sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

НАСТАВЉА СЕ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

У оквиру обележавања Европске недеље мобилности у Белој Паланци је организована пешачка тура до Еколошко-рекреативног центра ''Бањица'', а учешће су узела деца која похађају припремно предшколски програм у Предшколској установи ‘’Драгица Лаловић’’. Пешачка тура је организована од предшколске установе, кроз центар града а циљ је био Еколошко рекреативни центар Бањица, где су малишане дочекали представници Спортског центра Бањица и Спортског савеза Беле Паланке. Са децом су стручни радници ове установе разговарали на тему здравих стилова живота и здраве исхране, затим је одржан заједнички час вежбања. Деца су могла да постављају питања у вези спорта и рекреације али и здраве исхране. Пешачкој тури прикључили су се и представници локалне самоуправе који истичу важност организовања оваквих активности и промоције здравих стилова живота. У наставку обележавања Европске недеље мобилности, сутра ће на простору Еколошко рекреативног центра Бањица бити одржан бициклистички полигон за ученике 3. и 4. разреда основних школа и то од 11.30 сати. У петак 22. септембра од 17.00 сати биће организован крос ‘’Трка без точкова’’, док ће у недељу 24. септембра бити организована активност ‘’Дан на точковима’’.

by

ПЕШАЧКОМ ТУРОМ ОД ВРЕЛА ДО ВЕЛИКОГ КУРИЛА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ

Пешачком туром од парка Врело до Великог Курила у Белој Паланци је почело обележавање Европске недеље мобилности која има за циљ фаворизовање немоторизованих видова превоза у градовима и унапређење квалитета животне средине у урбаним срединама. У пешачкој тури учествовали су ученици основне школе, извиђачи, представници јавних установа и предузећа и функционери. Успон на Велико Курило почео је из парка Врело, а учесницима пешачке туре било је потребно два и по сата да се попну и врате натраг. Мирослав Маринковић, заменик председника општине Бела Паланка истиче важност обележавања Европске недеље мобилности и промоцију здравих стилова живота. Маринковић је позвао Белопаланчане да се прикључе обележавању Европске недеље мобилности и да у складу са својим могућностима узму учешће у некој од активности које ће бити организоване. До краја недеље у Белој Паланци ће бити организована и пешачка тура до Еколошко рекреативног центра Бањица, затим бициклистички полигон такође на Еколошко рекреативном центру, крос ''Трка без точкова'' као и активност ''Дан на точковима''. Европску недељу мобилности и бројне активности у Белој Паланци организују Спортски центар Бањица, Спортски савез Бела Паланка и ОИ ‘’Ремезијана’’ уз подршку општине Бела Паланка. Учествовањем у акцији, градови и општине могу да прикажу грађанима које су предности избора чистијих видова саобраћаја и да тиме унапреде стање саобраћаја у својој локалној средини.

by

ЛОВАЧКО УДРУЖЕЊЕ ЈАСТРЕБ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖИЛО 125 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Ловачко удружење '''Јастреб'' у Белој Паланци обележило је у суботу 16. септембра 125 година постојања и рада. У Установи културе ''Ремезијана'' одржана је свечана академија на којој су уручена значајна признања и плакете најуспешнијим ловцима у Белој Паланци. За изванредне заслуге на унапређењу ловства и заштите природе и дивљачи додељено је бронзано, сребрно и златно ордење белопаланачким ловцима које додељује Ловачки савез Србије. Ордење су уручили Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза централне Србије и Зоран Алексић, председник Ловачког савеза Југоисточне Србије. У знак захвалности на подршци у развоју ловства у Белој Паланци плакете су уручене Општини Бела Паланка и Полицијској станици Бела Паланка. Присутнима на академији обратио се Александар Јовановић, председник ЛУ ''Јастреб'' који је у свом обраћању подсетио на историју ловства у нашем месту и значају постојања ловачког удружења. Академији је присуствовао председник општине Бела Паланка Горан Миљковић који је поздравио све присутне и честитао јубилеј ловачком удружењу. ''Можемо бити поносни на чињеницу да у Белој Паланци већ 125 година постоји и вредно ради ловачко удружење које на прави начин презентује наше место и промовише га свуда у свету. Мало је општина и градова у Србији који толико дуго негују традицију ловства у свом месту, а ми ћемо и у наредном периоду, као и до сада бити ветар у леђа и помагати рад ЛУ ''Јастреб'' и развој ловства у Белој Паланци. Прослави јубилеја присуствовали су и председник Ловачког савеза Југоисточне Србије Зоран Алексић, председник Ловачког савеза централне Србије Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Војводине Миленко Зеревски као и представници других ловачких удружења из Србије. Ловачко удружење ''Јастреб'' основано је 10. септембра 1898. године и тада је бројило 30 чланова. Број ловаца се годинама повећавао па тако данас ово удружење броји око 500 чланова. За њим је 125 година успешног рада, не само лова, већ и очувања природе, прихране дивљачи, дружења и наравно, добрих забава. Ловни туризам једна је дод развојних шанси нашег места а белопаланачком ловишту површине преко 50 хиљада хектара лови се вук, лисица, дивља свиња, срнећа дивљач, препелица. Оно по чему смо надалеко познати је и Сабор ловаца “Силугата” који организује удружење ловаца “Јастреб” са локалном самоуправом и Ловачким савезом Србије.

by

ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКA ГОРАН МИЉКОВИЋ УПУТИО ЧЕСТИТКУ

Свим грађанима Беле Паланке испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15. септембар. Овај празник симболизује нашу вечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног простора који гарантује заштиту и опстанак нашег народа, његове традиције и идентитета. На данашњи дан у Првом светском рату пробијен је Солунски фронт. Овај догађај подсећа да је српски народ исписао важне странице светске историје, и да, иако смо бројем мали, наша дела нису мала и безначајна. Српски народ је, поносно носећи своју тробојку, снажно допринео изградњи мира и сарадње и зато смо данас поносни на своје јединство, слободу и заставу. Историја нас учи да само заједништвом можемо напредовати и инвестирати у нашу будућност. Позивам грађане да са нпоносом истакнемо нашу тробојку коју су носили током историје само најхрабрији. Још једном, свим грађанима Беле Паланке и свим Србима, без обзира где живе и раде, честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе са жељом да се српска тробојка поносно вијори симболизујући јединство српског народа.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО ЂАЦИМА ПОЛАЗАК У ШКОЛУ

Честитам ученицима основних школа, средњошколцима, наставницима и професорима почетак нове школске године. Посебне честитке, испред локалне самоуправе и у своје лично име, упућујем ђацима првацима и желим им срећан почетак школовања. Драги прваци, желим да вам почетак школе буде радостан и успешан, не само данас, када полазите у школу, већ током целог школовања. Желим вам пуно петица и награда, али и добрих пријатељстава, јер градећи мостове пријатељства и знања, градите своју и нашу светлу и бољу будућност. Слушајте и поштујте своје учитеље, наставнике и професоре, али и уживајте у свом детињству, а ми ћемо се као локална самоуправа потрудити да и даље имате одличне услове за рад и учење и наставићемо улагање у образовну инфраструктуру и опремање школа као што смо и до сада чинили. Желим вам пуно успеха на путу образовања на који сте закорачили. Нека вам знање буде од помоћи да боље разумете свет и живот око себе, да будете солидарни и нађете се свом другу у невољи. Општина Бела Паланке заједно са државом, улаже много у образовање и стварање бољих услова за рад, како ученика, тако и наставног кадра који обавља један од најодговорнијих послова у овом друштву. Зато сам захвалан и свим запосленима у школама на досадашњем раду и верујем да ћете и убудуће предано радити са ученицима. Међу вама, ђацима првацима, су будући лекари, професори, инжењери, доктори наука и ви сте будућност Беле Паланке и ове земље и зато ћемо ми као локална самоуправа учинити све да имате најбоље услове за учење. Нека првацима овај дан остане у лепом сећању и истовремено пробуди жељу за знањем и васпитањем које ће током школовања стицати. Још једном свим ученицима желим пуно среће и успеха у даљем школовању а вама ђацима првацима, срећан почетак школске године!

by

У СЕЛУ КЛИСУРА У ПРИСУСТВУ БРОЈНИХ ЗВАНИЦА ОТВОРЕНА ЕТНО КУЋА ’’КРСТИЋ’’

Туристичка понуда Беле Паланке богатија је за још један комплекс, етно кућу ’’Крстић’’ која је у присуству бројних званица званично отворена.Кућа је изграђена у моравском стилу тридесетих година 20. века. Има три просторије, а свака од њих је тематски уређена. У кући се налази између две и три хиљаде предмета различите намене,а најстарији предмет датира из 17. века. Све предмете дуго година је сакупљао и кућу опремао њен власник Драган Крстић, који је, идући за својом дугогодишњом визијом успео да оживи дух прошлих времена и патријархалног начина живота. ’’Баш у овој кући родила се моја љубав ка историји и друштвеним наукама.Овај тренутак сам чекао целог живота и ово је велики дан за мене’’, каже Драган Крстић. Отварање етно куће ‘’Крстић’’ значајно ће утицати на туристичку понуду нашег места, а на званичном сајту Туристичке организације Беле Паланке убрзо ће се наћи као нови туристички локалитет.‘’Одмах ћемо кренути у израду промотивног материјала етно куће како би туристи могли да посете ово место и упознају се са некадашњим начином живота.Хвала породици Крстић и Драгану који су радили на уређењу ове куће и прикупљању предмета’’ каже Милош Лилић, директор ТО Беле Паланке.Отварању етно куће присуствовао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић.’’Ово је значајан дан за Белу Паланку и нови почетак за развој туризма нашег места. Ово је добар пример и другим људима да се окрену етно туризму, а локална самоуправа пружиће сваку врсту подршке сваком ко се определи за овако нешто. Идеја је да уз помоћ Министарства пољопривреде и ИПАРД програма помогнемо Крстићу да још више уреди овај комплекс’’,каже Горан Миљковић.У дворишту су смештени пољопривредни алати, а у посебном делу су чезе, тријер за жито, запрежне саонице, али још много предмета који су некада били у употреби.Да је Крстић водио рачуна о сваком детаљу,говори и то што је сваки предмет у овој кући смештен баш тамо где му је и место.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right