sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

У ТОКУ ПОДЕЛА БЕСПЛАТНИХ ЗЕЛЕНИХ КАНТИ ЗА САКУПЉАЊЕ СМЕЋА

Контигент од 1070 зелених канти са одлагање обичног отпада стигао је пре неколико дана у Белу Паланку.Подела ових канти које су бесплатне,почела је протеклог понедељка и врше је запослени у ЈКП ’’Комнис’’. Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић каже да су зелене канте добијене захваљујући доброј сарадњи Општине Бела Паланка и Министарства заштите животне средине и пројекту који је одобрен нашој општини. ’’Велика захвалност Министарству заштите животне средине које кроз реализацију многих пројеката подржава општину Бела Паланка и препознаје наше идеје,пројекте и стратегије које имају за циљ здраву и чисту животну средину’’ рекао је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он истиче да ће зелене канте бити подељене становницима насеља Колонија, Варошанска Мала,Нова Мала и насеље Прекорампа,што је две трећине Беле Паланке. У осталим деловима града канте ће бити подељене до краја ове или почетком наредне године. ’’У оним деловима града где ће становници добити зелене канте са улица ће бити склоњени контејнери, а 16 нових контејнера које смо такође добили биће постављени поред стамбених зграда’’, каже Миљковић. ’’Ми смо већ раније поделили известан број зелених канти у насељу Прекорампа, и тај део града је сада много чистији. ЈКП ’’Комнис’’ врши одвоз смећа из месних заједница Долац, Мокра и Дивљана и организоваћемо састанке са саветима ових месних заједница како би направили план одвожења смећа, да видимо да ли је потребно поставити додатне контејнере и усагласимо ставове око трошкова одвожења смећа,које је у овом моменту бесплатно’’,каже Миљковић.План је да у наредном периоду организованим одвозом смећа покријемо ближе месне зајендице,како би имали здраву животну средину како у градском насељу тако и у селима. Миљковић је позвао грађане да не бацају смећа тамо где то није дозвољено и очекује позитиван одговор Министарства заштите животне средине за уклањање још 11 дивљих сеоских депонија.Позвао је грађане да искористе могућност одвожења смећа на депонију у Букоровцу на коју, у сарадњи са ЈКП ’’Комнис’’,грађани могу одлагати смеће.

by

ЗБОГ ОШТЕЋЕЊА МОСТ НА БЕЛАНОВЦУ ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Због улегнућа и оштећења моста код Белановца, Одељење за урбанизам, грађевинарство, имовинско правне и стамбено комуналне послове Општине Бела Паланка издало је наредбу да се овај мост затвори за саобраћај и обустави његова употреба за сваки вид саобраћаја. ’’Очекујемо састанак са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем како би што пре обезбедили средства и извршили реконструкцију овог моста који је сада небезбедан са саобраћај, јутрос смо упутили допис Министарству и очекујемо одговор’’, каже председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он додаје да грађани као алтернативу могу користити Нишавски мост, чија је реконструкција такође неопходна, али је још увек безбедан за саобраћај. ’’Ми смо у сталном контакту са представницима ЈП ’’Путеви Србије’’ у чијој је ингеренцији Нишавски мост али и са представницима Коридора Србије који су у обавези да мост и реконструишу, с обзиром да су овај мост у време изградње новог аутопута управо радници Коридора највише и користили. Апелује се на све учеснике у саобраћају да поштују постављену саобраћајну сигнализацију.

by

САОПШТЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАНА МИЉКОВИЋА

Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић најоштрије је осудио позив на убиство председника Србије Александра Вучића. '''Срамотни су протести који су организовани у најтужнијим данима за Србију, када су нас задесиле две огромне трагедије. Позивање опoзиције на убиство председника Србије и на насиље безумни је чин оних који насиље и чине. То само показује да опозицији није ништа свето и да им је стало само до нових политичких поена.'' рекао је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Председник Општине Бела Паланка каже да су протести у време туге и бола срамота за Србију и да ништа добро неће донети нашој земљи и нашем народу. ''Позивам тужилаштво да одмах реагује на претње убиством председнику Србије Александру Вучићу и да процесуира одговорне'', истакао је председник Општине Горан Миљковић. ''Грађани Србије су уз свог председника Александра Вучића, верују му и подржавају у свим одлукама, јер знају и уверили су се у то да доноси одговорне одлуке за добробит наше земље'' истакао је Горан Миљковић.

by

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАНА МИЉКОВИЋА ПОВОДОМ ДАНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

Свим ученицима,наставницима, учитељима и запосленима у колективу Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ желим да испред Општине Бела Паланка и у своје лично име честитам Дан школе. Ово је веома значајан датум за све вас али и за генерације које су биле и које ће бити део основне школе у Белој Паланци. Образовање је одувек било и биће кључ успеха сваке земље, сваког места и представља најважније средство за подстицање људског развоја и тежње ка квалитетнијем свету. Драги ученици,желим да знате да је ваша локална самоуправа уз вас. Потрудили смо се да у потпуности реконструишемо вашу школу и радићемо још више да имате најбоље услове за учење.Желимо да наградимо ваше успехе, али и успехе ваших учитеља и наставника, јер вас они својим учењем претварају у боље људе. Дружите се међусобно,помажите,покажите емпатију једни према другима и учините овај свет бољим, јер он остаје вама. О ОШ ''Љупче Шпанац'' најбоље говоре резултати ученика који су из године у годину све бољи и бољи.Својим знањем, радом и упорношћу наставите као и до сада да постижете такве успехе којим се цела локална заједница поноси. Наша обавеза и надаље ће бити обезбеђивање најбољих услова за учење и рад са децом. Ваш рад,труд и успеси треба да буду награђени и локална самоуправа ће као и до сада стипендијама награђивати најбоље ученике и њихове наставнике. Будите најбољи, а ми ћемо то и наградити. Желим да се свим запосленима у Основној школи ‘’Љупче Шпанац’’ захвалим на досадашњем труду и раду и надам се да ћете и убудуће дати свој максимум у раду са ученицима,јер је, уз родитеље,на вама велика одговорност да их усмерите и изведете на прави пут. Драги ученици пред вама су године рада и доказивања.Желим вам да своје школско време проведете у креативности,раду и пријатељству.Сарађујте међусобно,то је веома важно,будите марљиви и предани,креативни и одлучни и слушајте ваше учитеље и наставнике. Срећан вам Дан школе!

by

ОДРЖАНА 94. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА.СЕДНИЦА ПОЧЕЛА МИНУТОМ ЋУТАЊА

У великој сали општине одржана је 94. седница Општинског већа Општине Бела Паланка. Седница је почела минутом ћутања како би одали почаст убијеним ученицима и раднику обезбеђења у Основној школи ''Владислав Рибникар'' у Београду. Чланови већа дали су сагласност на предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Бела Паланка за 2022. годину. Према овој одлуци укупно остварени консолидовани текући приходи у 2022. години износе 658 милиона 218 хиљада динара.На овој седници већа дата је сагласност и на Одлуку о првом ребалансу буџета општине Бела Паланка за 2023. годину који је уследио након усклађивања са смерницама које је дало Министарство финансија РС. Према овој одлуци укупни приходи и примања буџета по свим изворима финансирања утврђују се у износу од 688 милиона 281 хиљада динара. Чланови Општинског већа дали су сагласност на Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања ЈКП ’’Комнис’’ Бела Паланка за период од прва три месеца у 2023. години. Све одлуке донете на 94. седници Oпштинског већа Општине Бела Паланка биће прослеђене СО Бела Паланка на усвајање.

by

ОБЕЛЕЖЕНО 50 ГОДИНА БРАТСКИХ ОДНОСА БЕЛЕ ПАЛАНКЕ И КОЗАРСКЕ ДУБИЦЕ

Председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић добитник је награде ''Кључеви града'' које му је доделила Општина Козарска Дубица у Републици Српској. Награда је уручена на свечаној академији у оквиру обележавања Дана општине Козарска Дубица, као знак поверења и намере одржавања братских и коректних односа. ''Кључеве града'' на академији, уручио је и председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић и то начелнику Општине Козарска Дубица Раденку Рељићу. На овај начин размењени су симболично кључеви града, као знак најдубљег поверења и пријатељства које траје које ће тек трајати.  27. априла је Козарска Дубица обележила свој дан и 50 година братимљења и пријатељства са општином Бела Паланка. Поводом братских односа између двеју општина испред зграде општине у рад је пуштена новоизграђена фонтана на којој су угравирани грбови братских општина, а која ће трајно сведочити о пола века пријатељских односа. ''После педесет година и пуно труда и енергије коју су уложили и наши претходници и сада ми који смо на функцијама и у Белој Паланци и у Козарској Дубици, остаће и после нас неко право обележје нашег пријатељства овде у центру града. Исту овакву фонтану изградићемо и ми у Белој Паланци и свечано је у рад пустити 5. јула, на Дан општине Бела Паланка'', истакао је председник Општине Бела Паланка Горан Миљковић. Он је нагласио да ће се руководства и даље трудити да унапреде братске односе, осигурају нове контакте, не само на пољима културе и спорта већ и у свим сферама друштвеног живота, укључујући и привреднике. Начелник Општине Козарска Дубица Раденко Рељић истакао је да ће фонтана пријатељства Беле Паланке и Козарске Дубице бити трајан подсетник свим грађанима на односе пријатељства, подршке и помоћи који су грађени пет деценија. Делегације општина Козарска Дубица и Бела Паланка су обишле и објекат Основне школе “Свети Сава” у Козарској Дубици и у школском дворишту засадиле храст, по коме Дубица и носи име, а који ће симболично представљати корене братства управо на месту одакле је почела ова пет деценија стара пријатељска веза. Пре педесет година, 1973. године управо је захваљујући помоћи општине Бела Паланка у Козарској Дубици обновљена Основна школа ''Свети Сава''.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right