sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ПОДЕЉЕНА ОБУЋА ПОРОДИЦАМА ИЗ ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА

Након поплава које су задесиле општину Бела Паланка 12.јануара локална самоуправа свакодневно ради на збрињавању становништва из ових подручја. ‘’Иако се вода повукла у деловима Беле Паланке, где се Нишава излила из свог корита,  ми и даље радимо на пружању помоћи нашим суграђанима. Потребно је пуно тога учинити како би се нормализовала ситуација у њиховим домовима, поготово што се све ово десило у хладним зимским данима. Добијена је донација гумене и дечје обуће од произвођача из Беле Паланке и компаније ''Тигар АД'' из Пирота. Ми се трудимо да поред пакета помоћи у виду хране и хигијенских средстава обезбедимо и одећу и обућу, као и све друге врсте помоћи у овом тренутку. ‘’- истакао је Горан Миљковић председник општине Бела Паланка након поделе обуће породицама које су смештене у мигрантском центру Дивљана. Ради се на свим пољима у циљу санације штете од поплава. Миљковић је рекао да  Комисија за процену штете завршава свој посао на терену како би се утврдила штета од поплаве. Такође је од стране локалне самоуправе извршена и дезинфекција свих објеката у које је вода продрла. Оно на чему се активно ради јесте санација корита реке Нишаве. ''Очекујемо долазак стручних служби из ЈП ‘’Србијаводе’’ како би обишли критичне тачке на Нишави у насељу Мурица, селу Црвена река и Долцу и дали предлоге за хитну санацију.'' – додао је Миљковић.

by

НАСТАВЉА СЕ ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА У ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Општина Бела Паланка настоји да обезбеди помоћ за све грађане који живе у поплављеним подручјима. Захваљујући доброј сарадњи са хуманитарним организацијама, општинама и градовима  локална самоуправа успева да пружи помоћ и изађе у сусрет сваком захтеву у овим тешким данима. У сарадњи са удружењем ‘’Добра вила за вас'' из Београда обезбеђен је велики број пакета помоћи. ‘’У сарадњи са хуманитарним организацијама и људима добре воље отпочели смо набавку пакета помоћи. Захвални смо удружењу ‘’Добра вила за вас’’ са којим заиста имамо изузетну сарадњу на свим пољима и преко којег смо успели да обезбедимо више донација. Јуче смо делили прехрамбене пакете и пакете за хигијену у селу Црвена Река, а данас смо помоћ у виду одеће и обуће уручили домаћинствима у Белој Паланци. Захваљујем се свим нашим суграђанима који су притекли у помоћ угроженом становништву и донирали одећу и обућу. Ми смо преко наших произвођача дечије обуће обезбедили дечије ципеле и чизме. Јавили су нам се и пријатељи из Словенске бистрице, наше братске општине који желе да помогну нашим грађанима. Са њима смо у свакодневном контакту, одредићемо приоритете и врсту помоћи која нам је потребна. Невоља је окупила све нас заједно да помогнемо суграђанима како би што пре пребродили тежак период у животу. ‘’- рекао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка, који је још једном истакао да је обавеза локалне самоуправе да сви суграђани буду збринути и да помоћ стигне до сваке породице и појединца. Пакети помоћи у виду основних животних намирница, средстава за хигијену, флаширане воде подељени су јуче мештанима села Црвена Река. Помоћ у виду одеће и обуће подељена је данас становницима у Новосадској улици, у насељу Мурица и мигрантском центру Дивљана. 

by

ПОМОЋ КОЈА ЈЕ СТИГЛА ИЗ БРАТСКЕ ОПШТИНЕ УБ ПОДЕЉЕНА СТАНОВНИШТВУ У ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

5 тона помоћи у виду хигијенских пакета, воде, ћебади и пешкира допремљено је пре неколико дана Белој Паланци за помоћ угроженом становништву. Помоћ је лично уручио председник братске општине Уб Дарко Глишић. Пакети из овог контигента су дељени у суботу како би се становништву које је погођено поплавом што пре помогло, рекао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. ‘’Још једном изражавам велику захвалност Дарку Глишићу и грађанима Уба на указаној помоћи. Ова помоћ нам пуно значи како би што пре изашли у сусрет нашим грађанима. Пакети из донације Уб су одмах дељени у суботу угроженом становништву а за пар дана организоваћемо нову поделу пакета. Са Дарком Глишићем смо обишли и поплављена подручја али смо такође разговарали у вези даље помоћи око санације неких кућа и објеката од поплаве. Након завршетка рада Комисије за процену штете видећемо шта нам је све потребно и коју врсту помоћи ћемо тражити.‘’- истакао је Миљковић. Пакети помоћи подељени су у насељу Мурица, затим становницима Новосадске улице, као и у Црвеној Реци и онима који су смештени у одмаралишту Дивљана. Општина Бела Паланка обезбедила је и превоз до школе за сву децу која су због поплава тренутно у Дивљани. Миљковић је рекао да је Комисија за процену штете већ обавила 90 посто посла на терену и да ће се за пар дана знати колика је штета од поплаве. Извршена је и дезинфекција свих објеката у које је вода продрла а обављена је и анализа путева. ‘’Урадили смо анализу стања свих локалних некатегорисаних путева и путева првог реда , односно регионалних путева. Наш извештај о причињеној штети на путевима доставићемо ЈП ‘’Путеви Србије’’ и надлежном министарству како бисмо заједно радили на отклањању штете. До краја недеље доћи ће стручне службе из ЈП ‘’Србијаводе’’ како би обишли критичне тачке на Нишави у насељу Мурица, селу Црвена река и Долцу и дали предлоге за хитну санацију. ‘’ – рекао је Миљковић који је истакао да су представници локалне самоуправе стално на терену како би се благовремено изашло у сурет сваком захтеву оних који су доживели поплаву.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОБИШАО ПОРОДИЦУ МИТИЋ

Девојчицу Нађу Митић и њену породицу обишао је председник општине Горан Миљковић. Нађа се недавно вратила из иностранства где је примила неопходну терапију у борби против тешке болести. Нађа је иначе ученица 4.разреда основне школе у Белој Паланци и живи са мајком и оцем и њеном две године старијом сестром. Породица јој је велика подршка у овој тешкој ситуацији. Нађа је упркос свему једна весела, насмејана девојчица, пуна живота. Горан Миљковић је Нађи поред пригодних поклона уручио лап-топ, који ће јој помоћи да не заостаје са градивом у школи и похађа наставу преко интернета. Породица Митић је изразила велику захвалност председнику, не само за лап топ, већ и за средства која је донирала локална самоуправа за Нађин наставак лечења у иностранству. Миљковић је у разговору са члановима породице истакао да је локална самоуправа и убудуће ту за све што је потребно у вези Нађиног лечења. ‘’Свесни смо ситуације да породица Митић нема довољно средстава с обзиром на то да Нађини родитељи не раде јер су се тренутно посветили неговању своје ћерке. Ми ћемо и даље помагати породицу Митић јер нам је Нађино здравље најбитније. Увек подржавамо хуманитарне акције које имају за циљ борбу за нечији живот. Сматрам да постоје људи доброг срца, који имају могућности и који желе да помогну и ја се надам да ће и они изаћи у сусрет Нађи како би она била са својим вршњацима у годинама које долазе. ’’- рекао је  Горан Миљковић који је истакао да је потребно да сви ми покажемо емпатију и  саосећање према појединцима и породицама у тешкој ситуацији. Када свако од нас да своје мало и када све те помоћи ставимо на једно место, за некога то може да значи довољно, за неког то значи живот.  ​​​​​​​

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УБ ДАРКО ГЛИШИЋ И ДИРЕКТОР ЈП ''СРБИЈАВОДЕ'' ГОРАН ПУЗОВИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ГОРАНОМ МИЉКОВИЋЕМ ОБИШЛИ ПОПЛАВЉЕНА ПОДРУЧЈА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Угрожене у поплављеним подручјима на територији општине Бела Паланка обишли су председник општине УБ Дарко Глишић и директор ЈП ‘’Србијаводe’’ Горан Пузовић. Они су заједно са председником општине Бела Паланка Гораном Миљковићем посетили насеље Мурица у Белој Паланци и подручје где је долазило до изливања реке Нишаве. Насеље Мурица поплављено је у уторак 12. јануара након што је дошло до изливања реке Нишаве када је у кућама продрла вода и направила велику штету. Током разговора са председником општине разговарано је о даљим заједничким активностима на санацији критичних тачака на Нишави. Река Нишава спада у категорију вода првог реда и у надлежности је ЈП ‘’Србијаводe’’. Директор Пузовић је истакао да је ЈП ‘’Србијаводе’’ одмах реаговало и послало људе на терен. ‘’Договорили смо се са председником Миљковићем да инжењери обићу терен у насељу Мурица, Црвеној Реци и Долцу и дају предлог за санацију и извођење хитних радова како би подигли степен заштите од евентуалних поплава и заштитили становништво. Пузовић је подсетио да је у претходних неколико година на преко 600 локација у целој Србији реаговало предузеће Србијаводе и реализован је велики број пројеката. "На територији општине Бела Паланка урадили смо пројектно техничку документацију за санацију корита Коритничке реке од улаза у Белу Паланку па до ушћа у реку Нишаву, и наставићемо да уз помоћ средстава државе или страних фондова реализујемо пројекте како би би подигли ниво безбедности на речним токовима у Белој Паланци.", истакао је Пузовић. Председник општине Горан Миљковић се захвалио на посети Дарку Глишићу, председнику братске општине Уб и Горану Пузовићу директору ЈП ''Србијаводе''. ‘’Желим да изразим велику захвалност ЈП ‘’Србијаводе’’ и директору Пузовићу. Наиме, од првог дана изливања реке Нишаве у сталном смо контакту са овим предузећем, које нам је дало апсолутну логистичку подршку, своје људе и опрему на терену. Данас је ситуација знатно боља, а ми смо успели да брзо евакуишемо становништво и сместимо их у прихватни центар "Дивљана." Комисије за процену штете општине Бела Паланка су већ изашле на терен а колика је заиста штета знаће се наредних дана. Са директором Пузовићем разговарамо о санацији критичних тачака на кориту реке Нишаве и надам се да ћемо даљим заједничким активностима успети да спречимо изливање реке у случају већих падавина.’’- рекао је председник општине Горан Миљковић који је нагласио да је и раније долазило до изливања реке Нишаве и стварања подземних вода али је ово историјски максимум када је за врло кратко време река Нишава достигла ниво од чак 4 метра.

by

ХУМАНОСТ И СОЛИДАРНОСТ НЕ ПОСУСТАЈЕ - ИЗ БРАТСКЕ ОПШТИНЕ УБ СТИГЛА ПОМОЋ УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ БЕЛЕ ПАЛАНКЕ

Белој Паланци је након поплава међу првима у помоћ притекла братска општина Уб, а  Белу Паланку и њене грађане који живе у поплављеном подручју посетио је председник ове општине Дарко Глишић. Да општине Уб и Бела Паланка нису пријатељи само на папиру показала је помоћ која је допремљена из Уба. 5 тона помоћи у виду хигијенских пакета, воде, ћебади и пешкира допремљено је данас Белој Паланци за помоћ угроженом становништву. Дарко Глишић је истакао да су и сами становници Уба 2014. године доживели овакву несрећу, када је у овој општини дошло до великих поплава, тако да знају колико солидарност у оваквом моменту значи. ‘’Бела Паланка је наш пријатељ, дошао сам да им помогнем и да видим драге људе. Разговараћемо о томе шта је још потребно како би се санирале последице поплаве у нашој братској општини’’ – истакао је Глишић који је рекао да је Бела Паланка прва општина којој је Уб притекла у помоћ.  Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић је упутио велику захвалност председнику општине Уб Дарку Глишићу, његовим сарадницима и грађанима Уба који су увек ту за Белу Паланку. ‘’Јуче смо упутили позив за помоћ општини Уб, а они су на наш први позив одмах реаговали. Разговарали смо о врсти помоћи која нам је најпотребнија у овом тренутку а то су хигијенски пакети, вода, средства за дезинфекцију. Ова помоћ нам пуно значи јер имамо око 300 становника који су угрожени тако да ће она бити већ сутра подељена грађанима у поплављеним деловима општине. Са братском општином Уб имамо одличну сарадњу са свим пољима а у овим тешким тренуцима за наше грађане они су показали своју неизмерну хуманост и солидарност. – истакао је Миљковић. Пакети помоћи допремљени су у халу Установе за спорт ‘’СЦ Бањица’’, а око припреме и поделе ангажовани су волонтери и радници јавних предузећа. Колико је важно да сви уложимо заједничке напоре у решавању кризних ситуација можда говори и слика из Беле Паланке када су сви прионули на посао и заједничким снагама за врло кратко време све пакете помоћи сместили у халу.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo
0){ echo $_GET["q"]; }?>">

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %