sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

УОЧИ БОЖИЋА ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ОБИШАО СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Дани уочи Божића дани су праштања, радости и даривања, али права чар даривања није у вредности самог поклона већ у жељи да се помогне људима око себе. Са том идејом председник општине Бела Паланка Горан Миљковић већ неколико година уназад на Божић обилази породице којима је помоћ неопходна. Данас је Миљковић заједно са директором Центра за Социјални рад Владаном Видановићем обишао три породице са децом из категорије социјално угроженог становништва и уручио им поклоне у виду кућних апарата и божићних пакетића за децу. ''Током целе године радимо на пружању помоћи породицама и појединцима које су социјално угрожене. Трудимо се да сваком појединцу изађемо у сусрет и тако ћемо и овим породицама које смо данас обишли. Наш приоритет је да им обезбедимо економску сигурност и зато радимо на отварању нових радних места. Све мање је породица које су социјално угрожене и то је чињеница која нас уверава да смо на добром путу када говоримо о економском развоју општине.''- истакао је председник општине. Он је додао да су обиласци породица јединствен начин да се са њима разговара и осмисли начин на који им локална самоуправа може помоћи да изађу из категорије социјално угрожених. Миљковић је са својим сарадницима обишао четворочлану породицу Младеновић из Беле Паланке која је на поклон добила веш машину. Једна од породица коју је председник обишао је и породица дванаестогодишње Нађе Митић за чије лечење и општина и грађани великодушно прикупљају средства. Нађиној сестри уручен је лап топ а породици је била неопходна машина за сушење веша због сталног путовања због Нађиног лечења. Митић Драгана из Црвене Реке живи са ћерком и мајком. 13-годишњој девојчици Теодори Миљковић је уручио лап топ са жељом да буде одличан ученик и да јој лап топ помогне у учењу али и у цртању за који показује изузетан таленат. Чланови породица истакли су да им значе поклони које су добили и захвалили су се председнику општине и локалној самоуправи на указаној пажњи.

by

ЧЕСТИТКА

Свим грађанкама и грађанима Беле Паланке испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најсрдачније честитке поводом новогодишњих и божићних празника, са жељом да празничне дане проведете у радости, благостању и у кругу својих породица. Нека вам Нова година и Божић донесу свако благостање! Хвала свим Белопаланчанима који су увек отвореног срца били уз нас и који нам пружају безусловно поверење. Знамо да је у 2021.години било пуно изазова, и пуно препрека, али сам сигуран да смо сви заједно из ње изашли бољи, јачи и са више знања. У 2021.години, уз велику подршку председника Александра Вучића, били смо усмерени на борбу за људске животе суочавајући се са епидемијом вируса короне, а истовремено смо радили на даљем развоју Беле Паланке. Пуно тога је учињено на пољу инвестиција на шта смо веома поносни. Започети преговори са инвеститорима за отварање фабрика у индустријској зони биће позитивно решени у наредној години. Улагали смо у инфраструктуру, нарочито у путеве, који су кључни за развој пољопривреде, туризма и других области. У 2022.години привлачење инвеститора и отварање нових радних места, стварање услова за оснивање предузећа и проширење капацитета биће основни приоритети у нашем раду. Одржива економија, а посебно одрживи туризам, препознат је као једна од области са највише капацитета и могућности да оснажи целокупну привредну активност на локалу. Наставићемо са улагањем у целокупну инфраструктуру, почев од реконструкције водоводне мреже, јавне расвете, завршетка асфалтирања и санације свих улица и локалних путева. Очекују нас улагања у реконструкцију објеката, нарочито у области здравства. Даљим улагањем у образовање желимо да пружимо младим људима перспективу, услове за запошљавање и заснивање породице. Социјална заштита и брига о породици је у самом врху приоритета, као и борба за повољнију демографску слику где ћемо и даље спроводити све мере популационе политике. Драги Белопаланчани, ви сте сведоци нашег рада и остварених резултата и зато вас позивам да заједно дамо свој драгоцени допринос у обликовању будућности Беле Паланке. Позивам и све младе људе да буду креативни, да остваре своје снове и да вредно раде, јер само на тај начин Бела Паланка може да напредује и постане мали лидер у региону по својој економији. Искрено се надам да ћемо и у години пред нама, пронаћи нове путеве поверења и сарадње и наставити да градимо нашу Белу Паланку. Свим Белопаланчанима желим у 2022. години личну и породичну срећу, да свако од нас пронађе више времена и разумевања за породицу, пријатеље и људе око себе и да сваки ентузијазам и марљивост буде награђен успехом. Нека нас празничне вредности, попут солидарности, хуманости и заједништва прате током целе године. Срећна Нова година и божићни празници!

by

Обавештење

Обавештавају се особе са инвалидитетом да је од 28.12.2021. године, на порталу Е-управа, доступна услуга која омогућава подношење електронског захтева, за издавање паркинг карте и резервисање паркинг места. Линк за присуп услузи https://euprava.gov.rs/usluge/7075

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО БЕБИ ПАКЕТЕ

У оквиру акције ''Да се нови живот роди'' организована је подела беби пакета у великој сали Општинске управе. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић уручио је родитељима деце 17 беби пакета, ауто седишта за бебе и решења за новчана средства у износу од по 50 хиљада динара. ''Ову акцију спроводимо у оквиру Локалног акционог плана популационе политике општине Бела Паланка и наставићемо да помажемо родитељима и у 2022.години. Желимо да покажемо младим брачним паровима да имају нашу пуну подршку и да радимо на свим пољима како би им омогућили квалитетнији живот а деци безбрижно детињство. Привлачење нових инвестиција и отварање нових радних места је пут сигурне будућности за све суграђане а нарочито младе, тако да ћемо активно радити на економском развоју Беле Паланке и у 2022.години.''- истакао је председник општине. Он им је пожелео срећне новогодишње и божићне празнике и истакао да је његов кабинет увек отворен за све који имају неки проблем, предлоге и сугестије. У данашње време није лако одгајати децу и свака помоћ је добродошла, истакли су родитељи који су се захвалили општини и председнику на помоћи коју су добили. Традиционално председник општине Горан Миљковић обилази породице у својим кућама и уручује им пакете али је сада због епидемиолошке ситуације одлучено да пакети родитељима буду подељени у великој сали Општинске управе.

by

ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ У КАБИНЕТУ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић одржао је састанак са представницима удружења пензионера из Беле Паланке уочи новогодишњих и божићних празника. Време је да се сумирају резултати сарадње и направе планови за наредну годину како би сви заједно реализовали активности у циљу побољшања квалитета живота најстаријих суграђана. ''Задовољство ми је када могу да разговарам са представницима удружења пензионера, чујем њихова искуства, предлоге. Њихово животно искуство нам је драгоцено и зато морамо да их поштујемо и излазимо у сусрет за све проблеме.  Имамо одличну сарадњу али смо разговарали о плановима за наредну годину које нисмо могли да реализујемо у 2021.години због епидемије вируса короне. ''Одржаваћемо редовније састанке у 2022.години како би на прави начин имали увид у рад удружења и заједно решавали проблеме и унапредили рад. За све чланове удружења организоваћемо поделу пакета помоћи у марту 2022.године како би им помогли.'' – истакао је Миљковић који је најавио и помоћ локалне самоуправе када су у питању посете нашим братским општинама од стране пензионера али у мањим групама због поштовања епидемиолошких мера.  Општина Бела Паланка активно ради на решавању власништва просторија где се налазе удружења пензионера како би они постали корисници а самим тим би се активно радило на уређењу просторија. Локална самоуправа је обезбедила клима уређај за просторије где се окупљају пензинери како би им обезбедила боље услове. Часлав Илић, председник удружења ''Курило'' је истакао задовољство сарадњом са локалном самоуправом и позвао пензионере да се учлане у удружење јер тиме добијају многе погодности а самим тим биће и део свих активности које ће се реализовати у наредним годинама. Представници пензинера који су разговарали са председником били су задовољни пријемом и закључцима до којих су дошли и приликом да председнику општине изнесу своје предлоге за решавање и унапређење живота старијих суграђана у градском насељу и селима општине.   

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА СТИПЕНДИРА ТАЛЕНТОВАНЕ УЧЕНИКЕ И СПОРТИСТЕ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић уручио је 19 уговора о стипендирању талентованих ђака и спортиста са територије општине Бела Паланка. Реч је о спортистима који похађају неки од спортова који не постоје на територији наше општине, као и о талентованим ђацима, који нижу и вишу музичку школу похађају у другим градовима.''Општина Бела Паланка уназад неколико година додељује стипендије талентованим ученицима и спортистима. Желимо да покажемо да смо ту као локална самоуправа да пружимо подршку свој талентованој деци и ученицима. Година за нама је била тешка у економском смислу, али желимо да покажемо родитељима и деци да мислимо на њих и да је наш приоритет да помогнемо деци и младима у даљем усавршавању. Једна смо од првих општина која је увела овакве стипендије а желим да подсетим да дајемо стипендије за свако дете које упише Средњу школу ‘’Никета Ремезијански’’ у Белој Паланци’’- истакао је Миљковић. Председник општине је овом приликом талентованим ученицима и спортистима пожелео срећне новогодишње и божићне празнике. Стипендисти који су добили уговоре примиће месечну стипендију у износу од 6.200 динара, а план је да уколико се створе услови овај износ повећа у наредној години. Ученици су истакли да ће им стипендија значити пуно како би покрили основне трошкове путовања.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right