sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО ГРАЂАНИМА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

Поводом предстојећих празника свим грађанкама и грађанима општине Бела Паланка желим срећан Божић. Желим вам испред локалне самоуправе и у своје лично име да вам предстојећи празници донесу пуно здравља, среће, остварење породичних жеља и пословних планова. Нека вам божићни празници донесу свако благостање. Пред нама је најрадоснији хришћански празник Божић, а то су тренуци када сумирамо резултате, шта смо урадили у претходном периоду и колико смо снаге и енергије уложили да побољшамо живот сваког грађанина наше општине. Руководећи се захтевима које смо пред собом поставили на челу са председником Александром Вучићем и даље ћемо спроводити политику економског раста, са акцентом на смањење незапослености и остваривања јавног интереса. 2023.година биће по свему успешна за наше место јер ћемо наставити са улагањем у целокупну инфраструктуру и реализацијом капиталних пројеката. Морамо бити истрајни у свим циљевима које имамо за наредну годину јер једино на тај начин можемо изградити бољу будућност Беле Паланке. Солидарност и заједништво – нека нас ове празничне вредности прате током целе године. Успеси се постижу заједништвом и зато морамо да будемо сложни како би дали свој апсолутни максимум верујући у сваком тренутку да чинимо најбоље што можемо. Нека вам празници буду надахнуће за веру у срећнију и лепшу будућност, у радости заједничког живљења и узајамну толеранцију засновану на поштовању других. Желим да празнике прославите у миру, спокоју и радости у кругу својих најмилијих и да нам празник Христовог рођења оснажи трајне и највише људске вредности - духовну изградњу, поштовање и разумевање различитости. Желим вам здравље, срећу, свако добро и желим вам пуно личних успеха на свим пољима. Мир Божији, Христос се роди! Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ПОСЕТИО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА КУРИЛО

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је удружење пензионера ''Курило'' из Беле Паланке уочи новогодишњих и божићних празника. Он је удружењу на поклон донео лаптоп а члановима пригодне поклоне. ''Време је да се сумирају резултати сарадње и направе планови за наредну годину како би сви заједно реализовали активности у циљу побољшања квалитета живота најстаријих суграђана. Задовољство ми је када могу да разговарам са представницима удружења пензионера, чујем њихова искуства, предлоге. Њихово животно искуство нам је драгоцено и зато морамо да их поштујемо и излазимо у сусрет за све проблеме. Имамо одличну сарадњу али смо разговарали о плановима за наредну годину. Општина Бела Паланка активно ради на решавању власништва просторија где се налази удружење пензионера како би они постали корисници а самим тим би се активно радило на уређењу просторија.’’- истакао је Миљковић. На овом састанку разговарано је и о просторијама удружења пензионера у насељу Долац како би им се оне дале на коришћење. Марин Стојадиновић, председник удружења пензионера је истакао задовољство сарадњом са локалном самоуправом и позвао пензионере да се учлане у удружење јер тиме добијају многе погодности. Иначе последњих месеци број чланова овог удружења је значајно повећан. Представници пензинера који су разговарали са председником били су задовољни закључцима до којих су дошли и приликом да председнику општине изнесу своје предлоге за решавање и унапређење живота старијих суграђана у градском насељу и селима општине.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОБИШАО СОЦИЈАЛНО-УГРОЖЕНЕ ГРАЂАНЕ И УРУЧИО ИМ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ

Постоје људи којима је нечије мало много и којима је наша помоћ потребна. Има оних који су, усред различитих животних околности, остали сами, без месечних примања и који тешко живе. Општина Бела Паланка улаже велике напоре да нарочито старим социјално угроженим лицима помогне и да им побољша услове животе. Традиционално и ове године за новогодишње празнике председник општине Горан Миљковић заједно са својим замеником Мирославом Маринковићем и директором Центра за социјални рад Владаном Видановићем обишао је шест социјално угрожених грађана у селима Бежиште, Козја, Доња Глама, Топоница, Вета и у Белој Паланци. Овом приликом Миљковић им је уручио пакете помоћи и разговарао са њима о животним околностима у којима се налазе. ’’Сваке године у сарадњи са Центром за социјални рад обилазимо материјално угрожене породице, које примају социјалну помоћ и живе у лошим условима. На срећу,све је мање таквих породица у Белој Паланци, зато што нам је социјална политика била увек приоритет. Наша је обавеза да помогнемо овим људима и покушаћемо да решимо њихове проблеме. Покушаћемо да им помогнемо у решавању повезивања радног стажа да би могли да дочекају пензију, да им побољшамо стамбене услове јер желимо да им обезбедимо сигурнију старост.’’, истакао је Миљковић. Општина Бела Паланка издваја на годишњем нивоу из буџета око 5 посто средстава за социјалне услуге а највише за услугу Помоћ у кући где је обухваћено око двеста корисника. И поред тога што живе у лошим условима, сви ови људи имају скромне жеље, да буду здрави и да имају кров над главом. Локална самоуправа активно ради како би помогла социјално угрожене грађане Беле Паланке, што ће представљати приоритет и у наредним годинама.

by

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ ДАЛО САГЛАСНОСТ НА ОДЛУКУ О БУЏЕТУ ОПШТИНЕ ЗА 2023.ГОДИНУ

Чланови већа дали су сагласност на предлог Одлуке о буџету општине Бела Паланка за 2023.годину на основу које су утврђени укупни приходи и расходи у износу од 691 милион 813 хиљада и 40 динара. Председник општине Горан Миљковић је истакао да буџет предвиђа завршетак и реализацију капиталних пројеката у наредној години у сарадњи са надлежним министарствима и европским фондовима. ''Реализоваћемо следеће пројекте: реконструкција и доградња објекта за водоснабдевање Врело, изградња ауто кампа у Еколошко-рекреативном центру Бањица, реконструкција водоводне мреже у Белој Паланци, реконструкција Дома здравља, реконструкција сеоских амбуланти, пројекат изградње пречистача у Белој Паланци, реконструкција пута до улаза у село Сињац, реконструкција саобраћајних површина за пут кроз село Врандол, асфалтирање пута до улаза у село Космовац, асфалтирање улица и сокака у Белој Паланци у укупној дужини од 965 метара. Планирани пројекти за 2023. годину су и изградња трибина и расвете на терену за мале спортове, реконструкција и ревитализација археолошког налазишта ''Remisianа'' на локалитету Стара пијаца –II фаза као и изградња водоводне мреже у насељу Тамњаница. Планира се и израда пројектних документација за израду пројекта за пречишћавање питке воде на водозахвату Врело, за реконструкцију водоводне мреже у селу Моклиште, за реконструкцију водоводне мреже села Сињац, пројектна документација за реконструкцију парка Врело и за опремање индустријске зоне Мурица 2. Планира се и реализација пројекта изградња културно-туристичко-едукативног центра Врело и изградња кишне канализације у Белој Паланци.''- рекао је председник општине Горан Миљковић који је нагласио да ће општина и даље улагати у пољопривреду, енергетску ефикасност, мере социјалне заштите, стипендије за ученике и популациону политику. Поред 16 тачака које су разматране на седници већа дата је сагласност и на програме пословања јавних предузећа и установа за 2023.годину.

by

УСТАНОВА ЗА СПОРТ БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЛЕЖИЛА 10 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

Установа за спорт ‘'Спортски центар – Бањица'' Бела Паланка обележила јубилеј - 10 година од оснивања. Претходних дана одржане су бројне активности како би се грађанима презентовао рад ове установе. Данас су се у спортској хали окупиле бројне званице, представници локалне самоуправе, пријатељи установе где је одржана промоција установе за спорт. Емитован је промо филм а присутни су имали прилику да виде изложбу слика, пехара и признања клубова који раде у оквиру установе. Заменик председника општине Мирослав Маринковић је руководству и свим запосленима честитао јубилеј и истакао да је ово веома значајан јубилеј јер је у последњих 10 година изграђена велика спортска инфраструктура која је дата Установи за спорт на коришћење. ''Изграђена је спортска хала 2012.године по најмодернијим стандардима на постојећем терену за мале спортове, затим је и основано је ЈП ‘’Спортски центар Бањица''. Данас љубитељи кошарке, рукомета, малог фудбала имају идеалне услове за игру и тренинг. Сталним улагањима омогућили смо развој спорта и данас се преко 500 деце и младих бесплатно бави неким спортом. Бела Паланка се поноси и Еколошко-рекреативним центром Бањица који се налази на самом улазу у Белу Паланку и посетиоцима нуди бројне спортско-рекреативне садржаје.'' – рекао је Маринковић. Општина Бела Паланка је изградила и отворене терене за спорт, дечије мобилијаре у Белој Паланци и селима, пич терен а планирају се будућа улагања у спортску инфраструктуру.

by

БЕЛА ПАЛАНКА ОБЕЛЕЖИЛА 100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА РАЈКА МИТИЋА ФУДБАЛСКЕ ЛЕГЕНДЕ И ПРВЕ ЗВЕЗДИНЕ ЗВЕЗДЕ

У Белој Паланци је свечаном академијом и полагањем венаца на спомен бисту обележено 100 година од рођења Рајка Митића прве звездине звезде. Госте из ФК Црвена Звезда угостили су на пријему заменик председника општине Мирослав Маринковић и председник СО Александар Пејчић. Маринковић је представио све шта је урађено на пољу спортске инфраструктуре и гостима је приказано идејно решење за изградњу трибина на стадиону у Белој Паланци и савременог музеја посвећеног Рајку Митићу. Након тога положени су венци на спомен бисту Рајку Митићу. Венце су положили представници ФК Црвена Звезда, локалне самоуправе и представници ФК ‘’Рајко Митић’’. У великој сали Установе културе "Ремезијана" одржана је свечана академија којој су присуствовали представници ФК Црвена звезда, ветерани овог клуба, представници локалне самоуправе, директори и радници јавних предузећа и установа, ученици школа, симпатизери и навијачи Црвене звезде. Присутнима се обратио Мирослав Маринковић, заменик председника општине који је истакао да је овај датум од велике важности за општину Бела Паланка и додао да је општина пуно урадила на изградњи спортске инфраструктуре и да ће са таквим трендом наставити и убудуће. Секретар ветеранске секције ФК Црвена Звезда Александар Марковић је истакао да му је част и задовољство да говори испред клуба и то у месту где је рођен Рајко Митић кога је и лично познавао. Бошко Ђуровски ветеран ФК Црвена звезда је истакао да му је велика част што је посетио место Рајковог рођења и што данас присуствује једном оваквом догађају. На академији је приказан филм који говори о животу и раду белопаланчанина и прве звездине звезде Рајка Митића. Одигран је скеч у извођењу ученика ОШ "Љупче Шпанац", а присутни су могли да чују и песму посвећену Рајку Митићу. На академији су додељене и награде најбољима на литерарном и ликовном конкурсу који је био спроведен у претходној недељи. Након академије одиграна је пријатељска утакмица између ФК "Рајко Митић" и ветерана ФК "Црвена звезда".

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right