sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЈАВНИ ОГЛАС о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини Општине Бела Паланка, путем прикупљања писмених понуда

На основу члана 99. став 2. Закона о планирању и изградњи ("Сл. гласник РС", бр. 72/2009, 81/2009 - испр., 64/2010 - одлука УС, 24/2011, 121/2012, 42/2013 - одлука УС, 50/2013 - одлука УС, 98/2013 - одлука УС, 132/2014, 145/2014, 83/2018, 31/2019, 37/2019 - др. закон и 9/2020), члана 33. Одлуке о прибављању, отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта у јавној својини општине Бела Паланка („Сл.лист града Ниша“ бр. 24/14, 38/15, 108/15 и 119/17) и Одлуке о расписивању јавног огласа за прикупљање писмених понуда ради отуђења грађевинског земљишта које је у јавној својини општине Бела Паланка бр. 011-9/2021-I од 03.03.2021. године.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка, бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011.године, Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка дана 26.02.2021. године доноси следеће Н А Р Е Д Б Е I Ограничава се радно време кафића, ресторана, односно свих угоститељских објеката за време викенда, у суботу 27.фебруара и у недељу 28. фебруара 2021.године, до 14.00 часова.   II Радно време бензинских пумпи неће се мењати с тим што се ограничава продаја других производа на бензинским пумпама после 14.00 сати, осим продаје горива. III О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Контрола ће се вршити за време викенда, а свако непоштовање мера повлачи одговорност физичког и правног лица, IV Наредбе  објавити  на  званичном  сајту  општине  Бела  Паланка и  доставити  Општинској управи, ЈП  и  установама  чији  је  оснивач  општина  Бела  Паланка, Полицијској  станици и  архиви.

by

ОДРЖАНА 17.СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На 17.седници Општинског већа општине Бела Паланка разматрано је 7 тачака дневног реда. Усвојен је предлог Закључка комисије за процену штете за делимичну санацију унутрашњости стамбених објеката за 20 угрожених домаћинства због поплаве у месецу јануару 2021.године, са грађевинским материјалом који је добијен донацијом општине Уб. ’’Овом приликом још једном желим да изразим велику захвалност председнику општине Уб Дарку Глишићу и свим грађанима Уба на донацијама које су нам заиста од велике помоћи. Санацијом објеката омогућићемо да наши грађани који су претрпели велике штете од поплава имају услове за квалитетнији живот у својим домовима. ’’ - истакао је Горан Миљковић председник општине. На седници већа је усвојен извештај о раду Интерресорне комисије за 2020. годину према коме је комисија заседала 26 пута, а укупно је 13 захтева упућено комисији на разматрање. ‘’У протеклој години смо преко Интерресорне комисије општине Бела Паланка реализовали пројекат "Заједно до циља" где смо покренули услугу лични пратилац детета. Организована је обука за личне пратиоце за 15 лица у општини Бела Паланка. Услуга лични пратилац је од великог значаја и представља битно олакшање породицама са децом која имају потешкоће у развоју. Локална самоуправа је преко удружења ‘’Те деум’’ покренула школу социјалних вештина кроз организовање инклузивних радионица за децу са инвалидитетом  и тешкоћама у развоју. ‘’ – рекао је Миљковић.  Чланови Општинског већа разматрали су предлог одлуке о образовању Савета за миграције општинe Бела Паланка. Дата је саглаcност на извештај о раду са финансијским извештајем ЈКП "Регионална депонија Пирот" за период од 1. јануара до 31. децембра 2020. године. Већници су разматрали предлог одлуке о расписивању јавног огласа за прикупљање писмених понуда ради отуђења грађевинског земљишта у катастарској општини Долац.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ СЕ САСТАО СА МИНИСТАРКОМ ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ МАРИЈОМ ОБРАДОВИЋ

У Министарству државне управе и локалне самоуправе у Београду одржан је састанак министарке Марије Обрадовић и председника општине Бела Паланка Горана Миљковића. Састанак је организован на позив министарке Обрадовић а разговарало се о пројектима које је до сада реализовала локална самоуправа путем овог министарства и преко других министарстава и фондова Европске уније. ‘’Задовољство ми је што сам имао прилику да лично у разговору са министарком Маријом Обрадовић представим пројекте које смо до сада реализовали у општини Бела Паланка. Са министарком смо разговарали и о актулелним конкурсима осталих министарстава, а што се тиче конкурса Министарства државне управе и локалне самоуправе општина Бела Паланка је конкурисала са два пројекта: један се тиче прве фазе увођења система видео надзора на територији Беле Паланке а други је везан за реализацију манифестације ‘’Дани банице’’. Преко министарства државне управе и локалне самоуправе реализоваћемо пројекат комплетне замене јавне расвете на територији општине. На основу договора са представницима министарства пројекат би требало да буде завршен до октобра ове године. Пројекат ће допринети да Бела Паланка добије бољу расвету и уштеду у потрошњи електричне енергије. ‘’- истакао је Миљковић. Министарка Обрадовић је истакла задовољство радом локалне самоуправе и додала да ће Министарство за државну управу и локалну самоуправу изаћи у сусрет општини Бела Паланка уколико је потребна помоћ за решавање евентуалних проблема у циљу бољег функционисања. Председник општине Горан Миљковић упутио је позив министарки Марији Обрадовић да посети Белу Паланку како би се боље упознала са реализованим пројектима и будућим плановима за развој општине.   

by

БЕЛУ ПАЛАНКУ ПОСЕТИО МИНИСТАР ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ РАДОМИР ДМИТРОВИЋ

Министар за бригу о породици и демографију Радомир Дмитровић посетио је општину Бела Паланка. Министра Дмитровића је угостио председник општине Бела Паланка Горан Миљковић са својим сарадницима. Миљковић је госте упознао са историјом Беле Паланке, демографском сликом али и са бројним мерама популационе политике које локална самоуправа спроводи. Општина Бела Паланка на годишњем нивоу издваја велика средства за реализацију ових мера, око 20 милиона динара, што је похвалио министар Дмитровић. ’’Данас сам имао прилику да разговарам са председником општине Бела Паланка и драго ми је што је ова општина поред мера популационе политике које спроводи Влада РС, определила новчана средства и за додатне мере које утичу на повећање природног прираштаја и останак људи, пре свега младих у овом месту.’’ – истакао је министар. Председник општине Горан Миљковић се захвалио министру Дмитровићу који је у свом плану обиласка градова и општина међу првима уврстио Белу Паланку. Миљковић је представио министру мере за развој популационе политике и упознао га са досадашњим радом локалне самоуправе. ''Главни предуслов за развој популационе политике и останак младих јесте развој економије и отварање радних места, на чему смо ми интензивно радили у претходном периоду, тако да су у Белој Паланци отворене две нове фабрике. Општина Бела Паланка је прва општина у Србији која је увела субвенције за младе пољопривреднике, како би подстакла младе да остану а такође интензивно радимо на развоју туризма. Спроводимо бројне мере популационе политике, међу којима су новчана средства за свако новорођено дете, стипендирање ученика, студената и талентоване деце. Стварајући боље услове за живот желимо да спречимо одлазак младих и драго ми је што је надлежно министарство препознало наше напоре.’’- истакао је Миљковић. Министар Дмитровић и председник општине обишли су Основну школу ’’Љупче Шпанац’’. Дочекани су по српским обичајима, уз народну ношњу, здравицу али и необичан поклон, ручно израђене лутке обучене у народне ношње, рад ученика школе. Они су са директорком школе Данијелом Ћирић обишли вишенаменску салу као и учионице у којима је планирано организовање продуженог боравка за децу.

by

ЈП ‘’СРБИЈАВОДЕ’’ ИЗВРШИЋЕ САНАЦИЈУ НАЈКРИТИЧНИЈИХ МЕСТА НА РЕЦИ НИШАВИ У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА

Након поплава које су задесиле Белу Паланку општина је имала велику логистичку подршку представника ЈП ‘’Србијаводе’’. ‘’Ово предузеће нам је дало своје људе и опрему на терену одмах након изливања реке Нишаве. Њихова подршка нам је пуно значила због спровођења благовремених и ефикасних мера ради заштите становништва. Директор Горан Пузовић је и посетио Белу Паланку како би заједно обишли и утврдили критична места на кориту реке Нишаве и разговарали о њиховој санацији. Након тога упутили смо званичне дописе и извештаје ЈП Србијаводе, које је предлоге за санацију свих поплављених места представило Републичком штабу за ванредне ситуације. На недавном састанку у Пироту представљен је план по коме ће радови на санацији кренути за једно месец дана. ЈП ‘’Србијаводе’’ санираће најкритичнија места на реци Нишави: код насеља Мурица, затим корито Мокранске реке код ушћа у реку Нишаву и насип реке у дужини од 1,5км у Црвеној Реци.’’- изјавио је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић који је истакао да ће приликом ових радова бити спроведена санација старог насипа у месту званом Ђолови, где постоји могућност да река угрози пољопривредна имања а и насеље Прекорампа. Миљковић је нагласио да се осим ових интервентних радова припрема пројекат који ће се такође реализовати са ЈП Србијаводе. ‘’Прошле године је са директором Пузовићем договорена реализација пројекта комплетне реконструкције корита Мокранске реке у дужини од 3,1 километар, односно од аутобуске станице до ушћа у реку Нишаву. Пројекат обезбеђује бољу заштиту од изливања реке а обухвата и изградњу шеталишта поред реке што ће допринети лепшем изгледу Беле Паланке. При крају је израда пројектно-техничке документације са којом ћемо конкурисати код фондова и надлежних министарстава.’’ – истакао је Миљковић.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right