sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

10 МИЛИОНА ДИНАРА БИЋЕ УЛОЖЕНО У РАДОВЕ НА ПРИКЉУЧЕЊУ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ МЗ НОВО СЕЛО НА ВОДОВОДНУ МРЕЖУ БЕЛЕ ПАЛАНКЕ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић потписао је у Нишу уговор о додели бесповратних средстава које додељује Кабинет министра за развој недовољно развијених општина. ’’Реализоваћемо пројекат изградње система за водоснабдевање МЗ Ново Село где је вредност пројекта око 10 милиона динара. Ради се о изградњи водоводне мреже  у дужини од 1.358 метара који ће омогућити прикључак сеоске водоводне мреже на градски водовод у Белој Паланци. Ова инвестиција значиће пуно мештанима села а по завршетку пројекта биће реконструисана и постојећа водоводна мрежа у Новом селу.''- истакао је Миљковић. По претходном позиву министарства локална самоуправа је добила средства за израду пројектно-техничке документације за прикључење водовода МЗ Тамњаница на регионални водовод Ниш - Љуберађа. Председник је најавио и почетак радова у средњој школи. Наиме одобрена су средства од стране Кабинета министра за развој недовољно развијених општина за реализацију пројекта на замени котла у Средњој школи ’’Никета Ремезијански’’ у Белој Паланци. Радови, у вредности од око 9 милиона динара, почеће одмах по завршетку грејне сезоне како би школа спремно дочекала почетак нове школске године. ''Поред замене котла успећемо и да спроведемо  пројекат енергетске ефикасности фискултурне сале у средњој школи и замене унутрашње столарије што ће допринети комплетној реконструкцији школе. ''- истакао је Миљковић. Како су у општини Бела Паланка приликом изградње Коридора 10 оштећени неки локални путеви, у претходном периоду радило се на санацији истих. Асфалтиран је пут у насељу Јерџа, затим путеви који воде ка селима: Глоговац, Вета и Топоница. Комплетно је асфалтиран и стари пут преко Плоча до Ниша.''У току су радови на реконструкцији раскрснице у Црвеној Реци, наиме ради се одвод за кишну канализацију а биће постављена и комплетна јавна расвета. Овим радовима обезбедићемо безбедност за све учеснике у саобраћају у овом делу Црвене Реке. Све активности спроводимо у договору са мештанима села и излазимо у сусрет њихови потребама.'' – рекао је Миљковић.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ПОМАЖЕ ГРАЂАНИМА ДА СПРОВЕДУ МЕРЕ ЗА ПОВЕЋАЊЕ  ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић потписао је у Аранђеловцу уговор о спровођењу пројекта енергетске ефикасности. Уговоре са представницима општина и градова потписала је министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић. ''Схватајући значај коју енергетска ефикасност доноси локална самоуправа је из буџета за потребе реализације пројекта издвојила средства у износу од 2 милиона динара а укупна вредност је 6 милиона и 660 хиљада динара. Овај пројекат је могућност да директно радимо за добробит наших грађана. Желимо да им помогнемо у спровођењу мера енергетске ефикасности односно у уређењу фасада и замени столарија. Општина Бела Паланка ће у сарадњи са министарством финансирати радове са 50 одсто средстава, а осталих 50 процената ће обезбедити грађани који се одлуче за овај вид субвенције '' – рекао је Миљковић који је истакао да уколико надлежно министарство распише још један јавни позив у току године локална самоуправа ће издвојити средства из буџета за ову намену и конкурисати јер је важно помоћи суграђанима да уштеде енергију и новац. Општина Бела Паланка је претходних година радила на реализацији пројеката енергетске ефикасности. Они су спроведени у основним и средњој школи, вртићима, на згради Општинске управе, старе болнице и згради где се налази Центар за социјални рад и ЈКП ''Комнис''. Председник општине је најавио спровођења пројекта енергетске ефикасности на објекту зграде Установе културе ''Ремезијана''. ''Сва културна дешавања се одвијају у нашој Установи културе, и пошто зграда од како је изграђена није реновирана наша је дужност била да реализујемо све досадашње радове. Пуно смо уложили у Установу културе и остало је да на овом објекту комплетно уредимо фасаду и извршимо замену столарије. '' – рекао је Миљковић. Радови на спровођењу мера енергетске ефикасности почеће наредне недеље а биће уграђен и вентилациони систем за грејање и хлађење. Како би установа била комплетно опремљена локална самоуправа ће конкурисати код надлежних министарстава за уређење сцене и додатне радове.

by

МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО БЕЛУ ПАЛАНКУ И ДОНИРАО ОПРЕМУ И СПОРТСКЕ РЕКВИЗИТЕ ОСНОВНОЈ ШКОЛИ У ЦРВЕНОЈ РЕЦИ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је општину Бела Паланка. Он је са председником општине Гораном Миљковићем обишао Еколошко-рекреативни центар ''Бањица'', спортску халу и Основну школу у Црвеној Реци. Горан Миљковић је министру представио идеје, програме и пројекте које општина планира у наредном периоду, показао му спортску инфраструктуру али и локацију будућег терена за мали фудбал и место на коме се планира изградња музеја Рајка Митића. ''Мале општине су одувек биле места где настају врхунски спортисти. Општина Бела Паланка је у последњих десетак година огроман приоритет дала стварању добре подлоге за образовање младих и спортиста захваљујући улагању у спорт и спортску инфраструктуру. Када постоји синергија локалне самоуправе, невладиног сектора и државе онда настају велика дела попут оних која се данас могу видети у Белој Паланци" рекао је министар Вања Удовичић. Министар и председник општине одржали су и краћи састанак са члановима Канцеларије за младе. На састанку је разговарано о изменама закона о младима и о томе како млади виде могућност за унапређење свог положаја у општини. Министар је похвалио то што је локална самоуправа на врху својих приоритета поставила положај младих и развијање спорта и нагласио да је то прави пример који и друге општине треба да следе. На томе је честитао председнику општине Горану Миљковићу и истакао да ће министарство наставити да пружа помоћ општини. Миљковић је изразио задовољство због посете министра Удовичића али и због велике подршке које Министарство спорта пружа локалној самоуправи. ''Захваљујући великом улагању општине у спорт као и помоћи ресорног министарства данас преко половина школске деце и младих тренира неки спорт у Белој Паланци јер за то постоје готово идеални услови. Општина Бела Паланка настоји да обезбеди добре услове за живот деце и младих како у градском насељу тако и у месним заједницама. Са министром Удовичићем разговарали смо о будућим пројектима за даљи развој спорта, унапређењу положаја младих и укључивању што више младих у доношењу важних одлука.''- истакао је Горан Миљковић. Министар Удовичић обишао је и халу СЦ "Бањица" у којој су га дочекали млади спортисти а затим је посетио Основну школу "Јован Аранђеловић" и донирао спортску опрему. Ова школа богатија је за 40 лопти за кошарку, фудбал, одбојку и рукомет, два комплета голова као и за две кошаркашке табле са обручима.

by

КОМПЛЕТНО ОПРЕМЉЕН ВРТИЋ У ЦРВЕНОЈ РЕЦИ НОВИМ НАМЕШТАЈЕМ И ДИДАКТИЧКИМ СРЕДСТВИМА

Захваљујући изузетној сарадњи Општине Бела Паланка са Министарством правде РС обезбеђена су средства за комплетно опремање објекта Предшколске установе ‘’Драгица Лаловић’’ у Црвеној Реци. Вртић је опремљен новим намештајем, дидактичким и аудио-визуелним средствима и комплетном опремом за кухињу и трпезарију. Тим поводом вртић је обишао председник општине Горан Миљковић који је истакао да је улагање у образовање приоритет локалне самоуправе и да је у тој области постигнут огроман напредак тако да сада деца свих узрасних категорија имају одличне услове за боравак и рад у васпитно образовним установама. ’’Уверен сам да ће ово улагање омогућити васпитачима најбоље услове за рад а деци квалитетан боравак у вртићу. Деца која живе у Црвеној Реци и околним селима заслужују да имају сва права и све савремене услове за образовање и ми смо то постигли. Са улагањем у образовну инфраструктуру кренули смо пре пар година уз свесрдну подршку председника Александра Вучића и данас Бела Паланка има најбоље услове у погледу образовне инфраструктуре.’’ – истакао је Миљковић и додао да увек постоје нове потребе за улагањем и да ће у наредном периоду нова опрема бити обезбеђена и за објекте предшколске установе у Белој Паланци који су пре неколико година у потпуности реконструисани. Председник општине је са руководством предшколске установе током обиласка вртића у Црвеној Реци разговарао о могућности увођења целодневног боравка деце у вртићу с обзиром на то да све више постоји потреба за овом услугом. Вртић у Црвеној Реци опремљен је по најновијим стандардима и критеријумима налик установама у веким градским центрима. Задовољство су истакли и родитељи деце која похађају вртић с обзиром на то да деца бораве у једној безбедној и подстицајној средини у којој могу да расту, развијају се и уче.

by

ЗАХВАЉУЈУЋИ ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА У ДОМУ ЗДРАВЉА ПОЧЕО СА РАДОМ НОВИ РЕНДГЕН АПАРАТ

У Дому здравља Бела Паланка од понедељка је у функцији нови савремени рендген апарат који је обезбедила Општина Бела Паланка уз помоћ Министарства правде РС. Председник општине Горан Миљковић посетио је Дом здравља и разговарао са директором ове установе. Он је истакао да се набавка савремених уређаја и опремање Одсека за рендген и ултразвучну дијагностику издвојило као примарна потреба и за пацијенте и за медицинске раднике и да је локална самоуправа, као што се и увек труди, пронашла начин да то омогући. ''Захваљујући доброј сарадњи са ресорним министарством обезбедили смо рендген апарат а општина Бела Паланка је издвојила средства у износу од милион динара за монтажу апарата и комплетно уређење кабинета за рендген и ултразвучну дијагностику. У току су преговори са Канцеларијом за управљање јавним улагањима РС и у току године требало би да почне спровођење инвестиције вредне око 100 милиона динара, која се тиче комплетне реконструкције зграде Дома здравља, замене столарије, система грејања, изолације и фасаде, чиме ће се спровести мере енергетске ефикасности.''- истакао је Миљковић и додао да је у плану уређење сеоских амбуланти чиме ће се олакшати и унапредити пружање примарне здравствене заштите становницима удаљених села наше општине. Он је уједно и похвалио рад Дома здравља у борби са пандемијом и захвалио се здравственим радницима на стручности и несебичном ангажовању. Директор Дома здравља Венцислав Рангелов истакао је да му је веома драго што је установа у Белој Паланци добила један овакав апарат и да ће он унапредити квалитет рада Одсека за рендген и ултразвучну дијагностику и помоћи у збрињавању пацијената и дијагностици. Он је додао и да је реч о високософистицираном апарату са низом предности и за пацијенте и за лекаре који ће њиме руковати.

by

ОПШТИНУ БЕЛА ПАЛАНКА У 2022.ГОДИНИ ОЧЕКУЈЕ РЕАЛИЗАЦИЈА БРОЈНИХ ПРОЈЕКАТА

На 57. седници Општинског већа општине Бела Паланка дата је сагласност на Одлуку о првом ребалансу буџета општине Бела Паланка за 2022. годину. Ребаланс се врши ради усклађивања новчаних средстава са реализацијом пројеката који ће бити спроведени у овој години. ‘’Локалној самоуправи су одобрени пројекти са којим смо конкурисали тако да је због тога уследила одлука о ребалансу буџета. Средином марта почеће реализација пројекта јавне расвете у оквиру којег ће расвета на целој територији општине бити замењена лед расветом. Општина је за овај пројекат обезбедила учешће у износу од 32 милиона динара а укупна вредност је 175 милиона динара. Спровешћемо пројекат дигитализације писарнице и архиве општинске управе како би омогућили грађанима бољу и ефикаснију услугу.’’- рекао је Горан Миљковић, председник општине. Миљковић додаје да су обезбеђена средства и за друге капиталне пројекте, а да ће се за потребе реализације нових пројеката поново кориговати овогодишњи буџет. На седници већа дата је сагласност на две одлуке које се тичу рада ЈКП ’’Комнис’’. План је да се набави 1.000 канти за отпад, што ће олакшати рад комуналног предузећа али ће истoвремено утицати и на заштиту животне средине. У оквиру пројекта примарне сепарације отпада биће набаљено 2650 канти за рециклабилни отпад, 45 контејнера и један камион смећар. Миљковић истиче да ће у оквиру реализације пројекта прекограничне сарадње бити очишћено 8 дивљих депонија и набављена два камиона смећара. Неколико тачака које се односе на куповину градског грађевинског земљишта у индустријској зони Мурица 1 нашло се на дневном реду. ‘’Општина Бела Паланка је до сада у индустријској зони Мурица 1 извршила откуп 6,5 хектара од укупно 8,5 хектара земљишта. Индустријска зона је комплетно инфраструктурно опремљена и створени су сви предуслови за њено функционисање. У току су преговори са компанијом ТГРС о изградњи фабрике у овој зони по чијој изградњи ће бити упошљено још 350 радника.‘’- истакао је Миљковић. Дата је сагласност на одлуку о доношењу Локалног акционог плана запошљавања општине за период од 2022. до 2023. године. Локална самоуправа ће у наредном периоду, како уз подршку Националне службе за запошљавање,тако и из сопствених средстава реализовати програме, попут стручне праксе, јавних радова, самозапошљавањa, новог запошљавања и програм лакше до пензије.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right