sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА. И ОВЕ ГОДИНЕ ОРГАНИЗОВАН ПРЕВОЗ ЗА УЧЕНИКЕ И ДОДЕЛА СУБВЕНЦИЈА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ ЛИЦА

У великој сали општине одржана је 3. седница општинског већа општине Бела Паланка. Белопаланачки већници разматрали су предлог одлуке о организованом превозу ученика основних и средње школе на територији општине Бела Паланка који ће се одвијати општинским минибусом добијеним од Министарства просвете, науке и технолошког развоја путем пројекта "Пружање унапређених услуга на локалном нивоу - ДИЛС".Друга тачка била је разматрање предлога Решења о расподели средстава за финансирање редовног рада политичких активности за 2024. годину. На седници већа разматран је предлог одлуке о додатној образовној, здравственој и социјалној подршци детету, ученику и одраслом. Овом одлуком одређују се ближи услови за процену потреба за пружањем додатне образовне, здравствене и социјалне подршке детету, ученику и одраслом у 2024. години са циљем да се пружањем додатне подршке омогући укључивање у образовање односно пуна и ефективна друштвена укљученост кроз остваривање права и коришћење услуга и ресурса. Белопаланачки већници дали су сагласност на предлог Одлуке о додели субвенција приватним предузетницима и привредним друштвима за подстицај теже запошљивих лица кроз давање субвенција послодавцима и запошљавање лица којима је до стицања услова за одлазак у пензију преостало највише 36 месеци.Право на доделу субвенција имају предузетници и привредна друштва која су са незапосленима склопила уговор о раду на одређено време у трајању од највише 12 месеци. На седници је дата сагласност на Предлог решења о давању сагласности на Извештај о раду са финансијским извештајем ЈКП "Регионална депонија Пирот" за 2023. годину, као и предлог решења о давању сагласности на Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП "Комнис". Дата је сагласност и на Предлог решења о утврђивању предлога Одлуке о доношењу Оперативног плана одбране од поплава на територији општине за воде другог реда за текућу годину. Све одлуке усвојене су једногласно и биће прослеђене СО на усвајање.

by

И ОВОГ ВИКЕНДА У ДОМУ ЗДРАВЉА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ БЕСПЛАТНИ ПРЕВЕНТИВНИ ПРЕГЛЕДИ

Дом здравља Бела Паланка, у недељу 3. марта, вршиће превентивне прегледе у времену од 08.00 до 16.00 часова. Превентивни прегледи планирани за овај викенд обухватају: ултразвучни преглед штитасте жлезде и хормоне штитасте жлезде код одраслих особа које до сада нису имале детектовано обољење штитасте жлезде. Превентивни прегледи ће се вршити у просторијама Одсека за рендген и ултразвучну дијагностику, а узорковање крви у просторијама Одсека за лабораторијску дијагностику. Прегледи се не заказују. Пацијенти треба да понесу здравствену књижицу или личну карту.

by

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ ПРЕДСТАВИЛА СЕ НА 45. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

У Београду је одржана једна од највећих и најважнијих туристичких смотри у Европи, 45. Међународни сајам туризма. Сајам је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић. Ове године земља партнер Међународног сајма туризма била је Грчка. Своје место на Међународном сајму туризма у Београду и ове године пронашла је Туристичка организација Беле Паланке.Заједно са још 400 излагача из целе Србије и света Бела Паланка на овом сајму представила је своју туристичку понуду и потенцијале. ‘’Изузетно нам је важно учешће на овом сајму, јер поред друштвених мрежа на којима се интензивно промовишемо, сајмови су одлична прилика за упознавање са новим сарадницима али и потенцијалним инвеститорима’’ истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. ‘’Посетиоцима сајма представили смо Белу Паланку и нашу највећу манифестацију Дани банице, а сви они који су посетили штанд ТО Беле Паланке имали су прилику и да пробају наше специјалитете сукану баницу и јела од паприке вртке’’ истакао је Миљковић. Он је најавио и трећу фазу реконструкције базилике из рано хришћанског периода која се налази у центру града, али и проширење смештајних капацитета. Ове године Туристичка организација Беле Паланке на сајму се издвојила и по оригиналном штанду који је привукао велики број посетилаца. ‘’Туристичка организација Беле Паланке већ неколико година се представља на овом сајму јер је ово добра прилика да са својим колегама разменимо искуства у области туризма. Дошли смо спремни, имамо нови промотивни материјал, ту смо да промовишемо нашу највећу манифестацију Дани банице која ће ове године бити одржана по 18. пут од 9. до 11. августа’’ каже Милош Лилић директор ТО Беле Паланке. Са сајмом у Београду званично је почела и промотивна кампања Дана банице, а на друштвене мреже је већ пласиран промотивни спот као позив свима који су посетили манифестацију Дани банице да поделе своје успомене и фотографије и тако учествују у наградном конкурсу туристичке организације.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ПОЗВАО ГРАЂАНЕ НА ДОГОВОР И САРАДЊУ У ВЕЗИ ФАКТИЧКОГ ЗАУЗЕЋА ЗЕМЉИШТА

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић позвао је грађане Беле Паланке да се јаве локалној самуправи уколико је на некој од њихових парцела дошло до фактичког заузећа земљишта од стране локалне самоуправе. Миљковић позива све Белопаланчане, односно власнике парцела на којима је дошло до заузећа да се јаве локалној самоуправи како би се избегли огромни судски трошкове који у значајној мери угрожавају функционисање локалног буџета Општине Бела Паланка. ''Позивам Вас на сарадњу како би заједно пронашли најбоље решење и за Вас и за локалну самоуправу. Уколико се утврди да постоји фактичко заузеће, општина Бела Паланка ће у потпуности исплатити новчана средства на име заузећа Вашег земљишта. Позивам Вас на сарадњу, како бисмо спречили даљи одлив новчаних средстава из локалног буџета, а тај исти новац преусмерили на изградњу нових путева, реконструкцију постојећих или реализацију других капиталних пројеката за добробит свих Белопаланчана'' каже у свом позиву грађанима Горан Миљковић. Он додаје да је у последње две и по године на име судских трошкова исплаћено више од 20 милиона динара и да је овај износ могао бити искоришћен за реализацију важних пројеката. Уколико постоји заузеће земљишта од стране локалне самоуправе, потребно је да се грађани обрате општини Бела Паланка, начелнику Одељења за имовину и урбанизам Бојану Антићу , сваког радног дана у времену од 07.00 до 15.00 часова лично или на бројеве телефона 018/855-023 и 063/1811960.

by

ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

У великој сали општине одржана је прва седница Општинског већа Општине Бела Паланка. На првој седници је усвојен Пословник о раду Општинског већа Општине Бела Паланка. Такође, на овој седници су донета решења о задужењу чланова Општинског већа за послове из надлежности рада Општинског већа и то: Радета Младеновића за област развоја пољопривреде, Драгана Живковића за област развоја инфраструктуре и заштите животне средине, Јелице Спасић Огњановић за област средњег и високог образовања омладине, спорта и националних мањина, Драгана Ђурића за област развоја комуналне делатности, урбанизма и путева, Марије Бошковић за област културе, информисања, социјалне заштите, здравствене заштите, предшколског и основног образовања. Дата је сагласност на предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања Општине Бела Паланка за период од 2024. до 2026. године. Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић је честитао изабраним већницима на функцији и истакао да је пред свима њима пуно изазова и планова које треба реализовати како би сви заједно учинили да се наше место у економском али и у сваком другом погледу развија све више. ''Пред нама је пуно посла, али сам сигуран да ћемо радећи заједно и уз подршку председника Републике Србије Александра Вучића, Владе Републике Србије и европских фондова успети да подигнемо квалитет живота свих наших грађана. Позивам и све грађане Беле Паланке да нам се јаве, да дају сугестије, предлоге али и критике како би сви заједно допринели развоју свог места. Наша врата отворена су за све наше суграђане'', истакао је Горан Миљковић. Све одлуке донете на првој седници Општинског већа биће прослеђене СО Бела Паланка на усвајање.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО ДАН ДРЖАВНОСТИ

У име Општине Бела Паланка и у своје лично име свим грађанкама и грађанима Беле Паланке честитам 15. фебруар Дан државности Републике Србије. 15. фебруар је један од најзначајнијих датума за српску историју јер овај дан не обележава само континуитет државности већ и потврду темељне основе нашег вековног опредељења за слободу, мир, толеранцију и сарадњу са свим народима и државама. Ово је дан када се са поносом сећамо доношења првог Устава Кнежевине Србије и почетка борбе за државност . Данас обележавамо годишњицу Првог српског устанка који је означио почетак наше борбе за слободу и годишњицу проглашења Сретењског устава, којим је Србија постала модерна и демократска држава. Ово је дан када треба да се захвалимо свим великанима у нашој историји који су, свако на свој начин, допринели да Србија напредује и буде увек окренута будућности. Наши преци, веома храбро и усправне главе, борили су се за бољитак наше земље и њену самосталност, слободу и суверенитет. Само настављајући њиховим стопама можемо нашим потомцима обезбедити просперитетну и мирну будућност и напредак наше земље. Још једном, честитам Вам овај велики дан за Србију, Дан државности, празник свих Срба!

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right