту бесплатно’’,каже Миљковић.План је да у наредном периоду организованим одвозом смећа покријемо ближе месне зајендице,како би имали здраву животну средину како у градском насељу тако и у селима. Миљковић је позвао грађане да не бацају смећа тамо где то није дозвољено и очекује позитиван одговор Министарства заштите животне средине за уклањање још 11 дивљих сеоских депонија.Позвао је грађане да искористе могућност одвожења смећа на депонију у Букоровцу на коју, у сарадњи са ЈКП ’’Комнис’’,грађани могу одлагати смеће.

by

ЗБОГ ОШТЕЋЕЊА МОСТ НА БЕЛАНОВЦУ ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Због улегнућа и оштећења моста код Белановца, Одељење за урбанизам, грађевинарство, имовинско правне и стамбено комуналне послове Општине Бела Паланка издало је наредбу да се овај мост затвори за саобраћај и обустави његова употреба за сваки вид саобраћаја. ’’Очекујемо састанак са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем како би што пре обезбедили средства и извршили реконструкцију овог моста који је сада небезбедан са саобраћај, јутрос смо упутили допис Министарству и очекујемо одговор’’, каже председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он додаје да грађани као алтернативу могу користити Нишавски мост, чија је реконструкција такође неопходна, али је још увек безбедан за саобраћај. ’’Ми смо у сталном контакту са представницима ЈП ’’Путеви Србије’’ у чијој је ингеренцији Нишавски мост али и са представницима Коридора Србије који су у обавези да мост и реконструишу, с обзиром да су овај мост у време изградње новог аутопута управо радници Коридора највише и користили. Апелује се на све учеснике у саобраћају да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right