sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УБ ДАРКО ГЛИШИЋ ОБИШАО КУЋУ ПОРОДИЦЕ ЂОРЂЕВИЋ У ЦРВЕНОЈ РЕЦИ КОЈА ЈЕ РЕКОНСТРУИСАНА НАКОН ПОПЛАВА

Породица Ђорђевић у Црвеној Реци сада је спокојна и задовољна јер је њихов дом због великог оштећења током јануарских поплава сада у потпуности реконструисан. Захваљујући помоћи братске општине Уб и председника Дарка Глишића, који је нашем месту донирао грађевински материјал за реконструкцију 20 поплављених кућа и брзој реакцији локалне самоуправе, Ђорђевићи су се вратили у свој дом. Радове на реконструкцији неколико пута лично су обишли председник општине Уб Дарко Глишић и председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Радници су успели да радове на реконструкцији свих оштећених кућа приведу крају а у то су се уверили данас Дарко Глишић и Горан Миљковић. ‘’Успели смо да одржимо обећање и реконструишемо 20 најоштећенијих кућа у јануарским поплавама. Жеља нам је била да заиста помогнемо овом становништву и надам се да ћемо се у будућности виђати у бољим околностима. Уверен сам да локална самоуправа предано ради на дугорочном решавању проблема са изливањем реке Нишаве, што је веома важно за све оне који живе у поплављеним подручјима.’’ истакао је Дарко Глишић. ‘’Велику захвалност дугујемо Дарку Глишићу и грађанима Уба на указаној помоћи и солидарности коју су исказали када су Белу Паланку задесиле поплаве 12. јануара ове године. Задовољни смо што смо успели да завршимо реконструкцију 20 кућа које су највише оштећене и што смо омогућили становништву да поново имају кров над главом.‘’- рекао је председник општине Горан Миљковић и додао да су за све становнике чије су куће оштећене у поплавама обезбеђена новчана средства из локалног буџета али и уз помоћ државне помоћи Владе РС. Дугорочно решавање проблема са поплавама јесте у санацији критичних тачака, зато ћемо у договору са директором ЈП Србијаводе Гораном Пузовићем подићи насип код Црвене Реке, биће извршено уређење корита Мокранске реке у дужини од 500 м код ушћа у Нишаву као и 250 метара узводно према Нишавском мосту, рекао је Миљковић.

by

ПАКЕТИ ПОМОЋИ КОЈЕ ЈЕ ДОНИРАО ГРАД НИШ ПОДЕЉЕНИ УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ ОД ПОПЛАВА

Помоћ у виду прехрамбено-хигијенских пакета, која је средином марта месеца допремљена из Ниша, подељена је данас угроженом становништву од поплава. Пакети помоћи подељени су грађанима који живе у подручјима која су била угрожена од поплава у јануару ове године због изливања реке Нишаве. Пакети су уручени грађанима у насељу Мурица и у селу Црвена Река. ''Локална самоуправа је уложила максималне напоре да помогне нашим грађанима у тешким тренуцима током поплава. Имали смо заиста велику подршку и помоћ надлежних институција, удружења али и многих општина и градова. Сви су они показали велику солидарност и ја им се захваљујем у име свих грађана. Пакете помоћи које смо данас поделили добили смо од града Ниша. Иначе од града Ниша смо већ добили помоћ у виду флаширане воде када смо имали проблема са замућењем изворишта на Врелу. Свака помоћ нам пуно значи како би максимално санирали штете од поплава и побољшали квалитет живота грађана. ''- истакао је Горан Миљковић председник општине Бела Паланка. Грађани Беле Паланке и Црвене Реке који су данас добили прехрамбено-хигијенске пакете су изразили захвалност и истакли да им свака помоћ пуно значи. ''У најтежим тренуцима веома је важно да грађани буду свесни да нису препуштени сами себи у решавању проблема. Наша је дужност али и морална одговорност да им помогнемо да преброде тешке тренутке. Кризни тренуци показују да нам је данас више него икада потребна солидарност и осећај заједништва''- рекао је Миљковић.

by

ОЛАКШИЦЕ ЗА ПРИВАТНЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ЗБОГ  ЕПИДЕМИЈЕ КОРОНЕ

На 7. седници Скупштине општине Бела Паланка, која је одржана 29.03.2021.године, усвојене су нове одлуке за најпогођенији сектор привреде са територије општине Бела Паланка како би се олакшало пословање услед кризе изазване епидемијом вируса корона. ''Како наша привреда не би стала због епидемије короне, ми као локална самоуправа смо у обавези да помогнемо и предузмемо све неопходне мере које су у нашој надлежности. Укинули смо накнаду за коришћење јавних површина за постављање летњих башти испред угоститељских и других сличних објеката, односно за кафиће, ресторане, посластичаре и пекаре. Такође смо за угоститеље укинули плаћање накнаде за унапређење заштите животне средине, односно еко таксе, која се на годишњем нивоу креће у износу од 5.000 до 10.000 динара. Све ове накнаде се неће наплаћивати у 2021.години. Свесни смо ситуације да Влада Републике Србије помаже привреди многим олакшицама и донетим мерама како би пребродили кризу али је одговорност и на градовима и општинама у Србији да у свом домену предузму све мере. Зато смо изашли у сусрет најпогођенијем сектору привреде у овом тренутку како би им олакшали пословање. Само заједно можемо превазићи све потешкоће и изаћи као победници. Сви смо ми одговорни за будућност нашег места и државе и морамо се тако понашати и показати солидарност у најтежим тренуцима. ''- истакао је Горан Миљковић, председник општине поводом донетих одлука и рекао да су општинске службе увек на располагању свим предузетницима у погледу логистичке и техничке помоћи у вези пријаве за мере помоћи које је донела Влада Републике Србије а спроводи Фонд за развој.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА РЕАЛИЗУЈЕ ПРОЈЕКТЕ СА МИНИСТАРСТВОМ ЗА ДРЖАВНУ УПРАВУ И ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ

Општина Бела Паланка спремном пројектно-техничком документацијом успева да одговори на бројним конкурсима и јавним позивима министарстава и европских фондова. Овог пута локалној самоуправи су одобрена два пројекта од стране Министарства државне управе и локалне самоуправе. ''Заиста сам задовољан сарадњом са надлежним министарством и до сада смо реализовали значајне пројекте у корист наших грађана. Општини Бела Паланка су одобрена два пројекта: један се тиче прве фазе увођења система видео надзора на територији Беле Паланке а други је везан за реализацију манифестације ‘’Дани банице’’. У оквиру првог пројекта биће постављено око 30-так камера у јавним и образовним установама  ради боље безбедности наше деце, грађана и објеката а вредност пројекта је 10 милиона динара. Задовољство ми је што је министарство препознало значај  и квалитет наше гастро-манифестације ‘’Дани банице’’, тако да су нам за овај пројекат одобрена средства у износу од 3 милиона и 500 хиљада динара. Свесни смо значаја манифестације за развој туризма и повећање туристичке понуде Беле Паланке. Надам се да ће се до датума одржавања манифестације смирити епидемиолошка ситуација и да ћемо успети да организујемо нашу 15.јубиларну манифестацију.‘’- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка . Миљковић је овом приликом истакао изузетну сарадњу са министарством за државну управу и локалну самоуправу и министарком Маријом Обрадовић са којом је недавно у Београду разговарао о будућим плановима за развој општине.

by

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ПОВОДОМ 8.МАРТА – МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ЖЕНА

Свим суграђанкама испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем искрене честитке поводом 8. марта - Међународног дана жена. 8.март је симбол борбе за равноправност жена, борбе која је већ дала значајне резултате, али која нас и даље подсећа да се сви морамо залагати како бисмо имали једнаке могућности и прилике. Жене су увек биле и остале најважнији ослонац сваке породице и целокупног друштва и упркос бројним искушењима и потешкоћама са којима се свакодневно суочавају, обавеза свих нас је да их уважавамо, волимо и поштујемо сваког дана у години. Општина Бела Паланка, као потписница Европске повеље о родној равноправности, наставиће у још већем обиму да подржава економски, социјални и друштвени положај жена, борећи се са институционалног нивоа против сваког вида родне дискриминације и афирмишући једнаку заступљеност жена у свим сегментима друштвеног живота. У Белој Паланци имамо све више жена које су доминантне на јавним фукцијама у локалној самоуправи, култури, образовању, здравству и које своје послове обављају веома одговорно и савесно. Оне су на тим позицијама јер су се издвојиле и биле примећене својим квалитетним и ефикасним радом. Важно је да сваког дана у години говоримо о оствареном напретку, али је и подједнако важно да отворено говоримо о проблемима са којима се суочавају жене у нашем друштву. Само овакав дијалог доводи до проналажења најбољих решења за унапређење положаја жена. Сталним указивањем на значај улоге жене у породици и друштву и ценећи њен рад на било ком пољу утичемо да наше место постане још боље и хуманије.  Драге суграђанке, желим да вас подсетим на непроцењиву важност вашег деловања, како у сфери друштвеног живота, тако и у сегметну политичког одлучивања. Ви сте покретач великих идеја и инспирација за многа достигнућа. Будите и даље иновативне, смеле, достојанствене, храбре и одлучне у свему што радите. Желим да вам сваки дан буде подједнако добар и успешан!

by

ОДРЖАНА 17.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На 17.седници Општинског већа општине Бела Паланка разматрано је 7 тачака дневног реда. Усвојен је предлог Закључка комисије за процену штете за делимичну санацију унутрашњости стамбених објеката за 20 угрожених домаћинства због поплаве у месецу јануару 2021.године, са грађевинским материјалом који је добијен донацијом општине Уб. ’’Овом приликом још једном желим да изразим велику захвалност председнику општине Уб Дарку Глишићу и свим грађанима Уба на донацијама које су нам заиста од велике помоћи. Санацијом објеката омогућићемо да наши грађани који су претрпели велике штете од поплава имају услове за квалитетнији живот у својим домовима. ’’ - истакао је Горан Миљковић председник општине. На седници већа је усвојен извештај о раду Интерресорне комисије за 2020. годину према коме је комисија заседала 26 пута, а укупно је 13 захтева упућено комисији на разматрање. ‘’У протеклој години смо преко Интерресорне комисије општине Бела Паланка реализовали пројекат "Заједно до циља" где смо покренули услугу лични пратилац детета. Организована је обука за личне пратиоце за 15 лица у општини Бела Паланка. Услуга лични пратилац је од великог значаја и представља битно олакшање породицама са децом која имају потешкоће у развоју. Локална самоуправа је преко удружења ‘’Те деум’’ покренула школу социјалних вештина кроз организовање инклузивних радионица за децу са инвалидитетом  и тешкоћама у развоју. ‘’ – рекао је Миљковић.  Чланови Општинског већа разматрали су предлог одлуке о образовању Савета за миграције општинe Бела Паланка. Дата је саглаcност на извештај о раду са финансијским извештајем ЈКП "Регионална депонија Пирот" за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године. Већници су разматрали предлог одлуке о расписивању јавног огласа за прикупљање писмених понуда ради отуђења грађевинског земљишта у катастарској општини Долац.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %