sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПОЗИВ ФИЗИЧКИМ ЛИЦИМА ДА ИЗВРШЕ КАТЕГОРИЗАЦИЈУ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА У КОЈИМА ПРУЖАЈУ УСЛУГЕ СМЕШТАЈА

ПОЗИВ ФИЗИЧКИМ ЛИЦИМА ДА ИЗВРШЕ КАТЕГОРИЗАЦИЈУ УГОСТИТЕЉСКИХ ОБЈЕКАТА У КОЈИМА ПРУЖАЈУ УСЛУГЕ СМЕШТАЈА

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСЕДНИКЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић и заменик председника општине Мирослав Маринковић, одржали су пријем за председнике месних заједница Беле Паланке. Састанак је организован како би разговарали о тренутним проблемима који постоје у селима белопаланачке општине, али и о плановима за наредни период. Једна од тема били су и нерешени проблеми мештана Црвене Реке и Моклишта са ЈКП ''Наисус'', а према речима председника општине Горана Миљковића, наредне недеље очекује га састанак са челницима овог предузећа. Миљковић је позвао председнике месних заједница да припреме своје програме и предлоге за 2024. годину, шта су приоритети како би општина била спремна за аплицирање код ресорних министарстава за реализацију пројеката. Миљковић је најавио и асфалтирање сеоских путева у селима Врандол, Сињац и Космовац које ће бити завршено до краја ове или почетком наредне године. Оно што је посебно истакнуто на асастанку је да представници месних заједница и њихови мештани треба да дају идеје, предлоге и сугестије како би се побољшао живот мештана свих месних заједница. Постоје примери добре праксе, када су се више пута мештани појединих села организовали у некој заједничкој акцији, а општина Бела Паланка је увек спремна да помогне и изађе у сусрет сваком предлогу и иницијативи.

by

У ПРИСУСТВУ БРОЈНИХ ЗВАНИЦА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕН 5. ЈУЛ, ДАН ОПШТИНЕ

Општина Бела Паланка обележила је 5. јул,Дан општине Бела Паланка. У УК ''Ремезијана'' одржана је свечана академија којој су присуствовали бројни званичници,грађани и пријатељи општине, представници цркве, војске,судства, полиције, чланови већа, одборници у СО и директори јавних предузећа и установа.Aкадемију уприличили су: начелница Пиротског управног округа Драгана Тончић,Раденко Рељић,начелник братске општине Козарска Дубица,Верка Лукић, помоћница председника општине Уб,Ненад Крстић,председник братске општине Трговиште, Зоран Јевтић председник братске општине Мали Зворник,Саша Ђорђевић,саветник министра за развој недовољно развијених општина и многи други.Академија је почела интонирањем химне, а гостима се на почетку обратио председник СО Бела Паланка, Александар Пејчић. Он је поздравио госте и присутне грађане у име локалне самоуправе честитао Белопаланчанима Дан општине. Подсетио је на успехе из претходног периода и истакао да када неко воли оно што ради то примећују и његови сарадници, али и они за које ради.Након приказивања филма о докторима наука из Беле Паланке и њиховим достигнућима,присутнима се обратио председник општине Бела Паланка,Горан Миљковић који их је упознао са пројектима који су реализовани у претходном периоду у општини Бела Паланка и истакао да су основни приоритети општине развој предузетништва и отварање нових радних места, развој туристичких потенцијала и побољшање услова за останак младих у Белој Паланци. Улагање у образовање и садржаји атрактивни младима су оно на чему ће се рад локалне самоуправе базирати у наредном периоду додао Горан Миљковић.На академији су додељене награде студентима са просеком оцена 10,ђацима генерације,јавна признања и захвалнице.Повеља Никета Ремезијански додељена је братској општини Козарска Дубица за 50 година братских односа општина Бела Паланка и Козарска Дубица за допринос и унапређење сарадње у области културе,спорта и свим сферама друштвеног живота.Признање је уручено Раденку Рељићу,начелнику општине Козарска Дубица.Након свечане академије председник општине Бела Паланка Горан Миљковић и начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић пустили у рад новоизграђену фонтану у центру града. Ona представља симбол сарадње и пријатељства две општине, које је неговано и развијано пуних 50 година.Идентична фонтана је направљена у Козарскoj Дубици.Представници двеју општина пожелели су да пријатељство и повезаност Беле Паланке и Козарске Дубице траје још дуго година и да заједништво донесе радост и инспирацију за будуће пројекте.

by

ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА И СТУДЕНТИМА ИЗ БЕЛЕ ПАЛАНКА И ЊИХОВИМ МЕНТОРИМА

У дворишту цркве Вазнесење Господње у Белој Паланци одржана је свечана додела стипендија најбољим ученицима и студентима, који су се за ову награду пријавили путем конкурса. Награде су уручили председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић и председник СО Бела Паланка Александар Пејчић.Награде су уручене студентима основних и дипломских академских студија, високих школа и факултета од друге до последње године студија са просеком оцена изнад 8,5, ученицима 4. разреда средње школе и ученицима 8. разреда основних школа са местом пребивалишта на територији општине Бела Паланка са просечном оценом 5.00, као и ученицима основне и средње школе, који су освојили једно од прва три места на републичким такмичењима. Награде обухватају новчану награду и књигу. У свом уводном обраћању председник општине Горан Миљковић је истакао да се локална сампуправа труди да помогне младим људима у њиховом образовању, као и да их мотивише да постижу добре резултате током свог школовања јер Бела Паланка препознаје њихов труд и уме то да награди. Студенти и ученици који су данас награђени истичу захвалност, јер је општина Бела Паланка препознала њихов труд и рад и исти наградила. Поручили су да није лако бити добар студент или ученик али уз добру организацију и дисциплину али и вољу, могу се остварити и овакви резултати.Конкурс је био отворен до 26. јуна ове године и на основу пристиглих пријава одобрено је укупно 75 пријава. Од чега је 10 ученика са Вуковом дипломом, 6 ученика 4. разреда средње школе са просечном оценом 5,00 и 31 студент са просечном оценом изнад 8,5. Ученицима генерације основних и средњих школа као и студентима са просечном оценом 10 награде ће бити уручене сутра на свечаној академији поводом обележавања дана општине Бела Паланка.

by

ПОВОДОМ 5. ЈУЛА ДАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТРАНКЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ УПУТИО ЈЕ СВИМ ГРАЂАНИМА ЧЕСТИТКУ

Свим грађанима Беле Паланке, испред општине Бела Паланка и у своје лично име, упућујем најискреније честитке поводом 5. јула - Дана општине Бела Паланка. Ово је посебан дан за нас када поносно гледамо на Белу Паланку,место које се променило набоље захваљујући заједничком раду и апсолутној посвећености.Вођени јединственом визијом, уз велику помоћ председника Србије Александра Вучића, градили смо наше место како би га  учинили достојанственим за живот сваког суграђанина. Бела Паланка је данас препозната као сјајан домаћин али и као место које се развија у културном,економском и индустријском сегменту. Данас,када славимо свој дан,прилика је да се осврнемо на све што смо постигли и прославимо наш успех у остварењу капиталних пројеката, постизању економског просперитета и заједништво које влада у нашем месту. У свему што смо радили имали смо вашу подршку и хвала вам на томе. Хвала што сте препознали одговорност и озбиљност у нашем раду а ми ћемо све то оправдати и радићемо брже и енергичније за бољу будућност будућих генерација. Савесно и одговорно радићемо даље на свему што значи просперитет за Белу Паланку.Очекује нас реализација пројеката где ћемо заокружити једну причу и добити општину са комплетно изграђеном инфраструктуром,општину спремну за било који вид улагања и убрзани развој стратешких области индустрије, пољопривреде и туризма. Бела Паланка је данас сјајан пример успешне локалне самоуправе и заједнице која показује да је снага сарадње, младих талената и економског просперитета кључ за стварање боље будућности овог места.Свим грађанима Беле Паланке још једном честитам њихов дан и позивам вас да и даље заједно радимо и да учинимо Белу Паланку још лепшим местом за живот.

by

ГРАЂАНИМА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ УРУЧЕНИ УГОВОРИ О ЕНЕРГЕТСКОЈ ЕФИКАСНОСТИ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић уручио је уговоре грађанима након спроведеног Програма енергетске санације. У националном програму енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова који спроводи Министарство рударства и енергетике од ове године учествује и општина Бела Паланка. У великој сали општине тим поводом потписани су тројни уговори између грађана, општине Бела Паланка и извођача радова. Уговоре које је уручио председник општине Бела Паланка потписало је 18 грађана, док су средства за енергетску санацију одобрена 21 кориснику. Председник општине Горан Миљковић честитао је грађанима на потписаним уговорима и добијеним средствима. Он је нагласио да се општина већ пријавила за наредне конкурсе енергетске ефикасности и захвалио је Министарству енергетике које нашу општину дуги низ година подржава и препознаје њену визију и жељу да буде међу првим општинама у Србији која ће спровести све пројекте везане за унапређење енергетске ефикасности. Миљковић је подсетио присутне да су у Белој Паланци у претходних неколико година кроз пројекте енергетске ефикасности реконструисане све зграде предшколске установе, зграде основних школа у Црвеној Реци и Белој Паланци, зграда средње школе, општинске управе , установе културе, Центра за социјални рад и ЈКП ''Комнис''. Оно што је остало да се реконструише је зграда народне библиотеке и Дома здравља. Миљковић је на крају додао да ће локална самоуправа у наредном периоду дати већу подршку и грађанима да реализују пројекте енергетске ефикасности на својим приватним објектима.Овај пројекат веома је значајан како за саму општину, тако и за грађане који ће на овај начин уштедети и енергију и новац. Белопаланчани су углавном конкурисали за замену столарије. Циљ Програма мера енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова је унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору и повећано коришћење обновљивих извора енергије у домаћинствима на територији Републике Србије.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right