sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

По налогу Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, а имајући у виду повећан број пожара на отвореном,у Белој Паланци је одржана седница општинског штаба за ванредне ситуације.Чланови штаба упознати су са тренутном ситуацијом везаном за повећање броја пожара на отвореном простору, опасностима које могу настати као и активностима за заштиту живота и имовине. На седници је донет закључак да се спроведу следеће мере: обилазак свих насељених места и упозоравање становништва да поштују законске одредбе о забрани спаљивања на отвореном простору.Извршиће се провера исправности механизације субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање која би се могла ангажовати у случају потребе на гашењу пожара на отвореном простору, интензивирање медијске кампање о спречавању пожара на отвореном простору. Такође је наложен појачан инспекцијски надзор од стране надлежних инспекцијских органа као и органа Министарства унутрашњих послова. Од почетка фебруара на територији Републике Србије евидентирано 1.492 пожара на отвореном простору, што је енормно повећање у односу на исти период прошле године када је оваквих пожара било 226. На територији општине Бела Паланка од почетка године није забележен повећан број пожара.Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа на отвореном простору и спаљивање биљних остатака и за то је запрећена казна за правна лица од 300.000 до 1.000.000 динара, а за физичка лица 10.000 динара. Такође, ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме је забрањено, изузев на одређеним и за то обележеним местима, у складу са прописаним мерама заштите од пожара. За непоштовање ове одредбе, како је истакао, запрећена је казна за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара.

by

ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ НОВИХ ПРОЈЕКАТА

У Влади Србије потписани су уговори о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина у укупном износу од 220 милиона динара. Општина Бела Паланка једна је од потписница уговора и биће корисник ових средстава. Поред наше општине још 34 општине у Србији учествују у овом програму. Ово је четврта година заредом како се реализује поменути програм, а општина Бела Паланка је учествовала у сваком од њих. ''Изузетно нам је важна подршка Владе РС и ресорних министарстава како би реализацијом капиталних пројеката за општину Бела Паланка успели да побољшамо квалитет живота наших грађана у свим сферама живота'' истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Учешћем у новом програму, Oпштина Бела Паланка ће у 2024. години реализовати услугу ''Помоћ у кући'' али и набавити возило за потребе пружања ове услуге.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ДОБИЛА НОВИ САЗИВ СКУПШТИНЕ

Након избора који су одржани 17. децембра јуче је одржана конститутивна седница СО Бела Паланка. Седницом је председавао Венцислав Рангелов као најстарији одборник, након што је Зоран Митић из личних разлога одбио да председава конститутивном седницом. На седници су потврђени одборнички мандати, изабран председник Скупштине, његов заменик, донет Пословник о раду Скупштине и постављен секретар Скупштине. На конститутивној седници представљен је извештај Изборне комисије Општине Бела Паланка о спроведеним изборима за одборнике Скупштине Општине Бела Паланка. На седници је извршен избор Верификационог одбора а затим су потврђени мандати одборника у белопаланачкој скупштини. Скупштину чине 22 одборника са листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, два одборника са листе ''Ивица Дачић – премијер Србије'', три одборника са листе ‘’Србија против насиља – Бела Паланка – Срђан Павловић – Павле'', један одборник са листе ’Време је за промене Марија Васић’’ и један одборник са листе ''Национално окупљање, Нада за Белу Паланку, Српски покрет Двери, Нова демократска странка Србије, Покрет обнове Краљевине Србије, Српска странка Заветници, Војкан Поповић’’. Тајним гласањем за председника Скупштине изабран је Александар Пејчић са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, док је за заменика председника Скупштине Општине изабран Горан Игић, такође са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’. За секретара Скупштине постављена је Даница Тодоров Антић. Прва седница СО Бела Паланка заказана је за данас за 20.30 сати када ће бити изабрани председник Општине Бела Паланка, заменик председника Општине и чланови Општинског већа Општине Бела Паланка.

by

У ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕН САВИНДАН

Рециталима, песмом и сечењем славских колача обележена је школска слава Свети Сава у образовним установама у Белој Паланци. У цркви Вазнесења Господњег у Белој Паланци најпре је служена света литургија која је окупила велики број верника и пресечени су славски колачи. И у цркви Светих Ћирила и Методија уприличен је обред сечења славских колача који је окупио велики број верника, ученика и наставника ОШ ’’Јован Аранђеловић’’. Обележавању школске славе у Црвеној Реци присуствовали су представници локалне самоуправе Марија Бошковић и Марија Анђелковић. Директор ОШ ’’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној Реци Зоран Пешић честитао је свим ученицима и запосленима школску славу Светог Саву. И ученици и просветни радници у ОШ ’’Љупче Шпанац’’обележили су Савиндан. Најпре су по одељењима одржане пригодне приредбе, а затим су у холу школе пресечени славски колачи. У наставничкој канцеларији уз присуство бројних гостију, свештених лица и представника локалне самоуправе Мирослава Маринковића и Горана Игића уприличено је сечење славског колача а затим је кроз рецитал приказан живот и дело Растка Немањића – Светог Саве. Присутнима се обратила директорка школе Данијела Ћирић која је свим ученицима и просветним радницима честитала Савиндан. Много тога о животу и раду првог српског просветитеља могло се чути и од ученика СШ ’’Никета Ремезијански’’. У холу ове школе одржана је приредба а затим је пресечен славски колач овогодишњег домаћина. Присутнима се обратила директорка школе Радица Јоцић која је свим ученицима и просветним радницима честитала школску славу Светог Саву. Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић честитајући Савиндан свим ученицима и просветним радницима истакао је да ће локална самоуправа и надаље настојати да обезбеди најбоље услове за рад и учење. ''У последњих неколико година у потпуности је реконструисана образовна инфраструктура у Белој Паланци јер је улагање у образовање улагање у будућност овог места'' истакао је Миљковић.

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ПЛИВАЊЕМ ЗА ЧАСНИ КРСТ И ЛИТУРГИЈОМ ОБЕЛЕЖЕН ПРАЗНИК БОГОЈАВЉЕЊЕ

''Бог се јави, ваистину се јави!''.Овако се на један од највећих хришћанских празника Богојављење људи поздрављају.У Белој Паланци је Пливањем за Часни крст на комплексу парка Врело обележен овај празник.Прослава празника почела је литургијом у цркви Вазнесења Господњег. Литургију је служио Архијерејски јереј Лазар Радуловић.Након литургије бројни грађани и учесници окупили су се у порти цркве одакле су у литији кренули до Врела.Бројним грађанима и пливачима за Часни крст се обратио старешина храма Вазнесења Господњег јереј Немања Минић.Пливање за Часни крст организовала је ТО Беле Паланке у сарадњи са СЦ "Бањица" уз благослов црквене општине и цркве Вазнесење Господње у Белој Паланци.Ове године до Часног крста први је допливао Марко Ранђеловић из Беле Паланке.Организатори су се захвалили свим такмичарима на учешћу али и бројним грађанима који су присуствовали пливању за Часни крст.Милош Лилић, директор ТО Беле Паланке каже да је задовољан како је манифестација протекла,посебно чињеницом да је ове године пливало чак 30 пливача што је највише од када се манифестација организује.Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић изразио је задовољство великим бројем учесника, али и великим бројем људи коју присуствовали овог догађају.''Ово је један од првих догађаја у години и традиција коју годинама негујемо.Хвала свима који учествују у пливању али и посетиоцима и доприносе да ова манифестација буде још лепша. Драго ми је да има пливача и из других градова, као и посетилаца и то нам показује да манифестација привлачи и туристе'',истакао је Миљковић.Учесницима су додељене захвалнице,а победнику је припала плакета и Часни крст који је освојио.Плакету је испред општине Бела Паланка уручио Мирослав Маринковић.Организатори су за све такмичаре обезбедили пешкире и захвалнице, а грађани су се могли угрејати куваним вином и чајем, док су за најмлађе били обезбеђени слаткиши.Покровитељ догађаја била је општина Бела Паланка.Организацију догађаја помогли су и ЈКП ‘’Комнис’’,УК ‘’Ремезијана’’,ОИ "Ремезијана" као и предузећа "Ферстил" из Беле Паланке и ‘’Комарица’’ из Бабушнице’’.

by

УОЧИ БОЖИЋА ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ОБИШАО СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

Социјално угроженим породицама и самачким домаћинствима Бадњи дан улепшала је посета представника Општине Бела Паланка и Центра за социјални рад. ''Наша је обавеза да мислимо на све становнике Беле Паланке, нарочито смо ту за социјално угрожене и појединце који сами дочекују празнике. Зато сваке године у договору са Центром за социјални рад бирамо породице које су у тешком положају и трудимо се да им олакшамо празничне дане'' истакао је Горан Миљковић, председник Привременог органа општине Бела Паланка који је са својим сарадницима обишао ове породице. Самохраној мајци троје деце из Црвеног Брега Милени Лукић уручен је на поклон електрични шпорет, таблет за старијег сина и божићни поклони за друго двоје деце. Мирјани Војиновић из Црвеног Брега, Добринки Ђорђевић из Лесковика и Душанки Здравковић из Бежишта уручени су пригодни божићни поклони, хигијенско прехрамбени пакети и неизоставни Бадњак. Међутим, више од поклона, они који живе сами највише су се обрадовали посетом и приликом да поразговарају са неким. Сви они су истакли да је помоћ геронто службе огромна и да без геронто домаћица, сами не би могли ништа да ураде. ''И надаље настављамо са услугом геронто службе. Велики је број корисника које тридесетак геронто домаћица обилазе и помажу им у свакодневним пословима. Данас смо разговарали са овим породицама, покушаћемо да помогнемо колико је то у нашој могућности да сви они боље живе'' истиче Горан Миљковић. ''Током целе године радимо на пружању помоћи породицама и појединцима којеи су социјално угрожени. Обиласци породица јединствен су начин да се са њима разговара и осмисли начин на који им локална самоуправа може помоћи да изађу из категорије социјално угрожених'' додаје он. Подела божићних поклона је традиција која не само да унапређује квалитет живота оних којима се помаже, већ и јача везу између појединаца, заједнице и институција које заједно раде на изградњи бољег друштва.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right