sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Пројекат „Примена функционално-организационог модела у Општини Бела Паланка“

Општина Бела Паланка реализује пројекат „Примена функционално-организационог модела у Општини Бела Паланка“ Уговор је потписан између општине Бела Паланка и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије 30. новембра 2021. и траје до 30.јуна 2022.године. Вредност пројекта је 12.330 евра, а средства су обезбеђена из донације Владе Швајцарске, у оквиру пројекта „Локална самоуправа за 21. век“, који спроводи Министарство државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, кроз Фонд за функционално-организационе моделе, у оквиру првог Јавног позива за подношење предлога пројеката за примену функционално-организационих модела  у јединицама локалне самоуправе у Републици Србији. Циљ пројекта је: Унапређење укупног пословања општинске управе кроз промену функционално - oрганизационе структуре. Очекивани резултати пројекта: Припремљен прилагођен функционално-организациони модел, у складу са потребама и могућностима локалне самоуправе; Израђене и усвојене измене и допуне Одлуке о оштинској управи, Кадровског плана за 2022.годину и Правилника о организацији и систематизацији радних места; Израђена и усвојена Анализа потреба за стручним усавршавањем; Опремљен простор рачунарском опремом и намештајем у циљу примене функционално-организационих модела; Набављен софтвер за праћење људских ресурса. Циљне групе: - Запослени у општинскојуправи - Руководиоци одeљења - Грађани Реализацијом пројекта биће обезбеђен бољи квалитет услуга за кориснике (грађане и приватни сектор), као и успостављен модерни службенички систем заснован на знањима и вештинама запослених. #switzerlandinserbia https://www.eda.admin.ch/countries/serbia/sr/home/vertretungen/botschaft.html

by

ОД СЕПТЕМБРА БИЋЕ УВЕЋАНЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ УПИШУ СРЕДЊУ ШКОЛУ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Општина Бела Паланка од септембра месеца ове године повећаће износ стипендија за ученике који похађају Средњу школу ’’Никета Ремезијански’’ у Белој Паланци. Нови износ стипендије биће 5.000 динара, уместо досадашњих 3.000 динара. ''Један од основних приоритета локалне самоуправе јесте улагање у образовање и ученике, јер желимо да сви ученици имају добре услове за рад и учење, али желимо и да их подстакнемо да остану у свом месту да се школују а касније и раде. Увећали смо износ за стипендије са 3.000 на 5.000 динара, коју ће ученици добијати за сваку годину школовања као што смо радили и у претходној години. Ми стално разговарамо са руководством средње школе о профилима који постоје у школи, размишљамо и о увођењу нових како би привукли што већи број ученика. Увођење смера електротехничар информационих технологија показало се као добар потез, а жеља нам је да бар половина ђака који завршавају 8. разред у Белој Паланци упишу Средњу школу ‘’Никета Ремезијански’’, рекао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Општина Бела Паланка пуно улаже у образовну инфраструктуру. Тренутно је у току реконструкција котларнице у средњој школи чиме ће бити решени проблеми са грејањем које је школа имала. Радиће се и пројекат енергетске ефикасности, а радови ће се вршити на фискултурној сали ове школе и замени унутрашње столарије.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ЛИЧНО УРУЧИО БЕБИ ПАКЕТЕ ПОРОДИЦАМА

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је данас четири породице које су добиле принове и лично им уручио поклоне. Поред поклон пакета у вредности од 5 хиљада динара, Миљковић је уручио и ауто седишта као и решење о додели новчаних средстава у износу од 50 хиљада динара. ’’Привилегија је када посетите најмлађе суграђане Беле Паланке и њихове породице, јер желимо да покажемо да смо ту за све грађане и да улажемо максималне напоре да обезбедимо најбоље услове за живот у Белој Паланци’’, рекао је председник општине. У разговору са младим родитељима чујемо њихове предлоге и сугестије како би заједно унапредили наше место али и помогли младим брачним паровима да имају што квалитетнији живот и реше егзистенцијалне проблеме, додаје Миљковић. Родитељи су се захвалили на посети и истакли да је сваки поклон драгоцен, али је пажња коју добијају од локалне самоуправе веома важна. Локална самоуправа има у плану и да стамбено збрине младе брачне парове. На томе се интензивно ради, па је пре пар година откупљена зграда поред железничке станице која је била у власништву Грађевинске дирекције Србије. Пројекат предвиђа изградњу 20 станова, а поред ове зграде, још једна зграда у насељу Мурица где је предвиђено 16 станова, биће искоришћена за исту намену, односно за младе брачне парове и социјално угрожене породице. У 2021. години у Белој Паланци је рођено 77 беба, а од почетка ове године рођено је 20 беба, 10 дечака и 10 девојчица.

by

РОК ЗА ОБАВЕЗНО УВОЂЕЊЕ Е-КАСА ЈЕ 30.АПРИЛ

Општина Бела Паланка заједно са министарством финансија Републике Србије позива све обвезнике фискализације са територије општине да најкасније до 30. априла ове године пређу на нови модел фискализације, који подразумева употребу новог хардверског или софтверског решења. У складу са тим, потребно је да почев од 1. маја 2022. године, обвезници издају нове фискалне рачуне са QР кодом, како би наставили да раде у складу са Законом о фискализацији. У супротном, обвезници ће бити подложни казненим мерама, а у складу са Законом. Обвезници фискализације су у обавези да најпре путем портала Пореске управе еПорези пријаве локације пословног простора и пословних просторија, а затим је потребно да преко електронског сервиса за фискализацију, ауторизоване особе траже израду безбедносних елемената за одређени ПИБ и одређени пословни простор који су пријавили. Важно је да обвезник наручи безбедносни елемент када је спреман за ефискализацију, односно када зна који фискални уређај ће користити, саопштило је министарство финансија.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО УСКРС ГРАЂАНИМА

Свим грађанима православне вере, испред Општине Бела Паланка и у своје лично име, упућујем најсрдачније честитке поводом највећег хришћанског празника, Ускрса! Желим вам да овај хришћански празник прославите у благостању, међусобном поштовању и уважавању са својим породицама и пријатељима. Ускрс је празник који носи радост и наду и инспирише на добра дела и племените тежње и зато морамо да покажемо солидарност и дамо подршку свима који се сусрећу са проблемима. Знамо да је време увек онакво каквим га ми учинимо и нека ови радосни дани покрену све нас напред у нову наду и бољу будућност. Сада нам је више него икада потребно узајамно поштовање, солидарност и заједништво. Општина Бела Паланка заступаће и браниће интерес свих грађана једнако, са уверењем да ће заједнички живот свих нас бити бољи и лепши. Нека нас и ове године Ускрс, као изворно надахнуће хришћанске вере, подстакне да градимо бољу будућност, и да нам у домове донесе обиље здравља, љубави и узајамног поштовања. Нека нам дух Ускрса буде непрекидна инспирација да сви заједно и посвећено радимо на развоју Беле Паланке. Ускрс, највећи хришћански празник, који је симбол победе живота и вечитог трајања истинских вредности, треба свима нама да буде путоказ и извор наде за бољу будућност. Желим вам да, окружени породицом и пријатељима, проведете празнике уз радосни поздрав – Христос воскресе!

by

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић посетио је Предшколску установу ''Драгица Лаловић'' где је одржао радни састанак са управом вртића и том приликом им уручио поклоне поводом обележавања јубилеја установе. Последњих неколико година локална самоуправа уложила је много у образовну инфраструктуру, пре свега у Предшколску установу. 2018. године у потпуности су реконструисана оба објекта установе а изграђен је и нови објекат у Црвеној Реци. Миљковић је истакао да је у свему томе општина Бела Паланка имала велику подршку председника Србије Александра Вучића и Канцеларије за управљање јавним улагањима. ''Данас смо разговарали са директорком и њеним сарадницима како би одредили приоритете за будућа улагања, јер желимо да континуирано радимо на побољшању услова за боравак деце у вртићу и за рад васпитача. Заједно смо обишли објекат ''Дечја радост'' и дефинисали шта ћемо радити у наредном периоду. Набављен је намештај и опрема којом ће бити опремљена радна соба за предшколарце, а за опремање осталих просторија конкурисали смо код ресорних министарстава. Обишли смо двориште објекта које је потребно уредити како би било у складу са потребама деце. На основу предлога запослених и управе израдићемо пројекат и настојати да га у што краћем року реализујемо.''- истакао је Миљковић. Крајем марта ове године почео је да функционише видео надзор у оба објекта Предшколске установе и у Основној школи ''Љупче Шпанац''. ''Желели смо да безбедност деце и свих запослених у овој установи подигнемо на још виши ниво, па је сада у функцији видео надзор. Апелујем на све грађане да чувамо наша јавна добра, посебно она коју користе деца. Слободно време грађани могу да проведу у парковима, на Врелу, комплексу ЕРЦ Бањица и местима где су постављени дечији мобилијари а не у двориштима вртића. Одржаћемо радни састанак и са представницима полиције како би смо заједно појачали контролу и сачували простор где бораве деца која похађају вртић. ''- рекао је председник општине.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right