sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО ПОКЛОНЕ ЂАЦИМА ПРВАЦИМА

''Овде смо да укажемо свим ђацима и њиховим родитељима да смо као локална самоуправа увек ту за њих и да пуно труда улажемо у побољшање услова образовања на подручју општине’’, рекао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка обилазећи ђаке прваке. Он је заједно са својим сарадницима посетио ђаке прваке у основним школама у Белој Паланци и Црвеној Реци и уручио им пригодне поклоне. Миљковић је истакао да је претходних година пуно средстава уложено у образовну инфраструктуру и да је Бела Паланка једна од ретких општина у којој је мало остало да се уради на овом пољу. ’’Реконструисали смо основну школу у Белој Паланци, оба објекта Предшколске установе ’’Драгица Лаловић’’, Основну школу у Црвеној Реци. Много тога је урађено у Средњој школи ’’Никета Ремезијански’’, а у Црвеној Реци смо изградили објекат за децу коју похађају Предшколску установу. Овде нећемо стати јер желимо да сва деца у нашој општини, и она у граду али и у селима имају подједнако добре услове за рад и учење’’, рекао је Миљковић. ''Локална самоуправа пуно помаже белопаланачкој основној школи и уз њихову помоћ успели смо да услове образовања у овој школи подигнемо на веома висок ниво’’, рекла је директорка школе Данијела Ћирић. ‘’Драго ми је да је посета председника општине ђацима првацима постала традиција јер је то један од начина да општина покаже свој труд и залагање за побољшање услова за образовање у нашем месту’’, истакао је Зоран Пешић, директор Основне школе ‘’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној Реци. Родитељима ће новац у износу од 5.000 динара добро доћи као помоћ у првим данима школовања, а деца су се највише обрадовала књизи ''Дечји атлас'' и слаткишима. Ове године у први разред Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ у Белој Паланци уписано је 76 ђака првака, док је у Основној школи ‘’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној реци уписано 9 првака.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОБИШАО УЧЕСНИКЕ ТАКМИЧЕЊА  ''ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ''

Бела Паланка је била домаћин каравана ’’Изађи ми на теглу’’, такмичења у којем се такмичари надмећу у припреми најбољег ајвара. Такмичење је окупило 10 учесника а свака екипа је добила материјал и опрему за припрему ајвара. Манифестацију је у току дана посетио председник општине Горан Миљковић који је обишао штандове екипа и разговарао са такмичарима. Миљковић је истакао да треба стално промовисати Белу Паланку и њене туристичке потенцијале јер ми заиста имамо шта да понудимо када је туризам у питању. ''Желимо да имамо сталну посету туриста а не само током манифестација јер Бела Паланка има богату туристичку понуду и ми активно радимо на њеној промоцији''- истакао је председник општине. Миљковић се осврнуо и на период за нама и подсетио да је у Белој Паланци ове године отворен гарни хотел што је од великог значаја с обзиром на то да је један од приоритета у развоју туризма повећање смештајних капацитета на чему ће се још радити у наредном периоду.  У поподневним сатима трочлани жири је донео одлуку о најбољима на манифестацији. Ове године најбољи ајвар направиле су учеснице екипе ’’Врткин врт’’  Гордана Станојевић и Љиљана Ранђеловић. Друго место освојила је екипа Чаробна тегла, а треће место припало је екипи ’’Мајстори’’. Суорганизатор такмичења у Белој Паланци била је Туристичка организација одакле истичу да је свака промоције нашег места важна и да треба искористити сваку прилику за промоцију наших брендова. Финале такмичења Изађи ми на теглу је 9. октобра у Београду. Такмичење је  реализовано под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, општине Бела Паланка као и бројних спонзора. Караван је организован у складу са свим епидемиолошким мерама Владе Републике Србије за сузбијање заразне болести вируса COVID-19.

by

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Свим грађанима Беле Паланке испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан српског јединства, слободе и националне заставе, 15.септембар. Овај државни празник симболизује нашу вечну тежњу за слободом и очувањем јединственог националног простора који гарантује заштиту и опстанак нашег народа, његове традиције и идентитета. На данашњи дан у Првом светском рату 1918.године пробијен је Солунски фронт. Овај догађај означава почетак краја Великог рата али и ослобађање српског народа и његово уједињење. Поносни смо на наше претке који су нам показали да једино слога и јединство воде пут напретка. Историја нас учи да само уједињени можемо постићи просперитет и ми данас у сваком тренутку морамо остати посвећени напретку и инвестирању у будућност. На свим јавним установама и згради Општинске управе општине Бела Паланка видно су истакнуте државна и народна застава Републике Србије. Сви грађани општине Бела Паланка заједно са локалном самоуправом поносно обележавају Дан српског јединства, слободе и националне заставе, празник који наша земља прославља заједно са Републиком Српском.

by

БЕБЕ РОЂЕНЕ У АПРИЛУ ОБИШАО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ И УРУЧИО ПАКЕТЕ

Настављена је акција Општине Бела Паланка "Да се нови живот роди" која се спроводи у оквиру Локалног акционог плана популационе политике. Бебе рођене током априла обишао је председник општине, Горан Миљковић са својим сарадницима и родитељима и деци даривао беби пакете који садрже опрему неопходну за прве дане по рођењу, као и решења за новчану помоћ у износу од 50.000 динара. Он је уз поштовање свих противепидемијских мера, овом приликом уручио решења о додели новчаних средстава за њихове бебе, пакете за бебе и аутоседишта. Родитељи су се захвалили председнику Миљковићу и локалној самоуправи и истакли да им помоћ пуно значи као и чињеница да неко мисли на њих и њихову децу. Председник општине обишао је 8 породица из Беле Паланке које су од априла месеца богатије за 9 беба. ''Од почетка године у Белој Паланци рођене су 43 бебе што је у оквиру вишегодишњег просека а у прошлој години рођена је 71 беба. Циљ локалног руководства је да подстакне младе људе да заснивају своје породице, а оне који су већ у браку да имају што више деце. Циљ кампање "Да се нови живот роди" је брига о младима и њиховим потребама тако да млади брачни парови могу да рачунају на помоћ општине у сваком моменту и локална самоуправа улаже све напоре да младим родитељима и њиховој деци обезбеди што боље услове за одрастање. Повећали смо новчану помоћ за новорођену децу на 50.000 динара а у претходном периоду пуно смо радили на унапређењу услова за живот деце и младих.”, истакао је Миљковић. Наш циљ је да економски оснажимо Белу Паланку и привучемо инвеститоре од чега ће корист имати сви наши суграђани као и млади брачни парови. Обилазак беба од стране локалног руководства биће настављен и у наредним месецима.

by

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА ПЕРИОД 2021.-2024.ГОДИНЕ

ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА РОДНУ РАВНОПРАВНОСТ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ЗА ПЕРИОД 2021.-2024.ГОДИНЕ

by

НА МАЛОМ САЈМУ СПОРТА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ДАВОР ШТЕФАНЕК ПОРУЧИО ДА СЕ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ СТВАРАЈУ НОВИ ШАМПИОНИ; ПРЕДСТАВНИЦИ МИНИСТАРСТВА СПОРТА НАЈАВИЛИ ПОДРШКУ ОПШТИНИ У РЕАЛИЗАЦИЈИ БУДУЋИХ ПРОЈЕКАТА

У еколошко–рекреативном центру „Бањица“ одржана је спортска манифестација „Мали сајам спорта“ коју организује Спортски савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта у 10 градова наше земље, а Бела Паланка нашла се на листи општина где је спорт препознат као приоритет за здравље људи. Свечаном отварању присуствовао  је помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар ССС Горан Маринковић и представници локалне самоуправе. Председник општине Горан Миљковић захвалио се Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Србије на досадашњој помоћи и изјавио је да је до сада много уложено у спортску инфраструктуру на територи општине. ''У Белој Паланци се више од половине школске деце бави неким спортом и око 500 младих активно тренира и то бесплатно. То нас обавезује да и даље обезбеђујемо све услове за бављење спортом и улажемо у инфраструктуру. До сада само заједно са Министарством омладине и спорта изградили кошаркашки терен на отвореном, обезбедили расвету за еколошко-рекреативни центар, изградили терен за мини голф и теретану на отвореном. Надам се да ћемо и у реализацији будућих пројеката имати подршку ресорног министарства.'' Помоћник министра омладине и спорта, Дарко Удовичић изразио је своје задовољство што се налази у Белој Паланци и што деца овде имају услове за бесплатно бављење спортом. Он је похвалио залагање локалних власти за развој и промоцију спорта и истакао да ће се министарство трудити да и убудуће помаже Белој Паланци. Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије је истакао да је изненађен и срећан што једна мала општина има овакве услове за спорт и поручио свој деци која се баве спортом да  следе своје снове и да никада не одустају јер се сваки труд исплати. Штефанек је уручио председнику општине донацију Спортског савеза Србије у виду лопти и спортске опреме. Штефанек је додао да је помоћ Спортског савеза Србије увек на располагању општини Бела Паланка. На сајму спорта представили су се чланови млађих селекција свих спортских клубова и секција које раде у Спортском центру “Бањица”. Сајму су присуствовали ученици основне школе, деца из предшколске установе “Драгица Лаловић” и бројни грађани. Из Беле Паланке још једном је послата прелепа слика која говори о светлој будућности белопаланачког спорта.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right