sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ОДРЖАНА ЧЕТВРТА СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Данас је одржана четврта седница општинског већа општине Бела Паланка. Чланови већа дали су сагласност на Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2024. годину за подручје општине Бела Паланка. На наведени програм своју сагласност дало је и Министартсво пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић, позвао је грађане да учествују у овом програму и искористе могућност коришћења пољопривредног земљишта. Грађанима је у овој години на располагању нешто више од 460 хектара земљишта,каже Миљковић. На седници већа дата је сагласност на одлуку о расписивању јавног позива за учешће директних корисника, односно привредних субјеката у спровођењу мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији општине Бела Паланка. Горан Миљковић позвао је привредне субјекте да се јаве на овај позив али и грађане да по расписивању конкурса за становништво, се јаве општини и конкуришу за доделу субвенција у спровођењу мера енергетске ефикасности. Општина Бела Паланка определила је 6 милиона динара за ове намене. Јавни позив биће отворен до утрошка средстава, a запослени у општини ће свим грађанима помоћи при аплицирању за овај конкурс. Чланови општинског већа донели су решење о разрешењу и именовању начелника Општинске управе општине Бела Паланка. На ово место реименована је досадашња начелница Александра Ђорђевић.Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић још једном је позвао грађане да уколико је дошло до фактичког заузећа земљишта од стране општине Беле Паланке се јаве Одељењу за урбанизам како би се избегли огромни судски трошкови које локална самоуправа мора исплатити. Грађанима је на кућне адресе стигло позивно писмо председника општине у којем их позива на сарадњу у вези фактичког заузећа земљишта како не би било угрожено функционисање локалне самоуправе.

by

ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА СО БЕЛА ПАЛАНКА

У понедељак 18. марта одржана је друга седница СО Бела Паланка. На дневном реду нашло се 15 тачака, а одборници су најпре усвојили Одлуку о престанку и потврђивању мандата одборника СО Бела Паланка. Одборнички мандати потврђени су Александри Митић, Милени Стојадиновић Антић, Ивици Стојадиновићу и Бојану Величковићу, сви са коалиционе изборне листе ''Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане''. По другој тачки дневног реда усвојена је Одлука о доношењу трећих измена и допуна просторног плана Општине Бела Паланка. На седници је усвојен Предлог одлуке о образовању Одбора за развој, привреду и буџет, Одбора за урбанизам и стамбено комуналне делатности, затим донето је решење о образовању Одбора за прописе, представнике, жалбе и притужбе грађана, Одбора за административна питања и Одбора за развој пољопривреде и села. На седници је донето Решење о давању сагласности на Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП “Комнис”. Одборници су усвојили и предлог Одлуке о приступању изради Локалног акционог плана запошљавања као и предлог Одлуке

by

ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ ПРЕДСТАВИЛА СЕ НА 45. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

У Београду је одржана једна од највећих и најважнијих туристичких смотри у Европи, 45. Међународни сајам туризма. Сајам је свечано отворио председник Републике Србије Александар Вучић. Ове године земља партнер Међународног сајма туризма била је Грчка. Своје место на Међународном сајму туризма у Београду и ове године пронашла је Туристичка организација Беле Паланке.Заједно са још 400 излагача из целе Србије и света Бела Паланка на овом сајму представила је своју туристичку понуду и потенцијале. ‘’Изузетно нам је важно учешће на овом сајму, јер поред друштвених мрежа на којима се интензивно промовишемо, сајмови су одлична прилика за упознавање са новим сарадницима али и потенцијалним инвеститорима’’ истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. ‘’Посетиоцима сајма представили смо Белу Паланку и нашу највећу манифестацију Дани банице, а сви они који су посетили штанд ТО Беле Паланке имали су прилику и да пробају наше специјалитете сукану баницу и јела од паприке вртке’’ истакао је Миљковић. Он је најавио и трећу фазу реконструкције базилике из рано хришћанског периода која се налази у центру града, али и проширење смештајних капацитета. Ове године Туристичка организација Беле Паланке на сајму се издвојила и по оригиналном штанду који је привукао велики број посетилаца. ‘’Туристичка организација Беле Паланке већ неколико година се представља на овом сајму јер је ово добра прилика да са својим колегама разменимо искуства у области туризма. Дошли смо спремни, имамо нови промотивни материјал, ту смо да промовишемо нашу највећу манифестацију Дани банице која ће ове године бити одржана по 18. пут од 9. до 11. августа’’ каже Милош Лилић директор ТО Беле Паланке. Са сајмом у Београду званично је почела и промотивна кампања Дана банице, а на друштвене мреже је већ пласиран промотивни спот као позив свима који су посетили манифестацију Дани банице да поделе своје успомене и фотографије и тако учествују у наградном конкурсу туристичке организације.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

По налогу Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, а имајући у виду повећан број пожара на отвореном,у Белој Паланци је одржана седница општинског штаба за ванредне ситуације.Чланови штаба упознати су са тренутном ситуацијом везаном за повећање броја пожара на отвореном простору, опасностима које могу настати као и активностима за заштиту живота и имовине. На седници је донет закључак да се спроведу следеће мере: обилазак свих насељених места и упозоравање становништва да поштују законске одредбе о забрани спаљивања на отвореном простору.Извршиће се провера исправности механизације субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање која би се могла ангажовати у случају потребе на гашењу пожара на отвореном простору, интензивирање медијске кампање о спречавању пожара на отвореном простору. Такође је наложен појачан инспекцијски надзор од стране надлежних инспекцијских органа као и органа Министарства унутрашњих послова. Од почетка фебруара на територији Републике Србије евидентирано 1.492 пожара на отвореном простору, што је енормно повећање у односу на исти период прошле године када је оваквих пожара било 226. На територији општине Бела Паланка од почетка године није забележен повећан број пожара.Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа на отвореном простору и спаљивање биљних остатака и за то је запрећена казна за правна лица од 300.000 до 1.000.000 динара, а за физичка лица 10.000 динара. Такође, ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме је забрањено, изузев на одређеним и за то обележеним местима, у складу са прописаним мерама заштите од пожара. За непоштовање ове одредбе, како је истакао, запрећена је казна за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара.

by

ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ НОВИХ ПРОЈЕКАТА

У Влади Србије потписани су уговори о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина у укупном износу од 220 милиона динара. Општина Бела Паланка једна је од потписница уговора и биће корисник ових средстава. Поред наше општине још 34 општине у Србији учествују у овом програму. Ово је четврта година заредом како се реализује поменути програм, а општина Бела Паланка је учествовала у сваком од њих. ''Изузетно нам је важна подршка Владе РС и ресорних министарстава како би реализацијом капиталних пројеката за општину Бела Паланка успели да побољшамо квалитет живота наших грађана у свим сферама живота'' истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Учешћем у новом програму, Oпштина Бела Паланка ће у 2024. години реализовати услугу ''Помоћ у кући'' али и набавити возило за потребе пружања ове услуге.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ДОБИЛА НОВИ САЗИВ СКУПШТИНЕ

Након избора који су одржани 17. децембра јуче је одржана конститутивна седница СО Бела Паланка. Седницом је председавао Венцислав Рангелов као најстарији одборник, након што је Зоран Митић из личних разлога одбио да председава конститутивном седницом. На седници су потврђени одборнички мандати, изабран председник Скупштине, његов заменик, донет Пословник о раду Скупштине и постављен секретар Скупштине. На конститутивној седници представљен је извештај Изборне комисије Општине Бела Паланка о спроведеним изборима за одборнике Скупштине Општине Бела Паланка. На седници је извршен избор Верификационог одбора а затим су потврђени мандати одборника у белопаланачкој скупштини. Скупштину чине 22 одборника са листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, два одборника са листе ''Ивица Дачић – премијер Србије'', три одборника са листе ‘’Србија против насиља – Бела Паланка – Срђан Павловић – Павле'', један одборник са листе ’Време је за промене Марија Васић’’ и један одборник са листе ''Национално окупљање, Нада за Белу Паланку, Српски покрет Двери, Нова демократска странка Србије, Покрет обнове Краљевине Србије, Српска странка Заветници, Војкан Поповић’’. Тајним гласањем за председника Скупштине изабран је Александар Пејчић са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, док је за заменика председника Скупштине Општине изабран Горан Игић, такође са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’. За секретара Скупштине постављена је Даница Тодоров Антић. Прва седница СО Бела Паланка заказана је за данас за 20.30 сати када ће бити изабрани председник Општине Бела Паланка, заменик председника Општине и чланови Општинског већа Општине Бела Паланка.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right