sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ УБ ДАРКО ГЛИШИЋ И ДИРЕКТОР ЈП ''СРБИЈАВОДЕ'' ГОРАН ПУЗОВИЋ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ГОРАНОМ МИЉКОВИЋЕМ ОБИШЛИ ПОПЛАВЉЕНА ПОДРУЧЈА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ

Угрожене у поплављеним подручјима на територији општине Бела Паланка обишли су председник општине УБ Дарко Глишић и директор ЈП ‘’Србијаводe’’ Горан Пузовић. Они су заједно са председником општине Бела Паланка Гораном Миљковићем посетили насеље Мурица у Белој Паланци и подручје где је долазило до изливања реке Нишаве. Насеље Мурица поплављено је у уторак 12. јануара након што је дошло до изливања реке Нишаве када је у кућама продрла вода и направила велику штету. Током разговора са председником општине разговарано је о даљим заједничким активностима на санацији критичних тачака на Нишави. Река Нишава спада у категорију вода првог реда и у надлежности је ЈП ‘’Србијаводe’’. Директор Пузовић је истакао да је ЈП ‘’Србијаводе’’ одмах реаговало и послало људе на терен. ‘’Договорили смо се са председником Миљковићем да инжењери обићу терен у насељу Мурица, Црвеној Реци и Долцу и дају предлог за санацију и извођење хитних радова како би подигли степен заштите од евентуалних поплава и заштитили становништво. Пузовић је подсетио да је у претходних неколико година на преко 600 локација у целој Србији реаговало предузеће Србијаводе и реализован је велики број пројеката. "На територији општине Бела Паланка урадили смо пројектно техничку документацију за санацију корита Коритничке реке од улаза у Белу Паланку па до ушћа у реку Нишаву, и наставићемо да уз помоћ средстава државе или страних фондова реализујемо пројекте како би би подигли ниво безбедности на речним токовима у Белој Паланци.", истакао је Пузовић. Председник општине Горан Миљковић се захвалио на посети Дарку Глишићу, председнику братске општине Уб и Горану Пузовићу директору ЈП ''Србијаводе''. ‘’Желим да изразим велику захвалност ЈП ‘’Србијаводе’’ и директору Пузовићу. Наиме, од првог дана изливања реке Нишаве у сталном смо контакту са овим предузећем, које нам је дало апсолутну логистичку подршку, своје људе и опрему на терену. Данас је ситуација знатно боља, а ми смо успели да брзо евакуишемо становништво и сместимо их у прихватни центар "Дивљана." Комисије за процену штете општине Бела Паланка су већ изашле на терен а колика је заиста штета знаће се наредних дана. Са директором Пузовићем разговарамо о санацији критичних тачака на кориту реке Нишаве и надам се да ћемо даљим заједничким активностима успети да спречимо изливање реке у случају већих падавина.’’- рекао је председник општине Горан Миљковић који је нагласио да је и раније долазило до изливања реке Нишаве и стварања подземних вода али је ово историјски максимум када је за врло кратко време река Нишава достигла ниво од чак 4 метра.

by

ХУМАНОСТ И СОЛИДАРНОСТ НЕ ПОСУСТАЈЕ - ИЗ БРАТСКЕ ОПШТИНЕ УБ СТИГЛА ПОМОЋ УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ БЕЛЕ ПАЛАНКЕ

Белој Паланци је након поплава међу првима у помоћ притекла братска општина Уб, а  Белу Паланку и њене грађане који живе у поплављеном подручју посетио је председник ове општине Дарко Глишић. Да општине Уб и Бела Паланка нису пријатељи само на папиру показала је помоћ која је допремљена из Уба. 5 тона помоћи у виду хигијенских пакета, воде, ћебади и пешкира допремљено је данас Белој Паланци за помоћ угроженом становништву. Дарко Глишић је истакао да су и сами становници Уба 2014. године доживели овакву несрећу, када је у овој општини дошло до великих поплава, тако да знају колико солидарност у оваквом моменту значи. ‘’Бела Паланка је наш пријатељ, дошао сам да им помогнем и да видим драге људе. Разговараћемо о томе шта је још потребно како би се санирале последице поплаве у нашој братској општини’’ – истакао је Глишић који је рекао да је Бела Паланка прва општина којој је Уб притекла у помоћ.  Председник општине Бела Паланка Горан Миљковић је упутио велику захвалност председнику општине Уб Дарку Глишићу, његовим сарадницима и грађанима Уба који су увек ту за Белу Паланку. ‘’Јуче смо упутили позив за помоћ општини Уб, а они су на наш први позив одмах реаговали. Разговарали смо о врсти помоћи која нам је најпотребнија у овом тренутку а то су хигијенски пакети, вода, средства за дезинфекцију. Ова помоћ нам пуно значи јер имамо око 300 становника који су угрожени тако да ће она бити већ сутра подељена грађанима у поплављеним деловима општине. Са братском општином Уб имамо одличну сарадњу са свим пољима а у овим тешким тренуцима за наше грађане они су показали своју неизмерну хуманост и солидарност. – истакао је Миљковић. Пакети помоћи допремљени су у халу Установе за спорт ‘’СЦ Бањица’’, а око припреме и поделе ангажовани су волонтери и радници јавних предузећа. Колико је важно да сви уложимо заједничке напоре у решавању кризних ситуација можда говори и слика из Беле Паланке када су сви прионули на посао и заједничким снагама за врло кратко време све пакете помоћи сместили у халу.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка, бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011.године, Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка дана 15.01.2021.године доноси следеће Н А Р Е Д Б Е I У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка доноси наредбу да од понедељка 18.01.2021.године почињу са радом објекти Предшколске установе ''Драгице Лаловић'': објекат ''Изворчић'' и објекат ''Дечја Радост'' у Белој Паланци и издвојена одељења у Долцу и Црвеној Реци.  II Наредбе  објавити  на  званичном  сајту  општине  Бела  Паланка и  доставити  Општинској управи, ЈП  и  установама  чији  је  оснивач  општина  Бела  Паланка, Полицијској  станици и  архиви. Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка

by

УРУЧЕНИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ ЗА УГРОЖЕНО СТАНОВНИШТВО ОД ПОПЛАВА

Општина Бела Паланка је у сарадњи са удружењем ''Добра вила за вас'' из Београда обезбедила донацију у виду основних животних намирница за угрожено становништво од поплава на територији општине. Локална самоуправа има одличну сарадњу са удружењем ''Добра вила за вас'' са којим је до сада организовала бројне хуманитарне акције. Иначе, донација је обезбеђена од средстава која су прикупљена кроз сарадњу Зајечарске пиваре и Банке хране Београд. ''Морамо помоћи нашим грађанима у овој тешкој ситуацији. Грађанима чије су куће поплављене и онима који су евакуисани из својих домова потребно је обезбедити основне животне намирнице, средства за хигијену, одећу, обућу. У сарадњи са хуманитарним организацијама и људима добре воље отпочели смо набавку пакета помоћи. Јуче смо из Београда добили донацију у виду основних животних намирница. Данас је око 140 пакета стигло до домова угрожених становника на територији општине и грађана који су смештени у мигрантском центру Дивљана.''-истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Пакети помоћи подељени су грађанима у Новосадској улици, у насељу Мурица, затим грађанима који су смештени у мигрантском центру Дивљана и мештанима села Црвена Река. ''Сво наше људство је на терену, пратимо ситуацију и реагујемо у складу са њом, тако да смо већ спровели акцију прикупљања одеће и обуће за грађане који су исељени из својих домова. Обезбедићемо флаширану воду, средства за хигијену и сву неопходну помоћ док се стање не стабилизује и док се грађани не врате у своје домове. Наша је дужност и обавеза да сви суграђани буду збринути и да помоћ стигне до сваке породице и појединца ''- истакао је Миљковић који је додао да  уколико грађани желе да помогну могу да донирају преко потребне намирнице и ствари и да се за то могу обратити локалној самоуправи, Центру за социјални рад или Црвеном крсту.

by

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА У ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ЗБОГ ПОПЛАВА

На територији целе општине Бела Паланка данас је проглашена ванредна ситуација због поплава. Услед обилних падавина дошло је до изливања река и бујичних водотокова. Изливање реке Нишаве проузроковало је поплаве у насељу Црвена Река, поред пруге, као и у насељу Долац код моста званог Божин Тор али и у самој Белој Паланци у насељу Мурица. Од јуче је на мосту код Божиног тора у атару села Долац затворен саобраћај. У Црвеној реци поред њива и ораница поплављени су стамбени и помоћни објекти, тако да су данас евакуисани људи и животиње из поплављених кућа. Угрожена подручја обишао је председник општине Бела Паланка, Горан Миљковић који је рекао да су сви релевантни субјекти укључени и стално се прати ситуација на терену како би се одмах приступило решавању проблема. ‘’Због овакве ситуације на територији општине Штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању како би се помогло свима у угроженим подручјима и како би се ситуација пратила на терену. Јутрос je дошло до повећања водостаја Нишаве у Белој Паланци са синоћњих 1,6 на три метра, што је довело до огромног изливања Нишаве у селу Црвена Река. Уз помоћ Сектора за ванредне ситуације, полиције и грађана успели смо да евакуишемо све људе који су били угрожени и сву њихову стоку. Упутили смо захтев Војсци Србије и добили смо цистерну са пијаћом водом која већ кружи градом, а обезбедићемо пијаћу воду за мештане села Крупац, Мокра, Дивљана, Долац, Црвена Река и Моклиште. У акцију спасавања и евакуације укључени су полиција, ватрогасци и сектор за ванредне ситуације из Пирота као и сами мештани.’’- рекао је Миљковић који је истакао да ће по потреби бити ангажовано и додатно људство и механизација. У селу Црвена река поплављено је 8 кућа, а из 4 домаћинства било је потребно евакуисати становништво и стоку. Под водом је и пољопривредно земљиште у овом делу села. Евакуисане су и многе породице из насеља Мурица у Белој Паланци тако је за 50 становника из овог насеља обезбеђен привремен смештај у мигрантском центру Дивљана. Падавине су престале па се очекује и смањење водостаја река, након чега ће бити утврђена евентуална материјална штета.

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

На основу члана 11. Одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Бела Паланка, бр. 011-11/2011-I од 29.03.2011.године, Штаб за ванредне ситуације на територији општине Бела Паланка дана 12.01.2021.године доноси следеће Н А Р Е Д Б Е I У периоду од 12.јануара 2021. године па док то налаже епидемилошка ситуација, радно време објеката у којима се обавља делатност у области трговине на мало (трговинске и друге радње и продајна места), пружања услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића (ресторани, кафићи, барови, клубови и сл.), и приређивања посебних и класичних игара на срећу (кладионице, играонице и сл.), као и у објектима у којима се обавља делатност пружања занатских и других услуга у непосредном и дуготрајном физичком контакту са корисником услуге (козметички салони, фризерски салони, салони лепоте) и делатност у области културе која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору (позоришта, биоскопи, музеји, галерије) и области спорта која подразумева истовремено присуство више лица у истом простору или дуготрајнији непосредни контакт са корисником услуге (фитнес центри, теретане, вежбаонице и други објекти намењени за спорт и рекреацију и сл.) ограничава се тако да ти објекти могу радити сваког дана од 05.00 часова до 20.00 часова. Ограничење из става 1. ове наредбе се не односи се на радно време: 1) апотека, пољопривредних апотека, бензинских пумпи у обављању делатности продаје горива и трговинских, угоститељских и других објеката који врше доставу хране, који могу да раде и ван радног времена утврђеног у 1.ставу ове наредбе, као и суботом и недељом; 2) трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа (намењених за људе или животиње), и самостални малопродајни објекти у којима се трговина, по правилу, обавља тако да купац не улази у објекат (трафике тј. киосци, мењачнице), који могу да раде до 21.00 часа, као и суботом и недељом; 3) ординација и лабораторија у којима се пружају медицинске и стоматолошке услуге и ветеринарских ординација и лабораторија и сл., које могу да раде и ван радног времена утврђеног у ставу 1. ове наредбе, као и суботом и недељом; 4)  ресторана и других простора у којима се пружају услуге исхране у категоризованим и некатегоризованим смештајним објектима и у категоризованом приватном смештају, у којима се услуга може пружати само лицима која имају пријављен боравак у тим врстама смештаја и то најкасније до 21.00 часа, као и суботом и недељом; У току радног времена из става 1. ове наредбе у објектима у којима се пружају услуге у области угоститељства није дозвољено непосредно извођење музике (музика уживо), а после 17.00 часова није дозвољена музика у било ком облику. II О спровођењу мера стараће се комунална инспекција, инспекцијски и други законом задужени органи. Контрола ће се вршити свакога дана, а свако непоштовање мера повлачи одговорност физичког и правног лица, III Наредбе  објавити  на  званичном  сајту  општине  Бела  Паланка и  доставити  Општинској управи, ЈП  и  установама  чији  је  оснивач  општина  Бела  Паланка, Полицијској  станици и  архиви. Штаб за ванредне ситуације општине Бела Паланка

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right