sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

СТАНОВНИЦИ НАСЕЉА НОВА МАЛА ДОБИЋЕ ТЕРЕТАНУ НА ОТВОРЕНОМ

Општина Бела Паланка реализује пројекат “Теретана на отвореном” који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије у оквиру Јавног конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу. Вредност пројекта износи 2.050.000 динара. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић је истакао да је овакав пројекат од значаја за насеље Нова Мала које има пуно становника, међу којима велики број деце и младих. ‘’Ми смо у насељу Нова Мала у претходном периоду изградили комбиновани терен за мали фудбал, рукомет и кошарку и поставили смо дечији мобилијар. Овим новим пројектом омогућићемо деци и младима још један простор где могу квалитетно да проведу слободно време. Након изградње теретане на отвореном у наредној години поставићемо још један дечији мобилијар у Насељу мала. ‘’- рекао је Миљковић. Циљ пројекта “Теретана на отвореном” је, унапређење положаја младих стварањем услова за квалитетно провођење слободног времена и упражњавање здравих стилова живота. Након изградње теретане на отвореном у оквиру пројекта планирано је организовање рекреативних дана за младе од стране тренера Установе за спорт ‘’СЦ Бањица’’, где ће бити организована демонстрација коришћења справа.

by

Честитка

Честитам ученицима основних школа, средњошколцима, наставницима и професорима почетак нове школске године. Посебне честитке, испред локалне самоуправе и у своје лично име, упућујем ђацима првацима и желим им срећан почетак школовања.

by

БЕЛА ПАЛАНКА ДОБИЈА КУЛТУРНО-ТУРИСТИЧКИ-ЕДУКАТИВНИ ЦЕНТАР ‘’ВРЕЛО’’

Свако улагање у туристичку инфраструктуру ствара позитивне ефекте на економски развој једног места. Општина Бела Паланка ће у циљу подршке развоју туризма, заједно са Министарством привреде РС, реализовати пројекат  реконструкције и доградње Културно-туристичко-едукативног центра Врело. Вредност пројекта је око 44 милиона динара где је учешће општине Бела Паланка 14 милиона динара. ‘’Локална самоуправа је свесна потенцијала који туризам има као привредна грана и због тога континуирано радимо на изградњи туристичке инфраструктуре Беле Паланке. У наредном периоду радићемо на реконструкцијии и доградњи Културно-туристичко-едукативног центра Врело. Ово је веома значајан пројекат који ће унапредити туристичку понуду Беле Паланке и утицати на развој манифестационог туризма. Пројекат предвиђа целокупну реконструкцију ресторана и летње позорнице. У ресторанском делу биће уређена велика сала за одржавање семинара, конгреса и разних видова обуке. Биће извршена реконструкција летње позорнице а просторије које су у њеном склопу имаће функцију мањих конференцијских сала. Реконструисани објекат пружаће бројне могућности а летње манифестације одржаваће се по савременим стандардима. Овај објекат ће на прави начин употпунити прелеп амбијент парка Врело који је права атракција за домаће и стране туристе. ’’- рекао је Горан Миљковић, председник опшине Бела Паланка. Министарство привреде је за овај пројекат спровело јавну набавку и ускоро се очекује потписивање тројног уговора између министарства, општине Бела Паланка и извођача радова. Рок за завршетак радова је 120 дана и ако временски услове дозволе Културно-туристичко-едукативни центар Врело биће завршен до краја ове године.

by

У СЕПТЕМБРУ ПОЧИЊУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ УЛИЦА У НАСЕЉУ МУРИЦА И УЛИЦА СТОЈАНА ЧУПИЋА И НИКОЛЕ ТЕСЛЕ

Грчка фирма ''Актор'' наредног месеца кренуће са радовима на реконструкцији улица у насељу Мурица, улица Стојана Чупића и Николе Тесле. На основу анекса уговора који је локална самоуправа потписала са Актором, до сада је ова грчка фирма извршила асфалтирање пута Драчје-Моклиште-Белановац и пута Црвена Река-Глоговац. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић је рекао да је Актор испоштовао до сада већи део обавеза из уговора и да ће септембра почети реконструкција улица у Белој Паланци: ‘’Са представницима грчке фирме ‘’Актор’’ одржаћемо састанак како би договорили динамику радова у вези реконструкције оштећених улица у насељу Мурица у дужини од око 3 километара и улица Стојана Чупића и Николе Тесле. Радови би требало да буду завршени за месец дана. Након ових радова Бела Паланка имаће све уређене и асфалтиране улице.’’- истакао је Миљковић, који је најавио планове за наредни период у области путне инфраструктуре и реконструкције водоводних и канализационих мрежа. ‘’Општина Бела Паланка успева да конкурише са пројектима код свих фондова јер улаже доста средстава из буџета општине за израду пројектно-техничке докумнетације, која је једна од основних услова приликом конкурисања. Израдили смо пројектно-техничку документацију за асфалтирање сокака у Белој Паланци и за асфалтрање неасфалтираних сеоских путева у селима: Моклиште, Горњи Рињ, Сињац, Врандол и Доња Коритница. Такође завршавамо израду пројектно-техничке документације за реконструкцију водоводне мреже у МЗ Црвена Река и планирамо њену израду за села: Витановац, Сињац и Моклиште. Када буду расписани конкурси у оквиру Националног инвестиционог плана, који је представио и најавио председник Србије Александар Вучић, ми ћемо конкурисати са овим пројектима Желимо да уређене путеве, водовод и канализацију имају и становници наших села. Овако комплетно уређена инфрструктура значи бољи и квалитетнији живот свих грађана, утиче на развој привреде, пољопривреде и туризма. ‘’- истакао је Миљковић.

by

УСКОРО ПОЧИЊЕ СА РАДОМ ФАБРИКА АУТО ДЕЛОВА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Завршени су радови на реконструкцији објекта бивше фабрике ''Фемид'' за потребе отварања погона компаније ТГРС, односно фабрике ауто делова у Белој Паланци. Након потписивања Уговора о закупу овог објекта између локалне самоуправе и Привредног  друштва ТГРС, кренуле су припремне активности пре почетка рада фабрике. ‘’Довођење инвеститора у неку општину или град  представља један дуг и сложен процес. Ми смо у намери да оживимо приведу нашег места и убрзамо економски развој били веома истрајни у томе. Имали смо од самог почетка велику подршку и помоћ председника Александра Вучића, и након две и по године, када су отприлике и почели преговори са инвеститором, данас имамо новог инвеститора и реконструисан објекат бивше фабрике ‘’Фемид’’ где ће ускоро кренути производња. 30-так радника ће одмах кренути са радом, а обавеза инвеститора је да до 30.априла 2021.године упосли укупно 100 радника у овом погону. Друга фаза инвестиционог циклуса подразумева изградњу фабрике од стране инвеститора у индустријској зони "Мурица 1". Изградња треба да почне почетком наредне године где су обавезе инвеститора да запосли још 250 радника. - рекао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Општина Бела Паланка је због своје дугорочне стратегије да омогући услове за страна услагања  постала место за које постоји велика заинтересованост од стране инвеститора. ‘’Ми смо спремни за нове инвеститоре како би отворили још фабрика у Белој Паланци. У индустријској зони ‘’Мурица 1’’ имамо слободно земљиште за изградњу, површине 4 хектара , које је комплетно инфраструктурно опремљено.  За индустријску зону „Мурица 2“ покренули смо израду пројекта инфраструктурног опремања и у току наредне године кренућемо са откупом земљишта.  Желимо да омогућимо нашим грађанима нова радна места и сигурну егзистенцију али и да вратимо Белопаланчане који су отишли због посла у  веће градове.’’- рекао је Горан Миљковић.

by

ОДРЖАНА ПРВА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На првој седници Општинског већа oпштине Бела Паланка усвојен је Пословник о раду којим се уређује организација и начин рада Општинског већа, права, дужности и одговорности чланова већа и друга питања од значаја за рад већа. Општинско веће по новом правилнику чине председник општине, заменик председника општине и пет чланова Општинског већа. На седници су подељени ресори члановима већа у оквиру којих ће радити. Председник општине Горан Миљковић честитао је новоизабраним члановима већа и пожелео им успешан рад. ‘’У претходном мандату су чланови већа добро обављали послове из својих ресора тако да се од њих очекује да још више раде у наредном периоду и дају свом максимум. Ми ћемо израдити План развоја општине Бела Паланка за период од 2021. до 2026. године, тако да нас очекује реализација активности из овог стратешког документа. Морамо уложити још више напора да све то реализујемо како би побољшали квалитет живота грађана који су нам указали велико поверење на одржаним локалним изборима.‘’-рекао је Горан Миљковић. На седници већа је разматран програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за општину Бела Паланка за 2020. годину, на који је ресорно министарство дало сагласност. ‘’Задржали смо све мере субвенције а најважније су субвенције за младе пољопривреднике и у том правцу ћемо и даље радити. Желимо да дамо подстицај младим људима да остану на селу и баве се пољопривредом. Најактуелније мере су помоћ младима у износу од 500 хиљада динара и помоћ онима који желе да се баве производњом паприке вртке. Спроводимо и поступак комасације, односно откуп пољопривредног земљишта како би довели инвеститоре који су заинтересовани за улагање у пољопривреду’'- истакао је Миљковић. На седници већа дата је сагласност на предлог Одлуке о трећем ребалансу буџета општине Бела Паланка за 2020. годину и на предлог Одлуке о усвајању Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Бела Паланка за период од 01.јануара до 30 јуна 2020. године. Дата је сагласнот на извештаје о степену реализације Програма пословања и активности из програма пословања ЈКП Комнис за период јануар-јун 2020 године. Разматрани су и извештаји о раду ЈКП ''Регионална депонија Пирот''.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right