sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЕР СРБИЈА ПОКРЕНУЛА НОВИ КОНКУРС ЗА ЧЛАНОВЕ КАБИНСКЕ ПОСАДЕ

Ер Србија је покренула нови конкурс за чланове кабинске посаде, највећи за протеклих пет година, на којем планира да изабере више десетина кандидата који ће се придружити тиму српске националне авио-компаније. Предстојећа експанзија мреже Ер Србије у летњој сезони даје могућност запошљавања већег броја младих жена и мушкараца, као и кандидата са искуством, који своју каријеру желе да развијају у једној од најбрже растућих авио-компанија у Европи. Заинтересовани за рад у тиму кабинског особља Ер Србије, пријаву могу брзо и једноставно поднети путем веб-сајта компаније www.airserbia.com http://www.airserbia.com, најкасније до 24. фебруара 2023. године.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ ЗА УЧЕСНИКЕ СИЛУГАТЕ

Протеклог викенда Бела Паланка је била у знаку Силугате и лова на предаторе. По 21. пут по реду организован је Сабор ловаца који окупио више од 500 ловаца из разних крајева Србије, из Малог Зворника, Трговишта, Мошорина, Бабушнице, Пирота, Власотинца, Ниша, Каравукова, Дољевца. На Сабору ловаца присуствовали су председници братских општина Беле Паланке, Малог Зворника и Трговишта, Зоран Јевтић и Ненад Крстић који су се захвалили на позиву општини Бела Паланка и истакли да са Белом Паланком и председником Миљковићем имају одличну сарадњу и планове на реализацији заједничких пројеката. Председник општине Горан Миљковић организовао је свечани пријем за учеснике Силугате. Он је истакао значај ове манифестације у смислу развоја ловног туризма и позвао је ловце да буду гости Беле Паланке током целе године. Пожелео им је добар поглед и успех у лову. Миљковић се захвалио председницима братских општина из Малог Зворника и Трговишта који су се одазвали позиву и са којима локална самоуправа сарађује на свим пољима.  Присутне је поздравио и председник Ловачког удружења ‘’Јастреб’’ Александар Јовановић који је ловце подсетио да воде рачуна о безбедности и да је то најважније. На пријему је био и председник Ловачког Савеза Југоисточне Србије Зоран Алексић који је истакао да је Бела Паланка увек добар домаћин и добар организатор оваквих догађаја. Сабор је трајао два дана, а у недељу је била организована хајка на предаторе. Организатор 21. сабора ловаца "Силугата 2023." је Ловачко удружење "Јастреб" из Беле Паланке, а суорганизатор ТО Бела Паланка. Покровитељ сабора је и ове године била Општина Бела Паланка.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО САВИНДАН ШКОЛАМА

Свим ученицима, просветним радницима, запосленима у систему образовања, директорима школа, испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најискреније честитке поводом празника посвећеном првом српском просветитељу Светом Сави. Обележавајући овај празник, негујемо успомену на Растка Немањића – Светог Саву, на сва његова дела која нас подсећају да је улагање у младе и брига о њима сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва.  Због тога је Савиндан велики празник за све вас који радом и посвећеношћу припремате генерације ђака за савладавање животних лекција. Следећи пут Светог Саве – пут знања и врлина и негујући дух светосавља бескомпромисно се залажемо и неуморно радимо на стварању најбољих услова за образовање и васпитање младих.  Нама је приоритет образовање и због тога је Општина Бела Паланка у претходним годинама уз велику подршку председника Александра Вучића успела да спроведе капиталне пројекте у области школске инфраструктуре. Комплетно реконструисани школски објекти и објекти Предшколске установе могу да пруже савремене услове за рад са децом и ученицима. Наставићемо даље са улагањима јер наша деца заслужују најбоље. Бројним стипендијама желимо да подстакнемо ученике да се школују у свом родном месту а најбоље награђујемо да буду још успешнији и да својим знањем унапреде Белу Паланку. Образовање је најбољи пут ка формирању личности и изградњи савременог друштва. Зато следите просветитељске идеје и проналазите инспирацију за своје активности у богатој оставштини Светог Саве. Нека успомене на сва дела великог српског просветитеља и истинске вредности које нам је оставио у наслеђе буду узор свима у раду. То је најбољи начин да достојно наставимо путем који је прокрчио и којим нас је све повео Свети Сава. Уз искрене жеље да на том путу увек бележите успехе, срдачно вам честитам школску славу – Савиндан.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО ГРАЂАНИМА БОЖИЋНЕ ПРАЗНИКЕ

Поводом предстојећих празника свим грађанкама и грађанима општине Бела Паланка желим срећан Божић. Желим вам испред локалне самоуправе и у своје лично име да вам предстојећи празници донесу пуно здравља, среће, остварење породичних жеља и пословних планова. Нека вам божићни празници донесу свако благостање. Пред нама је најрадоснији хришћански празник Божић, а то су тренуци када сумирамо резултате, шта смо урадили у претходном периоду и колико смо снаге и енергије уложили да побољшамо живот сваког грађанина наше општине. Руководећи се захтевима које смо пред собом поставили на челу са председником Александром Вучићем и даље ћемо спроводити политику економског раста, са акцентом на смањење незапослености и остваривања јавног интереса. 2023.година биће по свему успешна за наше место јер ћемо наставити са улагањем у целокупну инфраструктуру и реализацијом капиталних пројеката. Морамо бити истрајни у свим циљевима које имамо за наредну годину јер једино на тај начин можемо изградити бољу будућност Беле Паланке. Солидарност и заједништво – нека нас ове празничне вредности прате током целе године. Успеси се постижу заједништвом и зато морамо да будемо сложни како би дали свој апсолутни максимум верујући у сваком тренутку да чинимо најбоље што можемо. Нека вам празници буду надахнуће за веру у срећнију и лепшу будућност, у радости заједничког живљења и узајамну толеранцију засновану на поштовању других. Желим да празнике прославите у миру, спокоју и радости у кругу својих најмилијих и да нам празник Христовог рођења оснажи трајне и највише људске вредности - духовну изградњу, поштовање и разумевање различитости. Желим вам здравље, срећу, свако добро и желим вам пуно личних успеха на свим пољима. Мир Божији, Христос се роди! Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић

by

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ПОСЕТИО УДРУЖЕЊЕ ПЕНЗИОНЕРА КУРИЛО

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је удружење пензионера ''Курило'' из Беле Паланке уочи новогодишњих и божићних празника. Он је удружењу на поклон донео лаптоп а члановима пригодне поклоне. ''Време је да се сумирају резултати сарадње и направе планови за наредну годину како би сви заједно реализовали активности у циљу побољшања квалитета живота најстаријих суграђана. Задовољство ми је када могу да разговарам са представницима удружења пензионера, чујем њихова искуства, предлоге. Њихово животно искуство нам је драгоцено и зато морамо да их поштујемо и излазимо у сусрет за све проблеме. Имамо одличну сарадњу али смо разговарали о плановима за наредну годину. Општина Бела Паланка активно ради на решавању власништва просторија где се налази удружење пензионера како би они постали корисници а самим тим би се активно радило на уређењу просторија.’’- истакао је Миљковић. На овом састанку разговарано је и о просторијама удружења пензионера у насељу Долац како би им се оне дале на коришћење. Марин Стојадиновић, председник удружења пензионера је истакао задовољство сарадњом са локалном самоуправом и позвао пензионере да се учлане у удружење јер тиме добијају многе погодности. Иначе последњих месеци број чланова овог удружења је значајно повећан. Представници пензинера који су разговарали са председником били су задовољни закључцима до којих су дошли и приликом да председнику општине изнесу своје предлоге за решавање и унапређење живота старијих суграђана у градском насељу и селима општине.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОБИШАО СОЦИЈАЛНО-УГРОЖЕНЕ ГРАЂАНЕ И УРУЧИО ИМ ПАКЕТЕ ПОМОЋИ

Постоје људи којима је нечије мало много и којима је наша помоћ потребна. Има оних који су, усред различитих животних околности, остали сами, без месечних примања и који тешко живе. Општина Бела Паланка улаже велике напоре да нарочито старим социјално угроженим лицима помогне и да им побољша услове животе. Традиционално и ове године за новогодишње празнике председник општине Горан Миљковић заједно са својим замеником Мирославом Маринковићем и директором Центра за социјални рад Владаном Видановићем обишао је шест социјално угрожених грађана у селима Бежиште, Козја, Доња Глама, Топоница, Вета и у Белој Паланци. Овом приликом Миљковић им је уручио пакете помоћи и разговарао са њима о животним околностима у којима се налазе. ’’Сваке године у сарадњи са Центром за социјални рад обилазимо материјално угрожене породице, које примају социјалну помоћ и живе у лошим условима. На срећу,све је мање таквих породица у Белој Паланци, зато што нам је социјална политика била увек приоритет. Наша је обавеза да помогнемо овим људима и покушаћемо да решимо њихове проблеме. Покушаћемо да им помогнемо у решавању повезивања радног стажа да би могли да дочекају пензију, да им побољшамо стамбене услове јер желимо да им обезбедимо сигурнију старост.’’, истакао је Миљковић. Општина Бела Паланка издваја на годишњем нивоу из буџета око 5 посто средстава за социјалне услуге а највише за услугу Помоћ у кући где је обухваћено око двеста корисника. И поред тога што живе у лошим условима, сви ови људи имају скромне жеље, да буду здрави и да имају кров над главом. Локална самоуправа активно ради како би помогла социјално угрожене грађане Беле Паланке, што ће представљати приоритет и у наредним годинама.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right