sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ПО 22. ПУТ ОРГАНИЗОВАН САБОР ЛОВАЦА ''СИЛУГАТА'', ЛУ ''ЈАСТРЕБ'' ПОБРАТИМИЛО СЕ СА ЛОВАЧКИМ УДРУЖЕЊИМА ИЗ ТРГОВИШТА И МАЛОГ ЗВОРНИКА

Протеклог викенда Бела Паланка је била у знаку Силугате и лова на предаторе. По 22. пут по реду организован је Сабор ловаца који је окупио више од 500 ловаца из свих крајева Србије, из Мошорина,Бабушнице,Пирота,Власотинца, Ниша, Малог Зворника, Трговишта, Сврљига, Гаџиног Хана.Сабор ловаца је значајна манифестација која се организује у Белој Паланци,а то потврђује и велики број ловаца који учествује у њој.Сабор траје два дана,а главни дан је недеља када се организује хајка на предаторе.У суботу 3. фебруара у великој сали општине организован је свечани пријем за учеснике Силугате на којем је потписан споразум о братимљењу ловачких удружења из Малог Зворника, Трговишта и Беле Паланке.Присутне ловце поздравио је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић који је истакао значај ове манифестације за развој ловног туризма и позвао је ловце да буду гости Беле Паланке током целе године.Подржао је идеју о братимљењу ловачких удружења из Малог Зворника, Трговишта и Беле Паланке. ‘’Општина Бела Паланка је већ потписала споразум о братимљењу са општинама Трговиште и Мали Зворник, и наша сарадња се огледа у међусобном поштовању, добрим односима и размени искустава не само у области лова, већ и у другим областима попут туризма, спорта, културе’’ истакао је Миљковић.Ловце је поздравио и Александар Јовановић, председник ЛУ ‘’Јастреб’’ који је ловцима пожелео добар поглед и успех у лову,али их је подсетио да воде рачуна и о безбедности. Присутнима су се обратили и председник ЛСС Братислав Ћирковић,председник ЛСЈС Зоран Алексић,председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, заменик председника општине Трговиште Братислав Крстић и сви су они истакли да им је част да буду део ове манифестације која не само да промовише ловни туризам,већ и пријатељство и добре односе који трају годинама.Организатор Сабора је ЛУ "Јастреб" из Беле Паланке, а су организатор ТО Бела Паланка. Покровитељ сабора је и ове године била општина Бела Паланка.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ДОБИЛА НОВИ САЗИВ СКУПШТИНЕ

Након избора који су одржани 17. децембра јуче је одржана конститутивна седница СО Бела Паланка. Седницом је председавао Венцислав Рангелов као најстарији одборник, након што је Зоран Митић из личних разлога одбио да председава конститутивном седницом. На седници су потврђени одборнички мандати, изабран председник Скупштине, његов заменик, донет Пословник о раду Скупштине и постављен секретар Скупштине. На конститутивној седници представљен је извештај Изборне комисије Општине Бела Паланка о спроведеним изборима за одборнике Скупштине Општине Бела Паланка. На седници је извршен избор Верификационог одбора а затим су потврђени мандати одборника у белопаланачкој скупштини. Скупштину чине 22 одборника са листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, два одборника са листе ''Ивица Дачић – премијер Србије'', три одборника са листе ‘’Србија против насиља – Бела Паланка – Срђан Павловић – Павле'', један одборник са листе ’Време је за промене Марија Васић’’ и један одборник са листе ''Национално окупљање, Нада за Белу Паланку, Српски покрет Двери, Нова демократска странка Србије, Покрет обнове Краљевине Србије, Српска странка Заветници, Војкан Поповић’’. Тајним гласањем за председника Скупштине изабран је Александар Пејчић са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, док је за заменика председника Скупштине Општине изабран Горан Игић, такође са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’. За секретара Скупштине постављена је Даница Тодоров Антић. Прва седница СО Бела Паланка заказана је за данас за 20.30 сати када ће бити изабрани председник Општине Бела Паланка, заменик председника Општине и чланови Општинског већа Општине Бела Паланка.

by

У ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕН САВИНДАН

Рециталима, песмом и сечењем славских колача обележена је школска слава Свети Сава у образовним установама у Белој Паланци. У цркви Вазнесења Господњег у Белој Паланци најпре је служена света литургија која је окупила велики број верника и пресечени су славски колачи. И у цркви Светих Ћирила и Методија уприличен је обред сечења славских колача који је окупио велики број верника, ученика и наставника ОШ ’’Јован Аранђеловић’’. Обележавању школске славе у Црвеној Реци присуствовали су представници локалне самоуправе Марија Бошковић и Марија Анђелковић. Директор ОШ ’’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној Реци Зоран Пешић честитао је свим ученицима и запосленима школску славу Светог Саву. И ученици и просветни радници у ОШ ’’Љупче Шпанац’’обележили су Савиндан. Најпре су по одељењима одржане пригодне приредбе, а затим су у холу школе пресечени славски колачи. У наставничкој канцеларији уз присуство бројних гостију, свештених лица и представника локалне самоуправе Мирослава Маринковића и Горана Игића уприличено је сечење славског колача а затим је кроз рецитал приказан живот и дело Растка Немањића – Светог Саве. Присутнима се обратила директорка школе Данијела Ћирић која је свим ученицима и просветним радницима честитала Савиндан. Много тога о животу и раду првог српског просветитеља могло се чути и од ученика СШ ’’Никета Ремезијански’’. У холу ове школе одржана је приредба а затим је пресечен славски колач овогодишњег домаћина. Присутнима се обратила директорка школе Радица Јоцић која је свим ученицима и просветним радницима честитала школску славу Светог Саву. Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић честитајући Савиндан свим ученицима и просветним радницима истакао је да ће локална самоуправа и надаље настојати да обезбеди најбоље услове за рад и учење. ''У последњих неколико година у потпуности је реконструисана образовна инфраструктура у Белој Паланци јер је улагање у образовање улагање у будућност овог места'' истакао је Миљковић.

by

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО САВИНДАН УЧЕНИЦИМА И ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА

Свим ученицима, просветним радницима, запосленима у систему образовања, директорима школа и предшколске установе, испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најискреније честитке поводом празника посвећеном првом српском просветитељу Светом Сави. Дело, духовност и просветитељски рад Светога Саве живеће вечно у српском народу и трајни је подсетник да морамо да чувамо и унапређујемо све оне вредности које нам је оставио Свети Сава у наслеђе. Свим запосленима у систему образовања желим да се захвалим на преданом раду и труду који улажу да ученике изведу на прави пут, пут знања, поштења и човечности. Следећи пут Светог Саве – пут знања и врлина и негујући дух Светосавља бескомпромисно се залажемо и неуморно радимо на стварању најбољих услова за образовање и васпитање младих. Нама је приоритет образовање и због тога је Општина Бела Паланка у претходним годинама уз велику подршку председника Александра Вучића успела да спроведе капиталне пројекте у области школске инфраструктуре. Наставићемо даље са улагањима јер улажући у образовање улажемо у нашу будућност и будућност наше деце. Поштујући и негујући дух Светосавља дело овог српског просветитеља живеће вечно. Нека нас овај велики просветитељ и заштитник образовања инспирише да наставимо путем знања, толеранције и заједничког раста. Још једном честитам вам школску славу Савиндан.

by

МОБИЛНИ МАМОГРАФ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОД 25. ЈАНУАРА ДО 7. ФЕБРУАРА

У Белој Паланци у кругу Дома здравља у периоду од четвртка 25. јануара до среде 7. фебруара биће инсталиран мобилни мамограф, уређај за рано откривање карцинома дојке. Услуга мамографије је намењена свим женама старосне доби од 45. до 74. године живота. За преглед није потребан упут већ само заказан преглед на број телефона 062/8089601 или лично у Одсеку за здравствену заштиту жена у Дому здравља. Радно време мамографа је сваког дана у времену од 08.00 до 19.00 часова. Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић позвао је све грађанке Беле Паланке наведене доби да закажу преглед и искористе могућност бесплатног прегледа мамографијом.

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ПЛИВАЊЕМ ЗА ЧАСНИ КРСТ И ЛИТУРГИЈОМ ОБЕЛЕЖЕН ПРАЗНИК БОГОЈАВЉЕЊЕ

''Бог се јави, ваистину се јави!''.Овако се на један од највећих хришћанских празника Богојављење људи поздрављају.У Белој Паланци је Пливањем за Часни крст на комплексу парка Врело обележен овај празник.Прослава празника почела је литургијом у цркви Вазнесења Господњег. Литургију је служио Архијерејски јереј Лазар Радуловић.Након литургије бројни грађани и учесници окупили су се у порти цркве одакле су у литији кренули до Врела.Бројним грађанима и пливачима за Часни крст се обратио старешина храма Вазнесења Господњег јереј Немања Минић.Пливање за Часни крст организовала је ТО Беле Паланке у сарадњи са СЦ "Бањица" уз благослов црквене општине и цркве Вазнесење Господње у Белој Паланци.Ове године до Часног крста први је допливао Марко Ранђеловић из Беле Паланке.Организатори су се захвалили свим такмичарима на учешћу али и бројним грађанима који су присуствовали пливању за Часни крст.Милош Лилић, директор ТО Беле Паланке каже да је задовољан како је манифестација протекла,посебно чињеницом да је ове године пливало чак 30 пливача што је највише од када се манифестација организује.Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић изразио је задовољство великим бројем учесника, али и великим бројем људи коју присуствовали овог догађају.''Ово је један од првих догађаја у години и традиција коју годинама негујемо.Хвала свима који учествују у пливању али и посетиоцима и доприносе да ова манифестација буде још лепша. Драго ми је да има пливача и из других градова, као и посетилаца и то нам показује да манифестација привлачи и туристе'',истакао је Миљковић.Учесницима су додељене захвалнице,а победнику је припала плакета и Часни крст који је освојио.Плакету је испред општине Бела Паланка уручио Мирослав Маринковић.Организатори су за све такмичаре обезбедили пешкире и захвалнице, а грађани су се могли угрејати куваним вином и чајем, док су за најмлађе били обезбеђени слаткиши.Покровитељ догађаја била је општина Бела Паланка.Организацију догађаја помогли су и ЈКП ‘’Комнис’’,УК ‘’Ремезијана’’,ОИ "Ремезијана" као и предузећа "Ферстил" из Беле Паланке и ‘’Комарица’’ из Бабушнице’’.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right