sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА НА САВИНДАН ПОКЛОНИЛА ШКОЛАМА И ВРТИЋУ КЊИГЕ

Школе у Србији обележиле су Светог Саву, дан духовности, школску славу у част првог српског архиепископа, просветитеља и творца законодавства. Ове године Савиндан је у свим школама на територији општине Бела Паланка обележен у складу са епидемиолошком ситуацијом. Општина Бела Паланка је поводом Савиндана обезбедила за све школске библиотеке и вртић нове књиге како би се обогатио њихов фонд. Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић честитао је свим ђацима и просветним радницима школску славу. ‘’Обележавајући заједно са вама сваке године Савиндан, негујемо успомену на Светог Саву, на сва његова дела која нас подсећају да је улагање у младе и брига о њима сигуран пут ка изградњи бољег и напреднијег друштва. Последњих година потрудили смо се да обезбедимо добре услове за рад и учење. Захваљујући изузетној сарадњи и подршци председника Србије Александра Вучића наши ученици данас имају уређене учионице, спортске хале и терене, а радовима на побољшању енергетске ефикасности обезбедили смо и најбоље услове за рад. Извршили смо реконструкцију објекта и отворили вртић у Црвеној Реци а у оквиру овог пројекта у дворишту Основне школе ''Јован Аранђеловић'' урадили смо комплетно нове спортске терене за рукомет, кошарку и мали фудбал. Желимо да сва деца имају подједнаке услове за одрастање и образовање. У наредном периоду планирамо додатна улагања у образовну инфраструктуру. Конкурисали смо код надлежног министарства са неколико пројеката. Један од њих је и уређење истуреног одељења Основне школе ''Јован Аранђеловић'' у насељу Долац. Планирамо изградњу ограде око Основне школе ‘’Љупче Шпанац’’ како би деца била потпуно безбедна у школи. Извршићемо и замену фасаде у фискултурној сали средње школе ‘’Никета Ремизијански’’ и заменићемо комплетну унутрашњу столарију у школи.’’- рекао је Миљковић и истакао да локална самоуправа из године у годину даје бројне стипендије ученицима, средњошколцима и студентима. Школске библиотеке су на Савиндан добиле књиге ‘’Музеј уметности’’ и комплете књига о Српским војводама. Прваци основних школа и предшколарци добили су књиге Пажљивкова правила у саобраћају, а деца млађег узраста бојанке. Предшколској установи ‘’Драгица Лаловић’’уручен је и лап топ. ''Нека свима нама мудрост, снага и вера највећег српског просветитеља Светог Саве буду животна инспирација за постизање и личног и професионалног просперитета. Част ми је што смо успели да обезбедимо нове књиге за које сам уверен да ће донети нова знања ученицима јер је знање најјаче оружје модерног доба.''- истакао је председник општине. Директори школа истакли су захвалност локалној самоуправи која им је увек излазила у сусрет и имала разумевање за улагање у образовање.

by

ВОДА ИЗ ГРАДСКОГ ВОДОВОДА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ИСПРАВНА ЗА ПИЋЕ

Вода из градског водовода у Белој Паланци је исправна за пиће, саопштено је из ЈКП ''Комнис'' Бела Паланка. Након микробиолошких и физичко-хемијских испитивања воде из мреже јавног водовода од стране Завода за јавно здравље Пирот потврђено је да се вода може користити за пиће и спремање хране.

by

ПОДЕЉЕНА ОБУЋА ПОРОДИЦАМА ИЗ ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА

Након поплава које су задесиле општину Бела Паланка 12.јануара локална самоуправа свакодневно ради на збрињавању становништва из ових подручја. ‘’Иако се вода повукла у деловима Беле Паланке, где се Нишава излила из свог корита,  ми и даље радимо на пружању помоћи нашим суграђанима. Потребно је пуно тога учинити како би се нормализовала ситуација у њиховим домовима, поготово што се све ово десило у хладним зимским данима. Добијена је донација гумене и дечје обуће од произвођача из Беле Паланке и компаније ''Тигар АД'' из Пирота. Ми се трудимо да поред пакета помоћи у виду хране и хигијенских средстава обезбедимо и одећу и обућу, као и све друге врсте помоћи у овом тренутку. ‘’- истакао је Горан Миљковић председник општине Бела Паланка након поделе обуће породицама које су смештене у мигрантском центру Дивљана. Ради се на свим пољима у циљу санације штете од поплава. Миљковић је рекао да  Комисија за процену штете завршава свој посао на терену како би се утврдила штета од поплаве. Такође је од стране локалне самоуправе извршена и дезинфекција свих објеката у које је вода продрла. Оно на чему се активно ради јесте санација корита реке Нишаве. ''Очекујемо долазак стручних служби из ЈП ‘’Србијаводе’’ како би обишли критичне тачке на Нишави у насељу Мурица, селу Црвена река и Долцу и дали предлоге за хитну санацију.'' – додао је Миљковић.

by

НАСТАВЉА СЕ ПОДЕЛА ПАКЕТА ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА У ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

Општина Бела Паланка настоји да обезбеди помоћ за све грађане који живе у поплављеним подручјима. Захваљујући доброј сарадњи са хуманитарним организацијама, општинама и градовима  локална самоуправа успева да пружи помоћ и изађе у сусрет сваком захтеву у овим тешким данима. У сарадњи са удружењем ‘’Добра вила за вас'' из Београда обезбеђен је велики број пакета помоћи. ‘’У сарадњи са хуманитарним организацијама и људима добре воље отпочели смо набавку пакета помоћи. Захвални смо удружењу ‘’Добра вила за вас’’ са којим заиста имамо изузетну сарадњу на свим пољима и преко којег смо успели да обезбедимо више донација. Јуче смо делили прехрамбене пакете и пакете за хигијену у селу Црвена Река, а данас смо помоћ у виду одеће и обуће уручили домаћинствима у Белој Паланци. Захваљујем се свим нашим суграђанима који су притекли у помоћ угроженом становништву и донирали одећу и обућу. Ми смо преко наших произвођача дечије обуће обезбедили дечије ципеле и чизме. Јавили су нам се и пријатељи из Словенске бистрице, наше братске општине који желе да помогну нашим грађанима. Са њима смо у свакодневном контакту, одредићемо приоритете и врсту помоћи која нам је потребна. Невоља је окупила све нас заједно да помогнемо суграђанима како би што пре пребродили тежак период у животу. ‘’- рекао је Горан Миљковић, председник општине Бела Паланка, који је још једном истакао да је обавеза локалне самоуправе да сви суграђани буду збринути и да помоћ стигне до сваке породице и појединца. Пакети помоћи у виду основних животних намирница, средстава за хигијену, флаширане воде подељени су јуче мештанима села Црвена Река. Помоћ у виду одеће и обуће подељена је данас становницима у Новосадској улици, у насељу Мурица и мигрантском центру Дивљана. 

by

ПОМОЋ КОЈА ЈЕ СТИГЛА ИЗ БРАТСКЕ ОПШТИНЕ УБ ПОДЕЉЕНА СТАНОВНИШТВУ У ПОПЛАВЉЕНИМ ПОДРУЧЈИМА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

5 тона помоћи у виду хигијенских пакета, воде, ћебади и пешкира допремљено је пре неколико дана Белој Паланци за помоћ угроженом становништву. Помоћ је лично уручио председник братске општине Уб Дарко Глишић. Пакети из овог контигента су дељени у суботу како би се становништву које је погођено поплавом што пре помогло, рекао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. ‘’Још једном изражавам велику захвалност Дарку Глишићу и грађанима Уба на указаној помоћи. Ова помоћ нам пуно значи како би што пре изашли у сусрет нашим грађанима. Пакети из донације Уб су одмах дељени у суботу угроженом становништву а за пар дана организоваћемо нову поделу пакета. Са Дарком Глишићем смо обишли и поплављена подручја али смо такође разговарали у вези даље помоћи око санације неких кућа и објеката од поплаве. Након завршетка рада Комисије за процену штете видећемо шта нам је све потребно и коју врсту помоћи ћемо тражити.‘’- истакао је Миљковић. Пакети помоћи подељени су у насељу Мурица, затим становницима Новосадске улице, као и у Црвеној Реци и онима који су смештени у одмаралишту Дивљана. Општина Бела Паланка обезбедила је и превоз до школе за сву децу која су због поплава тренутно у Дивљани. Миљковић је рекао да је Комисија за процену штете већ обавила 90 посто посла на терену и да ће се за пар дана знати колика је штета од поплаве. Извршена је и дезинфекција свих објеката у које је вода продрла а обављена је и анализа путева. ‘’Урадили смо анализу стања свих локалних некатегорисаних путева и путева првог реда , односно регионалних путева. Наш извештај о причињеној штети на путевима доставићемо ЈП ‘’Путеви Србије’’ и надлежном министарству како бисмо заједно радили на отклањању штете. До краја недеље доћи ће стручне службе из ЈП ‘’Србијаводе’’ како би обишли критичне тачке на Нишави у насељу Мурица, селу Црвена река и Долцу и дали предлоге за хитну санацију. ‘’ – рекао је Миљковић који је истакао да су представници локалне самоуправе стално на терену како би се благовремено изашло у сурет сваком захтеву оних који су доживели поплаву.

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ГОРАН МИЉКОВИЋ ОБИШАО ПОРОДИЦУ МИТИЋ

Девојчицу Нађу Митић и њену породицу обишао је председник општине Горан Миљковић. Нађа се недавно вратила из иностранства где је примила неопходну терапију у борби против тешке болести. Нађа је иначе ученица 4.разреда основне школе у Белој Паланци и живи са мајком и оцем и њеном две године старијом сестром. Породица јој је велика подршка у овој тешкој ситуацији. Нађа је упркос свему једна весела, насмејана девојчица, пуна живота. Горан Миљковић је Нађи поред пригодних поклона уручио лап-топ, који ће јој помоћи да не заостаје са градивом у школи и похађа наставу преко интернета. Породица Митић је изразила велику захвалност председнику, не само за лап топ, већ и за средства која је донирала локална самоуправа за Нађин наставак лечења у иностранству. Миљковић је у разговору са члановима породице истакао да је локална самоуправа и убудуће ту за све што је потребно у вези Нађиног лечења. ‘’Свесни смо ситуације да породица Митић нема довољно средстава с обзиром на то да Нађини родитељи не раде јер су се тренутно посветили неговању своје ћерке. Ми ћемо и даље помагати породицу Митић јер нам је Нађино здравље најбитније. Увек подржавамо хуманитарне акције које имају за циљ борбу за нечији живот. Сматрам да постоје људи доброг срца, који имају могућности и који желе да помогну и ја се надам да ће и они изаћи у сусрет Нађи како би она била са својим вршњацима у годинама које долазе. ’’- рекао је  Горан Миљковић који је истакао да је потребно да сви ми покажемо емпатију и  саосећање према појединцима и породицама у тешкој ситуацији. Када свако од нас да своје мало и када све те помоћи ставимо на једно место, за некога то може да значи довољно, за неког то значи живот.  ​​​​​​​

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right