sort proizvodi

ДОГАЂАЈИ

by

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА; УРУЧЕНА НАЈВИША ЈАВНА ПРИЗНАЊА ВЛАДИКИ АРСЕНИЈУ И ПРЕДСЕДНИКУ САНУ ВЛАДИМИРУ КОСТИЋУ

Општина Бела Паланка обележила је, 5. јул, Дан општине. На свечаној академији присуствовали су бројни званичници, народни посланик Републике Србије, председници братских општина и наши пријатељи. Председник општине Горан Миљковић је свим грађанима честитао Дан општине и захвалио се бројним пријатељима и сарадницима који су увеличали обележавање Дана општине. ''Поносан сам на досадашња постигнућа и све што је урађено на плану развоја Беле Паланке. Очекују нас у наредном периоду капиталне инвестиције у многим областима и даљи привредни развој јер локална самоуправа има велику подршку председника Србије Александра Вучића.''- истакао је Миљковић. Повеља ''Никета Ремезијански'' додељена је Његовом преосвештенству Епископу нишком Господину Арсенију због исказане великодушне дугогодишње сарадње са општином Бела Паланка и црквеном општином на корист свих грађана Беле Паланке. Епископ се захвалио на овом високом признању уз наду и жељу да ће се изузетно добра сарадња између Епархије нишке и општине Бела Паланка наставити и у будућности. Повеља је додељена председнику Српске академије наука и уметности  професору доктору Владимиру Костићу за постигнуте изузетне резултате и дела на пољу научно-истраживачког рада која представљају неизбрисив траг за светску јавност, Србију и општину Бела Паланка. Костић се захвалио на овом признању које, како сматра, тек треба да заслужи и најавио оснивање породичне фондације Светислав Костић за најбоље ученике Средње школе „Никета Ремезијански“ која ће почети са радом већ ове године. Захвалница општине додељена је постхумно Рајку Митићу фудбалеру ФК „Црвена звезда“ првој звездиној звезди родом из белопаланачког села Дол, чије име носи фудбалски клуб у Белој Паланци, за заслуге на афирмацији спорта и фудбала међу децом и младима. За заслуге постигнуте на плану унапређења образовања у средњој школи „Никета Ремезијански“ у периоду обављања функције директора додељена је захвалница Драгану Крстићу, професору социологије. На свечаној академији председник општине Горан Миљковић и председник СО Александар Пејчић уручили су награде  ђацима генерација и студентима са просечном оценом 10.

by

ОД СЕПТЕМБРА БИЋЕ УВЕЋАНЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ УПИШУ СРЕДЊУ ШКОЛУ У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Општина Бела Паланка од септембра месеца ове године повећаће износ стипендија за ученике који похађају Средњу школу ’’Никета Ремезијански’’ у Белој Паланци. Нови износ стипендије биће 5.000 динара, уместо досадашњих 3.000 динара. ''Један од основних приоритета локалне самоуправе јесте улагање у образовање и ученике, јер желимо да сви ученици имају добре услове за рад и учење, али желимо и да их подстакнемо да остану у свом месту да се школују а касније и раде. Увећали смо износ за стипендије са 3.000 на 5.000 динара, коју ће ученици добијати за сваку годину школовања као што смо радили и у претходној години. Ми стално разговарамо са руководством средње школе о профилима који постоје у школи, размишљамо и о увођењу нових како би привукли што већи број ученика. Увођење смера електротехничар информационих технологија показало се као добар потез, а жеља нам је да бар половина ђака који завршавају 8. разред у Белој Паланци упишу Средњу школу ‘’Никета Ремезијански’’, рекао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Општина Бела Паланка пуно улаже у образовну инфраструктуру. Тренутно је у току реконструкција котларнице у средњој школи чиме ће бити решени проблеми са грејањем које је школа имала. Радиће се и пројекат енергетске ефикасности, а радови ће се вршити на фискултурној сали ове школе и замени унутрашње столарије.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ЛИЧНО УРУЧИО БЕБИ ПАКЕТЕ ПОРОДИЦАМА

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић обишао је данас четири породице које су добиле принове и лично им уручио поклоне. Поред поклон пакета у вредности од 5 хиљада динара, Миљковић је уручио и ауто седишта као и решење о додели новчаних средстава у износу од 50 хиљада динара. ’’Привилегија је када посетите најмлађе суграђане Беле Паланке и њихове породице, јер желимо да покажемо да смо ту за све грађане и да улажемо максималне напоре да обезбедимо најбоље услове за живот у Белој Паланци’’, рекао је председник општине. У разговору са младим родитељима чујемо њихове предлоге и сугестије како би заједно унапредили наше место али и помогли младим брачним паровима да имају што квалитетнији живот и реше егзистенцијалне проблеме, додаје Миљковић. Родитељи су се захвалили на посети и истакли да је сваки поклон драгоцен, али је пажња коју добијају од локалне самоуправе веома важна. Локална самоуправа има у плану и да стамбено збрине младе брачне парове. На томе се интензивно ради, па је пре пар година откупљена зграда поред железничке станице која је била у власништву Грађевинске дирекције Србије. Пројекат предвиђа изградњу 20 станова, а поред ове зграде, још једна зграда у насељу Мурица где је предвиђено 16 станова, биће искоришћена за исту намену, односно за младе брачне парове и социјално угрожене породице. У 2021. години у Белој Паланци је рођено 77 беба, а од почетка ове године рођено је 20 беба, 10 дечака и 10 девојчица.

by

ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ

Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић посетио је Предшколску установу ''Драгица Лаловић'' где је одржао радни састанак са управом вртића и том приликом им уручио поклоне поводом обележавања јубилеја установе. Последњих неколико година локална самоуправа уложила је много у образовну инфраструктуру, пре свега у Предшколску установу. 2018. године у потпуности су реконструисана оба објекта установе а изграђен је и нови објекат у Црвеној Реци. Миљковић је истакао да је у свему томе општина Бела Паланка имала велику подршку председника Србије Александра Вучића и Канцеларије за управљање јавним улагањима. ''Данас смо разговарали са директорком и њеним сарадницима како би одредили приоритете за будућа улагања, јер желимо да континуирано радимо на побољшању услова за боравак деце у вртићу и за рад васпитача. Заједно смо обишли објекат ''Дечја радост'' и дефинисали шта ћемо радити у наредном периоду. Набављен је намештај и опрема којом ће бити опремљена радна соба за предшколарце, а за опремање осталих просторија конкурисали смо код ресорних министарстава. Обишли смо двориште објекта које је потребно уредити како би било у складу са потребама деце. На основу предлога запослених и управе израдићемо пројекат и настојати да га у што краћем року реализујемо.''- истакао је Миљковић. Крајем марта ове године почео је да функционише видео надзор у оба објекта Предшколске установе и у Основној школи ''Љупче Шпанац''. ''Желели смо да безбедност деце и свих запослених у овој установи подигнемо на још виши ниво, па је сада у функцији видео надзор. Апелујем на све грађане да чувамо наша јавна добра, посебно она коју користе деца. Слободно време грађани могу да проведу у парковима, на Врелу, комплексу ЕРЦ Бањица и местима где су постављени дечији мобилијари а не у двориштима вртића. Одржаћемо радни састанак и са представницима полиције како би смо заједно појачали контролу и сачували простор где бораве деца која похађају вртић. ''- рекао је председник општине.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ УРУЧИО БЕБЕ ПАКЕТЕ

Још дванаест породица добило је од локалне самоуправе беби пакете, ауто седишта и новчана средства у износу од 50.000 динара који су подељени у оквиру акције "Да се нови живот роди". Акцију неколико година уназад у оквиру програма популационе политике спроводи Општина Бела Паланка са циљем да младим људима покаже да имају њену пуну подршку.''Улажемо велике напоре да подстакнемо повећање наталитета у нашем месту, а истовремено константно радимо на отварању нових радних места. Заједно са председником Александром Вучићем и Владом РС радимо на томе да економски ојачамо нашу општину са крајњим циљем да млади остану у Белој Паланци и ту заснују своје породице. Имамо заинтересоване инвеститоре за улагање и изградњу фабрика у Белој Паланци и то ће нам бити основни приоритет у раду у наредном периоду. Циљ нам је да остваримо максималну економску стабилност и сигурну будућност за све Белопаланчане. ''- истакао је Горан Миљковић председник општине током доделе беби пакета родитељима. Родитељи су се захвалили општини на напорима која улаже за подстицај рађања и рекли су да им свака помоћ значи у првим месецима по рођењу детета. Од почетка године до данас у Белој Паланци рођено је 14 беба од чега 9 дечака и 5 девојчица. Ово су први поклон пакети у 2022. години који су подељењи родитељима и њиховим бебама, а акција "Да се нови живот роди" биће настављена током целе године.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ПЛАНИРА ИЗГРАДЊУ ПУТА ДО ЦЕНТРА СЕЛА КОСМОВАЦ И ДРУГЕ ИНФРАСТРУКТУРНЕ РАДОВЕ У ЦИЉУ РАЗВОЈА ЕТНО ТУРИЗМА И ПОЉОПРИВРЕДЕ

На надморској висини од око 750 метара, у подножју Суве планине, село Космовац има све потенцијале за развој етно туризма, пољопривреде и ми намеравамо заједно са вама да реализујемо све иницијативе у циљу развоја села- истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић који је обишао село Космовац и у разговору са мештанима најавио улагања у инфраструктуру. ''Како би омогућили развој етно туризма, јер већ постоје бројне породице које су откупиле земљиште и већ кренуле да улажу у ову област, ми морамо обезбедити све инфраструктурне услове.  Свесни смо да је уређена путна инфраструктура од виталног значаја за развој села и  зато смо асфалтирали пут до Космовца. 2016.године урађен је асфалт до села у дужини од око 6 км и по први пут је омогућено да се до најудаљенијег села стигне колима за 15-так минута. Преостало је да се асфалтира још 2,2 км пута до центра села и то ћемо завршити до јесени јер ћемо у наредном периоду расписати тендер и одабрати извођача радова. Урадили смо измене Просторног плана општине и одредили парцеле зарад развоја туризма а у плану је и изградња Планинарског дома''- истакао је Миљковић. Он је са сарадницима обишао и два резервоара воде одакле се село снабдева водом и у наредном периоду радиће се на побољшању водоснабдевања. Миљковић је истакао ће село Космовац добити пуну подршку локалне самоуправе јер постоје бројне иницијативе мештана за унапређења квалитета живота у селу. Један од добрих примера је и изграђена нова етна кућа коју је председник обишао и најавио да ће она употпунити понуду Туристичке организације Беле Паланке за смештај туриста.

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right