sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАНА МИЉКОВИЋА

Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић најоштрије је осудио позив на убиство председника Србије Александра Вучића. '''Срамотни су протести који су организовани у најтужнијим данима за Србију, када су нас задесиле две огромне трагедије. Позивање опoзиције на убиство председника Србије и на насиље безумни је чин оних који насиље и чине. То само показује да опозицији није ништа свето и да им је стало само до нових политичких поена.'' рекао је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Председник Општине Бела Паланка каже да су протести у време туге и бола срамота за Србију и да ништа добро неће донети нашој земљи и нашем народу. ''Позивам тужилаштво да одмах реагује на претње убиством председнику Србије Александру Вучићу и да процесуира одговорне'', истакао је председник Општине Горан Миљковић. ''Грађани Србије су уз свог председника Александра Вучића, верују му и подржавају у свим одлукама, јер знају и уверили су се у то да доноси одговорне одлуке за добробит наше земље'' истакао је Горан Миљковић.

by

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Свим ученицима,наставницима, учитељима и запосленима у колективу Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ желим да испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан школе. Ово је веома значајан датум за све вас али и за генерације које су биле и које ће бити део основне школе у Белој Паланци. Образовање је одувек било и биће кључ успеха сваке земље, сваког места и представља најважније средство за подстицање људског развоја и тежње ка квалитетнијем свету. Драги ученици,желим да знате да је ваша локална самоуправа уз вас. Потрудили смо се да у потпуности реконструишемо вашу школу и радићемо још више да имате најбоље услове за учење.Желимо да наградимо ваше успехе, али и успехе ваших учитеља и наставника, јер вас они својим учењем претварају у боље људе. Дружите се међусобно,помажите,покажите емпатију једни према другима и учините овај свет бољим, јер он остаје вама. О ОШ ''Љупче Шпанац'' најбоље говоре резултати ученика који су из године у годину све бољи и бољи.Својим знањем, радом и упорношћу наставите као и до сада да постижете такве успехе којим се цела локална заједница поноси. Наша обавеза и надаље ће бити обезбеђивање најбољих услова за учење и рад са децом. Ваш рад,труд и успеси треба да буду награђени и локална самоуправа ће као и до сада стипендијама награђивати најбоље ученике и њихове наставнике. Будите најбољи, а ми ћемо то и наградити. Желим да се свим запосленима у Основној школи ‘’Љупче Шпанац’’ захвалим на досадашњем труду и раду и надам се да ћете и убудуће дати свој максимум у раду са ученицима,јер је, уз родитеље,на вама велика одговорност да их усмерите и изведете на прави пут. Драги ученици пред вама су године рада и доказивања.Желим вам да своје школско време проведете у креативности,раду и пријатељству.Сарађујте међусобно,то је веома важно,будите марљиви и предани,креативни и одлучни и слушајте ваше учитеље и наставнике. Срећан вам Дан школе!

by

ОДРЖАНА 94. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА.СЕДНИЦА ПОЧЕЛА МИНУТОМ ЋУТАЊА

У великој сали општине одржана је 94. седница Општинског већа Општине Бела Паланка. Седница је почела минутом ћутања како би одали почаст убијеним ученицима и раднику обезбеђења у Основној школи ''Владислав Рибникар'' у Београду. Чланови већа дали су сагласност на предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Бела Паланка за 2022. годину. Према овој одлуци укупно остварени консолидовани текући приходи у 2022. години износе 658 милиона 218 хиљада динара.На овој седници већа дата је сагласност и на Одлуку о првом ребалансу буџета општине Бела Паланка за 2023. годину који је уследио након усклађивања са смерницама које је дало Министарство финансија РС. Према овој одлуци укупни приходи и примања буџета по свим изворима финансирања утврђују се у износу од 688 милиона 281 хиљада динара. Чланови Општинског већа дали су сагласност на Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП ’’Комнис’’ Бела Паланка за период од прва три месеца у 2023. години. Све одлуке донете на 94. седници Oпштинског већа Општине Бела Паланка биће прослеђене СО Бела Паланка на усвајање.

by

ОБЕЛЕЖЕНО 50 ГОДИНА БРАТСКИХ ОДНОСА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ И КОЗАРСКЕ ДУБИЦЕ

Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић добитник је награде ''Кључеви града'' које му је доделила Општина Козарска Дубица у Републици Српској. Награда је уручена на свечаној академији у оквиру обележавања Дана општине Козарска Дубица, као знак поверења и намере одржавања братских и коректних односа. ''Кључеве града'' на академији, уручио је и председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић и то начелнику Општине Козарска Дубица Раденку Рељићу. На овај начин размењени су симболично кључеви града, као знак најдубљег поверења и пријатељства које траје које ће тек трајати.  27. априла је Козарска Дубица обележила свој дан и 50 година братимљења и пријатељства са општином Бела Паланка. Поводом братских односа између двеју општина испред зграде општине у рад је пуштена новоизграђена фонтана на којој су угравирани грбови братских општина, а која ће трајно сведочити о пола века пријатељских односа. ''После педесет година и пуно труда и енергије коју су уложили и наши претходници и сада ми који смо на функцијама и у Белој Паланци и у Козарској Дубици, остаће и после нас неко право обележје нашег пријатељства овде у центру града. Исту овакву фонтану изградићемо и ми у Белој Паланци и свечано је у рад пустити 5. јула, на Дан општине Бела Паланка'', истакао је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он је нагласио да ће се руководства и даље трудити да унапреде братске односе, осигурају нове контакте, не само на пољима културе и спорта већ и у свим сферама друштвеног живота, укључујући и привреднике. Начелник Општине Козарска Дубица Раденко Рељић истакао је да ће фонтана пријатељства Беле Паланке и Козарске Дубице бити трајан подсетник свим грађанима на односе пријатељства, подршке и помоћи који су грађени пет деценија. Делегације општина Козарска Дубица и Бела Паланка су обишле и објекат Основне школе “Свети Сава” у Козарској Дубици и у школском дворишту засадиле храст, по коме Дубица и носи име, а који ће симболично представљати корене братства управо на месту одакле је почела ова пет деценија стара пријатељска веза. Пре педесет година, 1973. године управо је захваљујући помоћи општине Бела Паланка у Козарској Дубици обновљена Основна школа ''Свети Сава''.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ УПУТИО ЈЕ ЧЕСТИТКУ ПОВОДОМ ПРВОГ МАЈА – ПРАЗНИКА РАДА

Свим грађанима честитам Међународни празник рада, Први мај!  Данас више него икада је важно да се боримо за раст домаће производње. Нема економског раста без добрих радника. Све оно што наши људи произведу, доприноси јачини и расту наше економије. Сви ми у локалној самоуправи дајемо свој максимум како би се обезбедили услови за несметан развој свих грана привреде и индустрије, увек пазећи да се права радника чувају и поштују. Принципи и начела за која су се борили, па и страдали, раднички активисти век и по уназад, и даље ће бити начела која нас воде у бољу будућност. Желим нам свима да радећи заједно учинимо и следећи Први мај још већим празником наших појединачних успеха. Наш посао је, као и посао Владе Републике Србије, да створимо услове да се новим инвестицијама број запослених стално повећава. Успели смо да након тридесет година уз помоћ председника Републике Србије Александра Вучића доведемо два инвеститора, компанију ''Трендекс'' и компанију ''ТГРС'' и на тај начин омогућили да 300 наших грађана добије свој посао. Настављамо са спровођењем мера активне политике запошљавања и у овој години. Општина Бела Паланка и даље ће се борити за нове инвеститоре и отварање нових радних места! Срећан празник рада! Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић

by

АКЦИЈОМ ЧИШЋЕЊА ПРИОБАЉА ДИВЉАНСКОГ ЈЕЗЕРА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ

У оквиру пројекта ‘’Подизање еколошке свести код младих о рециклажи и сепарацији отпада’’ Општина Бела Паланка,удружење ‘’Белпаеко’’ и јединица за имплементацију пројекта ‘’Одвајамо’’ на Дивљанском језеру организовали су акцију чишћења приобаља језера и сакупљање отпада. Укључили су се чланови УСР ‘’Бањица’’,извиђачи и средњошколци. ЈКП ‘’Комнис’’ Бела Паланка’’ сакупљен отпад је депоновао на Регионалну депонију Пирот.Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је акцију са представницима ЈП ''Србија воде''. Он је истакао важност организовања оваквих акција.‘’Укључивање свих субјеката,представника јавних институција, али и невладиног сектора,грађана је од велике важности како би заједничким снагама успели да заштитимо животну средину’’,каже Миљковић.Последњих десетак година општина је пуно учинила да се подигне свест грађана о заштити животне средине, што акцијама,што пројектима и едукацијом а у томе имамо подршку Министарства заштите животне средине.''Успели смо да реализујемо битне пројекте.На нама је да имамо добре идеје и пројекте како би они били и реализовани’’,каже Миљковић. Прошле године Бела Паланка добила је камион смећар и 180 зелених канти за одлагање обичног отпада. Министарство заштите животне средине одобрило је Белој Паланци још 1100 оваквих канти и очекујемо да канте стигну у наредних месец дана. Преко пројекта ‘’Одвајамо’’ Бела Паланка је добила камион смећар, 2650 плавих канти,као и плаве и жуте контејнере за одлагање отпада. ''Преко пројекта прекограничне сарадње Бела Паланка-Дупница успели смо да очистимо 8 дивљих депонија а очекујемо и донацију у виду два камиона смећара,што ће олакашати рад комуналног предузећа'', каже Миљковић. Заједно са ЈП ''Србија воде'' општина Бела Паланка је поставила на језеру канделабере а у плану је додатно уређење.У оквиру акције офарбане су канте које су постављене на језеру, а УСР ‘’Бањица’’ добило је на коришћење 10 плавих канти. ЈП ‘’Србија воде’’ је поставило 2 контејнера за одлагање смећа. Подизањем свести грађана о заштити животне средине допринеће се очувању природе и нестварању депонија,а новац уместо за чишћење дивљих депонија биће искоришћен за нове пројекте.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right