sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЗБЕДИЛА 250 ПАКЕТИЋА ЗА ДЕЦУ КОЈА ПОХАЂАЈУ ПРЕДШКОЛСКУ УСТАНОВУ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковоћ уручио је новогодишње пакетиће деци која похађају Предшколску установу ‘’Драгица Лаловић’’ како у Белој Паланци тако и у истуреним одељењима у Долцу и Црвеној Реци. Пакетићи су подељени и малишанима који похађају припремно предшколски програм у Основној школи ‘’Љупче Шпанац’’ у Белој Паланци. Више од 250 пакетића је подељено у овим установама. ’’Због ситуације са корона вирусом прошле године нисмо били у могућности да лично уручимо новогодишње пакетиће, али смо зато данас у томе успели, јер желимо да покажемо деци и родитељима да их нисмо заборавили у овим празничним данима. Кад делимо пакетиће радују се деца али се радујемо и ми, јер су осмеси деце нама највећи поклон’’, рекао је председник општине. Општина Бела Паланка је пуно тога урадила на плану образовне инфраструктуре. Реновирана су оба објекта Предшколске установе, објекат основне школе у Белој Паланци, отворен је вртић у Црвеној Реци, реновирано је истурено одељење вртића у насељу Долац.  ''Планирамо у наредном периоду да опремимо вртић у Црвеној Реци додатним намештајем а у Основној школи ’’Љупче Шпанац’’ опремићемо вишенаменску салу где ћемо увести грејање, набавићемо додатну опрему и реконструисаћемо мокре чворове. ''- истакао је председник општине. Директорке Предшколске установе ’’Драгица Лаловић’’ Јелена Живковић и Основне школе ’’Љупче Шпанац’’ Данијела Ћирић захвалиле су се у име деце и родитеља на новогодишњим пакетићама које су добили. Оне су истакле добру сарадњу са локалном самоуправом. Деца су се обрадовала поклонима и посети. Она су се на свој начин захвалила, песмом, игром и ручно израђеним новогодишњим честиткама.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ НА СЕДНИЦИ ВЕЋА НАЈАВИО РЕАЛИЗАЦИЈУ НОВИХ ИНВЕСТИЦИЈА

На 49. седници Општинског већа општине Бела Паланка разматран је Програм пословања ЈКП "Регионална депонија Пирот" и Одлука Надзорног одбора депоније о накнади за депоновање отпада. ЈКП ‘’Регионална депонија Пирот’’ заједно су основале општине пиротског округа и ово предузеће од свог оснивања даје добре пословне резултате и остварује добар приход истакао је председник општине Горан Миљковић. ‘’У наредној години према програму пословања овог предузећа предвиђена је реализација многих инвестиција. Општина Бела Паланка је део пројекта на основу ког ће ЈКП ''Комнис'' добити 2600 канти за смеће за рециклажни отпад и камион смећар, чиме ће побољшати свој рад а Бела Паланка ће бити уреднија и чистија.’’- истакао је Миљковић који је најавио за почетак године набавку 1000 канти за смеће од стране локалне самоуправе  и ЈКП Комнис а у 2022.и 2023.години биће набављено још 1300 канти тако да ће свако домаћинство добити канту за одлагање отпада. Преко пројекта прекограничне сарадње са бугарском општином Дупница биће набављена 2 камиона смећара а планира се и чишћење 8 дивљих депонија. Већници су разматрали предлог одлуке о доношењу првих измена и допуна просторног плана општине. Разлози измена је преиспитивање важећег планског решења и његово усклађивање са новим захтевима и потребама општине Бела Паланка од стране правних и физичких лица. Разматран је предлог Одлуке о измени Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина. ‘’Како би помогли нашим привредницима а у циљу ублажавања економских последица проузрокованих епидемијом болести COVID-19, дали смо сагласност да се коришћење простора на јавним површинама за постављање летњих башти односно столова испред угоститељских и других сличних објеката ни у 2022. години неће наплаћивати.''- рекао је Миљковић. Дата је сагласност на Одлуку о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања за период 2022-2023.године. ‘’Усвајањем ове одлуке биће омогућена реализација мера за запошљавње попут стручне праксе, остваривање субвенција за отварање предузетничких радњи, реализације пројекта лакше до пензије,’’ истакао је Миљовић након седнице Општинског већа.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО УЧЕНИЦИМА УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић свечано је уручио уговоре о додели стипендија ученицима који су уписали прву годину Средње школе ’’Никета Ремезијански’’ у Белој Паланци. Општина Бела Паланка донела је одлуку о стипендирању свих ученика који упишу први разред белопаланачке средње школе, а стипендије ће се додељивати у десет месечних једнаких рата током све године школовања. ’’Један од основних приоритета локалне самоуправе јесте улагање у образовање и ученике, јер желимо да сви ученици имају добре услове за рад и учење, али желимо и да их подстакнемо да остану у свом месту да се школују а касније и раде. Износ стипендије је 3.000 динара, а уколико има простора од наредне године увећаћемо овај износ. Пре неколико година отворили смо нов профил, смер – електротехничар информационих технологија и тиме смо анимирали много ученика да упишу нашу средњу школу. Такође је школа у систему дуалног образовања који се реализује у сарадњи са компанијом ''Трендтекс'' , - рекао је председник општине Горан Миљковић који је истакао да ће се у наредном периоду наставити са улагањем у образовну инфраструктуру, па ће бити реализовани пројекти замена унутрашње столарије на фискултурној сали и замена котла за грејање. Директор Средње школе ’’Никета Ремезијански’’ Драган Крстић истакао је да је додела стипендија један од начина да млади остану у свом месту и да се ту школују. ’’Родитељи деце која упишу нашу школу не морају да издвајају новчана средства за становање, за путовање, ђаци имају више слободног времена и то су предности када се у свом месту упише школа. Не треба заборавити да је ово школа са дугом традицијом и школа која је изнедрила велики број доктора наука који на прави начин представљају Белу Паланку, рекао је Крстић. Месечна стипендија олакшаће школовање белопаланчким средњошколцима и њиховим родитељима. 

by

План развоја општине Бела Паланка за период 2021- 2028. године

План развоја општине Бела Паланка за период 2021- 2028. године

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО БЕБИ ПАКЕТЕ МЛАДИМ РОДИТЕЉИМА

Општина Бела Паланка наставља акцију ’’Да се нови живот роди’’. Традиционално председник општине Горан Миљковић обилази породице у својим кућама и уручује им пакете али је сада због епидемиолошке ситуације одлучено да пакети родитељима буду подељени у великој сали Општинске управе. Председник општине је уручио младим родитељима 14 беби пакета, ауто седишта за бебе, као и решења за новчана средства у износу од по 50 хиљада динара. ''На овај начин желимо да покажемо младим брачним паровима да имају пуну подршку локалне самоуправе и да смо ту за све грађане. Општина Бела Паланка je у претходном периоду повећала износ новчаних средстава од 30 на 50 хиљада динара за свако новорођено дете на територији Беле Паланке.'' – истакао је Миљковић. Обраћајујући се родитељима, Миљковић је рекао да локална самоуправа улаже велике напоре да постакне повећање наталитета у нашем месту а истовремено активно ради на отварању нових радних места. ''Довели смо за сада два инвеститора и тренутно са компанијом ТГРС преговарамо у вези изградњe фабрике у индустријској зони Мурица 1. План је да реализацијом овог пројекта буде отворено још 250 радних места. Прва смо општина у Србији која је увела субвенције за младе пољопривреднике у износу од по 500 хиљада динара. Интензивно радимо на повећању броја радних места и ту видимо велику шансу у туризму и зато активно радимо на повећању туристичке понуде Беле Паланке. Планирамо да конкуришемо са пројектом за изградњу зграде за младе брачне парове јер желимо да их мотивишемо да остану да живе у свом месту и заједно са нама га развијају.'' – истакао је председник општине. Родитељи су се захвалили локалној самоуправи на напорима које улаже за подстицај рађања и кажу да свака помоћ значи у првим месецима по рођењу детета.

by

УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА 2022.ГОДИНУ И ПЛАН РАЗВОЈА ОПШТИНЕ

Одборници СО Бела Паланка усвојили су одлуку о буџету општине Бела Паланка за 2022. годину према којој се укупни приходи и примања буџета утврђују у износу од 676 милиона 362 хиљада и 854 динара. Председник општине Горан Миљковић је истакао да је буџет развојни али ће истовремено општина и даље спроводити све мере социјалне заштите и остати у служби грађана. ‘’Морам да истакнем да смо имали тешку годину за нама, најпре због епидемије COVID 19-а и због поплава које су задесиле општину где смо морали да усмеримо средства из буџета за помоћ грађанима. Буџет за наредну годину планиран је на реалним основама и са пројектима од капиталног значаја. У свом раду и реализацији пројеката имамо велику подршку председника Александра Вучића и свих министарстава. Планирани пројекти за ову годину биће реализовани у 2022.години, попут реконструкције водоводне мреже у Белој Паланци, пројекта постављања видео надзора и реконструкције јавне расвете. Спровешћемо пројекат реконструкције водозахвата на Врелу, пројекат реконструкције Дома здравља, изградњу кишне канализације, спровешћемо пројекат изградње терена за мале спортове. У 2022.години уредићемо локалне путеве у селима Сињац, Врандол и Космовац. Спремни смо да са пројектно-техничком документацијом конкуришемо код надлежних министарстава. ‘’- истакао је Миљковић који је рекао да су буџетом предвиђене све услуге социјалне заштите које финансира локална самоуправа и мере за запошљавање и пољопривреду. На седници је усвојен План развоја општине Бела Паланка за период 2021-2028.годину. ‘’Ово је значајан стратешки документ који ће у наредном периоду бити главна смерница за развој општине. У његову израду били су укључени сви актери, почев од институција, установа, удружења, приватног сектора и грађана. Израдили смо реалан, остварив и одржив План развоја општине који ће нам такође бити неопходан за конкурисање код фондова ЕУ.’’- рекао је Миљковић. Одборници СО су усвојили програме рада за 2022.годину: Народне библиотеке ''Вук Караџић, Установе културе ''Ремезијана'', Установе за спорт ''Спортски центар-Бањица'', Туристичке организације и ЈКП Комнис.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right