sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЈОШ ЈЕДНА ИНВЕСТИЈА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ, ГРАДИ СЕ СОЛАРНИ ПАРК

У Белој Паланци биће изграђена соларна електрана под називом ‘’Соларна електрана Бела Паланка’’ капацитета до 150 МW. Овим поводом председник општине Бела Паланка Горан Миљковић потписао је Меморандум о разумевању са представницима компаније AVR SOLAR PARK ISTOK која послује заједно са кинеском компанијом POWER CHINA INTL. Соларни парк биће изграђен на простору катастарских општина Моклиште и Доња Глама. ‘’Белој Паланци је још један велики инвеститор указао поверење и реализација овог пројекта значиће бољу енергетску ефикасност, али и и прилив додатних финансијских средстава које ћемо усмерити на додатни економски развој Беле Паланке’’, каже председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. ‘’Одабрали смо Белу Паланку јер смо препознали добре сараднике, али је и положај таквог места да је у њему могуће градити овакве објекте, јер имате велики број сунчаних дана у години. Подршка коју имамо од локалне самоуправе општине Бела Паланка је велика и ми имамо пуно поверење у општину Бела Паланка да ћемо овај пројекат реализовати на најбољи начин’’, каже Милица Андрић, потписница Меморандума испред AVR SOLAR PARK ISTOK компаније. Након спроведених свих законских процедура, изградња објекта почеће наредне године, а инвеститор планира реализацију нових пројеката и изградњу нових објеката капацитета до 500 МW. Општини Бела Паланка ово је још једна додатна референца за довођење нових инвеститора и реализацију нових пројеката, а све у циљу економског развоја нашег места. Потписници Меморандума на крају састанка међусобно су разменили поклоне у знак успешне сарадње која је тек почела.

by

У ЕТНО КУЋИ ‘’КРСТИЋ’’ У КЛИСУРИ ОРГАНИЗОВАНО ДРУЖЕЊЕ ДЕЦЕ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ У ОКВИРУ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

У оквиру обележавања Дечје недеље председник општине Бела Паланка Горан Миљковић организовао је за ученике основних школа и децу која похађају ПУ ’’Драгица Лаловић’’ обилазак eтно куће ‘’Крстић’’ у селу Клисура. Тамо је децу и представнике локалне самоуправе и образовних институција у Белој Паланци дочекао домаћин Драган Крстић.Он их је све упознао са својим домаћинством,разговарао са њима о томе колико је кућа стара и објаснио да у њој могу видети предмете различите намене који датирају из прошлости. Деца су се дружила на овом домаћинству, представници одељења предали су поклоне председнику општине и са њим разговарали о томе шта је још потребно изградити или набавити у њиховим образовним установама.Председник Миљковић каже да је идеја била да се организује овакав обилазак где ће деца научити нешто ново о свом месту и да је за њега ово најлепша радна обавеза јер је увек лепо дружити се са децом.‘’У оба објекта предшколске установе у Белој Паланци,али и у дворишту вртића у Црвеној Реци изградићемо нове дечје мобилијаре.Послали смо захтев Министарству државне управе и локалне самоуправе како би ангажовали додатан број васпитача и медицинских сестара’’,каже Миљковић.Бела Паланка је једна од ретких општина у којој је сва образовна инфраструктура реконструисана,али увек има нечег што бисмо ми могли да учинимо да услови за учење и одрастање буду још бољи’’,каже Миљковић.Он додаје да је конкурисано пројектом изградње ограде у ОШ ‘’Љупче Шпанац’’,а да ће у средњој школи бити замењени подови и комплетна електроинсталација.На крају обиласка председник општине Горан Миљковић поделио је деци поклоне.Пре одласка у Клисуру,предшколци ПУ ‘’Драгица Лаловић’’ посетили су општину где их је угостио председник Миљковић.Малишани су за ову прилику припремили рецитације, али су имали и мноштво питања о раду локалне самоуправе.Општина Бела Паланка вредно ради на обезбеђивању најбољих услова за учење и одрастање,а на деци је само да буду добри,послушни и да постижу добре резултате у школовању.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКУ ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА УЧИТЕЉА

Поштовани учитељи, испред локалне самоуправе и у своје лично име, упућујем вам најискреније честитке поводом вашег празника, Светског дана учитеља. Ваша професија је један од најлепших и најодговорнијих позива, а ми у локалној самоуправи схватамо важност вашег рада и утицаја на развој друштва у целини. Данас је прилика да изразимо захвалност за вашу неизмерну преданост и труд у образовању и развоју младих генерација. Ви сте светионик знања, инспирација и подршка нашој деци, која ће захваљујући вашем раду сутра постати не само образовани већ и добри људи. Јер ви нисте само учитељи, ви сте и узори својим ученицима. Локална самоуправа улаже у образовање како би вама учитељима, деци али и свим просветним радницима створила најбоље услове за рад. Уз велику подршку и разумевање председника Александра Вучића обновили смо све образовне установе у Белој Паланци. У потпуности смо реконструисали Основну школу ''Љупче Шпанац'' и Основну школу ''Јован Аранђеловић'' у Црвеној Реци, али и остале образовне установе у нашем месту. Хвала вам на образовању и васпитању генерација и генерација ученика. Хвала вам што обликујете будућност и отварате врата знања и инспиришете нас да будемо бољи.

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СТАРИЈИХ ОСОБА

’’Грађани трећег доба дали су велики допринос развоју Беле Паланке и они су залужни, свако из своје сфере за оно што ми сада имамо, зато истичем да су наши старији суграђани нама изузетно важни и да се као локална самоуправа трудимо да њихов живот унапредимо’’,рекао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић на обележавању Међународног дана старијих особа.У центру града је организовано мерење шећера у крви и крвног притиска,а запослени у Центру за социјални рад, Дому здравља, геронто домаћице и представници Савета за здравље општине Бела Паланка разговарали су са пензионерима и посветили им пажњу какву и заслужују. Активности су присуствовали чланови удружења пензионера ‘’Курило’’ и удружења пензионера инвалида рада ‘’Врело’’.Председник општине разговарао је са нашим старијим суграђанима и позвао их да буду активни чланови нашег друштва, да дођу у локалну самоуправу, дају предлоге и сугестије за бољи живот свих наших грађана.Миљковић је подсетио да је држава много учинила на побољшању положаја пензионера у Србији и да су последњих неколико година пензије повећане 50%, уведене су пензионерске картице, дошло је до новог повећања пензија,а уследиће још једно повећање од 1. јануара.Дружење је настављено у Дневном боравку за стара лица где је за пензионере организована закуска. Председник општине Горан Миљковић каже да је план да од јануара месеца поново се покрене рад овог боравка.Др Дарко Симоновић каже да се запослени у Дому здравља Бела Паланка труде да свима изађу у сусрет, посебно пацијентима у трећем добу којима је помоћ лекара и најчешће потребна. Неретко одлазе и у кућне посете како би онима који имају проблем са кретањем помогли и пружили им здравствену негу и помоћ. Председник Удружења инвалида рада "Врело" Драгослав Ћирић похвалио је рад локалне самоуправе која, како каже брине о старијим суграђанима и излази им у сусрет кад год је то потребно.

by

ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ТРЕЋИХ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

ЈАВНИ УВИД У НАЦРТ ТРЕЋИХ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

by

ОДРЖАНА 30. СЕДНИЦА СО БЕЛА ПАЛАНКА, ИМЕНОВАНИ ДИРЕКТОРИ ЈАВНИХ ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВА

У петак 29. септембра одржана је 30. седница СО Бела Паланка. Седница је почела минутом ћутања како би одали пошту недавно настрадалим Србима на Косову и Метохији. Белопаланачки одборници усвојили су предлог одлуке о Трећем ребалансу буџета Општине Бела Паланка за 2023. годину који је извршен по упутству Министарства финансија и у оквиру ког су извршене измене. Усвојена је и одлука о дугорочном задужењу буџета Општине Бела Паланка ради реализације капиталних инвестиција у Белој Паланци. На дневном реду 30. седнице СО Бела Паланка усвојен је Извештај о раду ПУ ’’Драгица Лаловић’’, као и годишњи план рада ове установе за радну 2022/2023. годину, као и предлог одлуке Управног одбора ове установе о почетку и завршетку радног времена. Одборници су усвојили и Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП ’’Комнис’’ Бела Паланка за првих шест месеци у овој години. На овој седници СО Бела Паланка за директора Народне библиотеке ’’Вук Караџић’’ именован је Милан Спасић, за директора Установе културе ’’Ремезијана’’ је именован Михајло Соколовић, а за директора Туристичке организације Беле Паланке Милош Лилић. Белопаланачки одборници за директора Центра за социјални рад ’’Бранко Миловановић Цига’’ именовали су Владана Видановића. На овој седници усвојена је и одлука о успостављању сарадње Општине Бела Паланка са Општином Лебане. Циљ доношења овакве одлуке је стварање повољног оквира за развој међусобних пријатељских односа двеју општина, као и реализација заједничких активности у областима привреде, образовања, спорта, а посебно у области екологије, информационих технологија и туризма као и размене искуства у политици управљања јединица локалних самоуправа.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right