sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

У ОКВИРУ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ ЗА УЧЕНИКЕ И АКТИВНОСТИ НА БИЦИКЛИСТИЧКОМ ПОЛИГОНУ

У оквиру обележавања Европске недеље мобилности у Средњој школи “Никета Ремезијански” одржано је предавање о безбедности у саобраћају намењено ученицима школе. Локално тело за безбедност у саобраћају Општине Бела Паланка уз подршку Агенције за безбедност у саобраћају Републике Србије организовало је едукацију како би будуће возаче упознали са безбедносним ризицима и важности поштовања саобраћајних прописа.Марија Бошковић, већница Општинског већа захвалила се Агенцији на подршци коју пружа спровођењу локалних активности и истакла значај обележавања Европске недеље мобилности и подизања свести о немоторизованим видовима превоза, али и о важности безбедног кретања у саобраћају. Предавање је одржао Филип Живковић стручњак из Агенције за безбедност у саобраћају. Он је истакао да је Агенција увек ту да изађе у сусрет и подржи локалне активности, као и да је од важности да се што више учесника у саобраћају едукује о факторима ризика и безбедоносним правилима. Након предавања, на бициклистичком полигону Еколошко рекреативног центра ,,Бањица'' спроведене су активности за ученике трећег и четвртог разреда основне школе. Активности су присуствовали представници Локалног тела за безбедност саобраћа и Агенције за безбедност саобраћаја који су и асистирали деци заједно са представницима Установе за спорт СЦ ,,Бањица''. До краја недеље биће одржано такмичење ''Дан на точковима'' као и јавни час вежбања и ревијалне утакмице на новоизграђеном терену за мале спортове у Еколошко рекреативном центру Бањица.

by

МОДЕРНИЗАЦИЈА И ЕЛЕКТРИФИКАЦИЈА ПРУГЕ НИШ – ДИМИТРОВГРАД ОТВАРА ПУТ ЗА НОВЕ ИНВЕСТИТОРЕ

Новембра месеца прошле године почела је реконструкција железничке пруге Ниш – Димтровград. Реконструкцијом ће бити обухваћен и део пруге код Беле Паланке. Пруга ће бити комплетно рекоструисана, што подразумева замену старе пруге новом али и електрификацију исте. Модернизација пруге допринеће економском развоју, како на националном и регионалном нивоу тако и на локалном. Укупно реновирање скоро 104 км дуге железничке пруге Ниш – Димитровград обухвата реконструкцију и модернизацију постојеће, неелектрификоване једноколосечне пруге од Сићева до Димитровграда. То подразумева изградњу железничке обилазнице Север око града Ниша, као и електрификацију и сигнализацију како постојеће железничке пруге од Сићева до Димитровграда, тако и нишке обилазнице. ''Радови су у току, а велики део посла добила су предузећа ПЗП и Трејс гроуп. Модернизација пруге умногоме ће допринети даљем развоју општине Бела Паланка јер се тако отвара пут за нове инвеститоре'' каже председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Модернизација железничке пруге реализује се захваљујући пројекту који финансирају Европска унија и Европска инвестициона банка.

by

НАСТАВЉА СЕ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

У оквиру обележавања Европске недеље мобилности у Белој Паланци је организована пешачка тура до Еколошко-рекреативног центра Бањица, а учешће су узела деца која похађају припремно предшколски програм у ПУ ‘’Драгица Лаловић’’. Пешачка тура је организована од предшколске установе, кроз центар града а циљ је био Еколошко рекреативни центар Бањица, где су малишане дочекали представници Спортског центра Бањица као и представници локалне самоуправе. Са децом су стручни радници ове установе разговарали на тему здравих стилова живота и здраве исхране, затим је одржан заједнички час вежбања. Директорка ПУ ‘’Драгица Лаловић’’ каже да се у овој установи са децом стално говори на тему физичке активности и додала да деца воле овакве активности.Деца су била срећна што су учествовала у овој активности, а многи од њих већ знају колико је физичка акитвност важна. У наставку обележавања Европске недеље мобилности, у среду ће од 17.00 сати бити организован крос ‘’Трка без точкова’, затим на простору Еколошко рекреативног центра Бањица у четвртак ће бити одржан бициклистички полигон за ученике 3. и 4. разреда основних школа и то од 11.00 сати. У суботу 21. септембра биће организована активност ‘’Дан на точковима’’, док ће у недељу 22. септембра од 19.00 сати бити званично у рад пуштен терен за мале спортове у ЕРЦ “Бањица”.

by

ПЕШАЧКОМ ТУРОМ ДО ВЕЛИКОГ КУРИЛА ЗАПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ЕВРОПСКЕ НЕДЕЉЕ МОБИЛНОСТИ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Пешачком туром од парка „Врело“ до Великог Курила почело је обележавање Европске недеље мобилности у Белој Паланци. Европска недеља мобилности је  манифестација чији је оснивач и покровитељ Европска комисија. Ова манифестација има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама. Кампања се спроводи од 2002. године, а сваке године више од 3000 градова из Европе и света укључује се у ову манифестацију. Овогодишња пешачка тура отпочела је окупљањем испред Извиђачког дома, након чега је више од 50 деце и родитеља кренуло пут Великог Курила. Иван Живковић, старешина Одреда извиђача “Ремизијана” који спроводи ову активност, пре почетка истакао је да се посебно радује што ове године у шетњи учествује велики број деце, али и што су временки услови дозволили да се ова лепа активност одржи.Он је најавио и следећу активност коју ће извиђачи споровести током Европске недеље мобилности у суботу 21. септембра – “Дан на точковима”.Највећи број деце који је учествовао на у пешачкој тури од Врела до Великог Курила био је узраста од 1. до 4. разреда основне школе. Активности посвећене Европској недељи мобилност биће настављене током читаве недеље. Традиционални крос „Трка без точкова“ биће одржан у среду 18. септембра са почетком у 17:00 часова, док ће дан касније, у четвртак бити организован Бициклистички полигон на ЕРЦ „Бањица“ за децу 3. и 4. разреда основне школе са почетком у 11:00 часова. Истог дана, у 19:00 часова ће бити свечано отворен терен за мале спортове у склопу комплекса ЕРЦ „Бањица“. Обележавање Европске недеље биће завршено активношћу ,,Дан на точковима“  за децу свих узраста који ће се такмичити бициклима, ролерима, бордовима, са почетком у 19:00 у центру града.Европску недељу мобилности реализују Спортски центар ''Бањица'', Спортски савез Беле Паланке и Одред извиђача ''Ремезијана'' уз подршку Општине Бела Паланка.

by

НАСТАВАК УЛАГАЊА У КОМУНАЛНУ ИНФРАСТРУКТУРУ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Рад ЈКП "Комнис" Бела Паланка је од виталног значаја за наше место. У претходним годинама било је пуно проблема око функционисања овог предузећа, али је локална самоуправа у договору са руководством Комниса покушала да стави на ноге ово предузеће. Уведен је Унапред припремљен план реорганизације на пет година, који у првих годину дана подразумева грејс период, односно стопирање наплате дуговања према потраживаоцима. Од јула месеца ове године, грејс период је истекао, и сада се спроводи план реорганизације. ''На недељном нивоу имамо састанке са руководиоцима комуналног предузећа како би пронашли најбоље решење. ''Пуно тога смо урадили у претходном периоду. Ускоро ћемо завршити коплетну реконструкцију водозахвата на Врелу који подразумева ново пумпно постројење и надам се да ћемо успети да до краја године завршимо постројење како би се смањили трошкови предузећа али и побољшали водоснабдевање у целом граду'' каже председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он истиче да нас очекује реализација пројекта реконструкције комплетне водоводне мреже од 23 километра у градском делу Беле Паланке који је већ одобрен. ''При крају је и усаглашавање података пројектаната и Министарства заштите животне средине који ће финансирати пројекат изградње постројења за прераду отпадних вода у Белој Паланци, чиме ћемо заокружити причу о унапређењу рада Јавног комуналног предузећа ''Комнис''. Миљковић каже да је већ договорен састанак са министром за јавна улагања Дарком Глишићем поводом реализације овог пројекта.

by

ОДРЖАНА 17. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Белопаланачки већници разматрали су 20. тачака дневног реда.Усвојен је Предлог одлуке о приступању изради програма енергетске ефикасности општине Бела Паланка за период од 2025. до 2027. године.Циљ програма је унапређење енергетске ефикасности кроз смањење потрошње енергије и повећање коришћења расположивих обновљивих извора енергије. ''Програмом ће бити обухваћено фактичко стање на територији општине као и предлог мера за одржавање система енергетске ефикасности. До сада је у програм енергетске ефикасности доста уложено. Програм је спроведен у свим јавним зградама,а остало је још да се уради зграда библиотеке која ће бити завршена до краја године'' каже Горан Миљковић председник Општине Бела Паланка. Јавни позив за субвенције за енергетску ефикасност је стално отворен и траје до 2027. године. Две тачке тицале су се ЈКП "Комнис".Ово предузеће од виталног је значаја за функционисање општине. У претходном периоду било је доста проблема са радом предузећа и са изналажењем решења за његово функционисање,каже Миљковић и да је зато донета одлука о доношењу Унапред припремљеног плана реорганизације који је почео да се спроводи.Општина је као оснивач на себе преузела обавезу да одређеном субвенцијом помогне рад Комниса,а све у циљу да предузеће побољша услуге које пружа грађанима.Један од начина да се помогне овом предузећу и да се његови трошкови смање јесте реконструкција водозахвата која је готово у потпуности завршена. Остао је још један сегмент да комплетан водозахват буде завршен,а на тај начин ће бити смањени губици воде,трошкови поправке и електричне енергије.2019. године одобрен је пројекат реконструкције комплетне водоводне мреже од 23 километра у градском делу Беле Паланке, истакао је Миљковић и најавио састанак са министром за јавна улагања Дарком Глишићем поводом наставка овог али пројекта комплетне реконструкције Дома здравља.Миљковић је најавио и пројекат који финансира Министарство за заштиту животне средине - Изградња новог постројења за прераду отпадних вода. Крајем месеца званично почиње реконструкција моста код Белановца,а очекује се и почетак радова на комплетној реконструкцији и електрификацији железничке пруге.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right