sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

''САМО ЗАЈЕДНО МОЖЕМО ЗАУСТАВИТИ ШИРЕЊЕ КОРОНА ВИРУСА''- ПОРУЧИО ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ И ПОЗВАО ГРАЂАНЕ ДА СЕ ВАКЦИНИШУ

‘’У борби против епидемије изазване корона вирусом потребно је да удружимо снаге и да сви заједно покажемо одговорност и савесност, вакцинишемо се против вируса Ковид 19 и поштујемо прописане епидемиолошке мере.’’- истакао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка истичући важност имунизације као најефикаснијег средства за заштиту здравља. ‘’Желим прво да се захвалим свим грађанима Беле Паланке који су се вакцинисали и који су на тај начин показали своју одговорност према себи и према другима. У данашње време морамо бити савесни, одговорни и солидарни како би што пре изашли из тешке епидемиолошке ситуације. Председник Републике Србије Александар Вучић са Владом Републике Србије улаже максималне напоре на заштити здравља свих становника па тако и грађана Беле Паланке. Обезбеђене су довољне количине Фајзер и Спутњик В вакцине и сви грађани Србије моћи ће да се вакцинишу без заказивања термина. Од среде 21.априла 2021.године у целој Србији биће омогућена вакцинација грађана Фајзер вакцином без заказивања термина, док ће од четвртка 22.априла 2021.године бити омогућена вакцинација Спутњик V вакцином. Желим да истакнем одговорност наших суграђана јер је према последњим подацима вакцинисано 2668 људи а ревакцинисано 1690. Ми излазимо у сусрет свим грађанима који не могу да се пријаве за вакцинацију или стигну до Дома здравља ради заказане вакцинације.  Отворили смо кол центар при Општинској управи где грађани могу да се јаве и потраже помоћ наших служби.'' – истакао је Миљковић. Локална самоуправа организује и превоз за све грађане који нису у могућности да сами доћу до Дома здравља ради вакцинације.'' Још једном позивам све грађане да буду одговорни и да поштују све епидемиолошке мере и да се вакцинишу јер само тако можемо изаћи као победници из борбе са корона вирусом. Само заједно можемо зауставити ширење корона вируса!’’- истакао је Горан Миљковић.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ДРЖАВНЕ УПРАВЕ И ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

У овом времену неизвесности и борбе против пандемије изазване вирусом COVID 19, важан чинилац сигурности и безбедности свих грађана јесте имунизација становништва која се показала као најефикасније средство за сузбијање епидемије и заштиту здравља. Пандемија је још увек у порасту и њено обуздавање и стављање под контролу представља и представљаће велики изазов за све нас у месецима које долазе. Како би се одговорило на хитне потребе, Влада Републике Србије обезбедила је Фајзер и Спутњик V вакцине за имунизацију становништва без заказивања термина у циљу да се помогне што већем броју грађана који желе да се пријаве на имунизацију. Од среде 21.априла 2021.године у целој Србији биће омогућена вакцинација  грађана Фајзер вакцином без заказивања термина, док ће од четвртка 22.априла 2021.године бити омогућена вакцинација Спутњик V вакцином. Имунизација грађана без заказивања термина биће могућа само за држављане Републике Србије, као и за стране држављане са сталном пријавом боравка. Будимо подршка у заједничкој борби.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

by

ЧЕСТИТКА

Свим припадницима ромске националности, испред Општине Бела Паланка и усвоје лично име упућујем  искрене честитке поводом 8. априла Светског дана Рома. Обележавање овог датума установљено је 1971. године на првом светском конгресу Рома у Лондону, како би се указало на тежак положај Рома и како би се подстакле државе у којима живе да обрате посебну пажњу на унапређење њиховог положаја. Светски дан Рома треба да нас подсети да свакодневно негујемо вредности различитости, толеранције мултиетничког друштва јер само тако показујемо да смо привржени савременим европским и светским цивилизацијским вредностима. Локална самоуправа спроводи све потребне програме и мере за активно укључивање припадника ромске националне мањине у свакодневни друштвени и јавни живот наше локалне заједнице. Данас више него икада морамо уложити веће напоре да би се осигурало да Роми буду укључени у друштво и да имају једнак приступ основним потребама, чиме се осигурава и њихова здравствена заштита због тренутне епидемиолошке ситуације. Морамо да будемо уједињени и солидарни јер је то једини начин за превазилажење тренутне кризе. Дан Рома је прилика да се подсетимо да Општина Бела Паланка чини велике напоре да грађани ромске популације, поготово социјално најугроженији добију услове за живот какве имају и остали грађани. Побољшање укупног социјалног статуса Рома укључујући образовање, запослење, здравствену негу и квалитетније услове за живот увек су били приоритети Општине Бела Паланка. Наставићемо са таквом политиком, јер желимо да Бела Паланка буде дом достојан за живот свих њених становника, отворена за све људе добре воље да у њој живе равноправно у миру, са уважавањем различитости, без обзира на верску, расну или националну припадност. О правима Рома морамо да мислимо свих 365 дана у години а 8. април је само дан када треба да сумирамо резултате и да се договоримо шта треба надаље да чинимо. Свим припадницима ромске националности желим још једном да честитам празник и да га проведу у здрављу и радости!

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УБ ДАРКО ГЛИШИЋ ОБИШАО КУЋУ ПОРОДИЦЕ ЂОРЂЕВИЋ У ЦРВЕНОЈ РЕЦИ КОЈА ЈЕ РЕКОНСТРУИСАНА НАКОН ПОПЛАВА

Породица Ђорђевић у Црвеној Реци сада је спокојна и задовољна јер је њихов дом због великог оштећења током јануарских поплава сада у потпуности реконструисан. Захваљујући помоћи братске општине Уб и председника Дарка Глишића, који је нашем месту донирао грађевински материјал за реконструкцију 20 поплављених кућа и брзој реакцији локалне самоуправе, Ђорђевићи су се вратили у свој дом. Радове на реконструкцији неколико пута лично су обишли председник општине Уб Дарко Глишић и председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Радници су успели да радове на реконструкцији свих оштећених кућа приведу крају а у то су се уверили данас Дарко Глишић и Горан Миљковић. ‘’Успели смо да одржимо обећање и реконструишемо 20 најоштећенијих кућа у јануарским поплавама. Жеља нам је била да заиста помогнемо овом становништву и надам се да ћемо се у будућности виђати у бољим околностима. Уверен сам да локална самоуправа предано ради на дугорочном решавању проблема са изливањем реке Нишаве, што је веома важно за све оне који живе у поплављеним подручјима.’’ истакао је Дарко Глишић. ‘’Велику захвалност дугујемо Дарку Глишићу и грађанима Уба на указаној помоћи и солидарности коју су исказали када су Белу Паланку задесиле поплаве 12. јануара ове године. Задовољни смо што смо успели да завршимо реконструкцију 20 кућа које су највише оштећене и што смо омогућили становништву да поново имају кров над главом.‘’- рекао је председник општине Горан Миљковић и додао да су за све становнике чије су куће оштећене у поплавама обезбеђена новчана средства из локалног буџета али и уз помоћ државне помоћи Владе РС. Дугорочно решавање проблема са поплавама јесте у санацији критичних тачака, зато ћемо у договору са директором ЈП Србијаводе Гораном Пузовићем подићи насип код Црвене Реке, биће извршено уређење корита Мокранске реке у дужини од 500 м код ушћа у Нишаву као и 250 метара узводно према Нишавском мосту, рекао је Миљковић.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка,бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011. године,  Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка, на седници одржаној дана 05.04.2021.године, донео је следеће НАРЕДБЕ I  Овом наредбом утврђују се ограничења радног времена и просторна ограничења за период од 5. априла 2021. године од 06.00 часова па док налаже епидемиолошка ситуација. - Неће радити објекти у којима се обављају делатности: 1) пружања услугa у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића (ресторани, кафићи, барови, клубови, и сл.), oсим оних угоститељских објеката који имају отворени део објекта (башту), тако што се могу пружати угоститељске услуге само на отвореном делу објекта, с тим да: – корисници услуга морају носити заштитне маске све време боравка у објекту (у моментима када не конзумирају храну или пиће), – запослени морају носити заштине маске, нарочито приликом припреме хране и пића и услуживања, – између столова мора бити размак од најмање два метра, тако што се тај размак рачуна између особа које седе за различитим столовима, – за столом не може седети више од пет особа, – уколико не постоје столови и столице за седење на отвореном делу, растојање између свих присутних лица на отвореном делу мора бити такво да на сваких 9 метара квадратних може боравити само једно лице, – отворени део објекта мора бити физички одељен од јавне површине у смислу да се мора поставити физичка препрека (баријера) између тог дела и јавне површине тако да између корисника услуга и лица на јавној површини буде размак од минимум 3 метра, – не може се изводити музичко-сценски програм уживо (тзв.жива музика) и – радно време је сваког дана од 06.00 до 22.00 часова. II  У радном времену сваког дана од 06.00 до 22.00 часа могу радити: 1) апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке); 2) ресторани и други простори у којима се пружају услуге исхране у категоризованим и некатегоризованим смештајним објектима и у категоризованом приватном смештају, у којима се услуга може пружати само лицима која имају пријављен боравак у тим врстама смештаја; 3) објекти у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места, киосци, мењачнице, трафике); 4) објекти, радње и сервиси и сл. у којима се врше стручне, научне, иновационе и техничке делатности, финансијске делатности и делатност осигурања, промет некретнина, информисање и комуникација, административне и помоћне услужне делатности, занатске и друге услужне делатности; 5) објекти у којима се обавља делатност у области спорта (теретане, вежбаонице и други објекти намењени за спорт и рекреацију и сл.); 6) објекти у којима се обавља делатност приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.); 7) трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа, продавнице хране за животиње (пет шопови, продавнице сточне хране и др.), отворена пијаца, 8) радње и продајна места у оквиру отворене пијаце (месаре, печењаре, специјализоване продавнице хране и сл.); 10) објекти у којима се пружају услуге у области културе ( биоскопи, музеји, галерије). III  Могу радити без ограничења радног времена: 1) апотеке (укључујући ветеринарске и пољопривредне апотеке), 2) бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива, 3) трговински, угоститељски и други објекати који врше доставу хране; 4) ординације и лабораторије у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарске ординације и лабораторије и сл. IV   О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Контрола ће се вршити сваког дана, а свако непоштовање мера повлачи одговорност физичког и правног лица, V   Наредбе објавити на званичном сајту општине Бела Паланка и доставити Општинској управи, ЈП и установама чији је оснивач општина Бела Паланка, Полицијској станици и архиви.                                                                                                Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка                 Преузмите документ овде.  

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right