sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА

По налогу Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, а имајући у виду повећан број пожара на отвореном,у Белој Паланци је одржана седница општинског штаба за ванредне ситуације.Чланови штаба упознати су са тренутном ситуацијом везаном за повећање броја пожара на отвореном простору, опасностима које могу настати као и активностима за заштиту живота и имовине. На седници је донет закључак да се спроведу следеће мере: обилазак свих насељених места и упозоравање становништва да поштују законске одредбе о забрани спаљивања на отвореном простору.Извршиће се провера исправности механизације субјеката од посебног значаја за заштиту и спасавање која би се могла ангажовати у случају потребе на гашењу пожара на отвореном простору, интензивирање медијске кампање о спречавању пожара на отвореном простору. Такође је наложен појачан инспекцијски надзор од стране надлежних инспекцијских органа као и органа Министарства унутрашњих послова. Од почетка фебруара на територији Републике Србије евидентирано 1.492 пожара на отвореном простору, што је енормно повећање у односу на исти период прошле године када је оваквих пожара било 226. На територији општине Бела Паланка од почетка године није забележен повећан број пожара.Законом о заштити од пожара забрањено је спаљивање остатака стрних усева, спаљивање смећа на отвореном простору и спаљивање биљних остатака и за то је запрећена казна за правна лица од 300.000 до 1.000.000 динара, а за физичка лица 10.000 динара. Такође, ложење ватре у шуми и на удаљености од 200 метара од руба шуме је забрањено, изузев на одређеним и за то обележеним местима, у складу са прописаним мерама заштите од пожара. За непоштовање ове одредбе, како је истакао, запрећена је казна за физичка лица од 10.000 до 50.000 динара.

by

ОПШТИНИ БЕЛА ПАЛАНКА ОДОБРЕНА СРЕДСТВА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ НОВИХ ПРОЈЕКАТА

У Влади Србије потписани су уговори о додели бесповратних средстава за Програм подршке унапређења развоја недовољно развијених општина у укупном износу од 220 милиона динара. Општина Бела Паланка једна је од потписница уговора и биће корисник ових средстава. Поред наше општине још 34 општине у Србији учествују у овом програму. Ово је четврта година заредом како се реализује поменути програм, а општина Бела Паланка је учествовала у сваком од њих. ''Изузетно нам је важна подршка Владе РС и ресорних министарстава како би реализацијом капиталних пројеката за општину Бела Паланка успели да побољшамо квалитет живота наших грађана у свим сферама живота'' истакао је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић. Учешћем у новом програму, Oпштина Бела Паланка ће у 2024. години реализовати услугу ''Помоћ у кући'' али и набавити возило за потребе пружања ове услуге.

by

У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ПО 22. ПУТ ОРГАНИЗОВАН САБОР ЛОВАЦА ''СИЛУГАТА'', ЛУ ''ЈАСТРЕБ'' ПОБРАТИМИЛО СЕ СА ЛОВАЧКИМ УДРУЖЕЊИМА ИЗ ТРГОВИШТА И МАЛОГ ЗВОРНИКА

Протеклог викенда Бела Паланка је била у знаку Силугате и лова на предаторе. По 22. пут по реду организован је Сабор ловаца који је окупио више од 500 ловаца из свих крајева Србије, из Мошорина,Бабушнице,Пирота,Власотинца, Ниша, Малог Зворника, Трговишта, Сврљига, Гаџиног Хана.Сабор ловаца је значајна манифестација која се организује у Белој Паланци,а то потврђује и велики број ловаца који учествује у њој.Сабор траје два дана,а главни дан је недеља када се организује хајка на предаторе.У суботу 3. фебруара у великој сали општине организован је свечани пријем за учеснике Силугате на којем је потписан споразум о братимљењу ловачких удружења из Малог Зворника, Трговишта и Беле Паланке.Присутне ловце поздравио је председник општине Бела Паланка Горан Миљковић који је истакао значај ове манифестације за развој ловног туризма и позвао је ловце да буду гости Беле Паланке током целе године.Подржао је идеју о братимљењу ловачких удружења из Малог Зворника, Трговишта и Беле Паланке. ‘’Општина Бела Паланка је већ потписала споразум о братимљењу са општинама Трговиште и Мали Зворник, и наша сарадња се огледа у међусобном поштовању, добрим односима и размени искустава не само у области лова, већ и у другим областима попут туризма, спорта, културе’’ истакао је Миљковић.Ловце је поздравио и Александар Јовановић, председник ЛУ ‘’Јастреб’’ који је ловцима пожелео добар поглед и успех у лову,али их је подсетио да воде рачуна и о безбедности. Присутнима су се обратили и председник ЛСС Братислав Ћирковић,председник ЛСЈС Зоран Алексић,председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, заменик председника општине Трговиште Братислав Крстић и сви су они истакли да им је част да буду део ове манифестације која не само да промовише ловни туризам,већ и пријатељство и добре односе који трају годинама.Организатор Сабора је ЛУ "Јастреб" из Беле Паланке, а су организатор ТО Бела Паланка. Покровитељ сабора је и ове године била општина Бела Паланка.

by

ОПШТИНА БЕЛА ПАЛАНКА ДОБИЛА НОВИ САЗИВ СКУПШТИНЕ

Након избора који су одржани 17. децембра јуче је одржана конститутивна седница СО Бела Паланка. Седницом је председавао Венцислав Рангелов као најстарији одборник, након што је Зоран Митић из личних разлога одбио да председава конститутивном седницом. На седници су потврђени одборнички мандати, изабран председник Скупштине, његов заменик, донет Пословник о раду Скупштине и постављен секретар Скупштине. На конститутивној седници представљен је извештај Изборне комисије Општине Бела Паланка о спроведеним изборима за одборнике Скупштине Општине Бела Паланка. На седници је извршен избор Верификационог одбора а затим су потврђени мандати одборника у белопаланачкој скупштини. Скупштину чине 22 одборника са листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, два одборника са листе ''Ивица Дачић – премијер Србије'', три одборника са листе ‘’Србија против насиља – Бела Паланка – Срђан Павловић – Павле'', један одборник са листе ’Време је за промене Марија Васић’’ и један одборник са листе ''Национално окупљање, Нада за Белу Паланку, Српски покрет Двери, Нова демократска странка Србије, Покрет обнове Краљевине Србије, Српска странка Заветници, Војкан Поповић’’. Тајним гласањем за председника Скупштине изабран је Александар Пејчић са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’, док је за заменика председника Скупштине Општине изабран Горан Игић, такође са изборне листе ‘’Александар Вучић – Бела Паланка не сме да стане’’. За секретара Скупштине постављена је Даница Тодоров Антић. Прва седница СО Бела Паланка заказана је за данас за 20.30 сати када ће бити изабрани председник Општине Бела Паланка, заменик председника Општине и чланови Општинског већа Општине Бела Паланка.

by

У ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА У БЕЛОЈ ПАЛАНЦИ ОБЕЛЕЖЕН САВИНДАН

Рециталима, песмом и сечењем славских колача обележена је школска слава Свети Сава у образовним установама у Белој Паланци. У цркви Вазнесења Господњег у Белој Паланци најпре је служена света литургија која је окупила велики број верника и пресечени су славски колачи. И у цркви Светих Ћирила и Методија уприличен је обред сечења славских колача који је окупио велики број верника, ученика и наставника ОШ ’’Јован Аранђеловић’’. Обележавању школске славе у Црвеној Реци присуствовали су представници локалне самоуправе Марија Бошковић и Марија Анђелковић. Директор ОШ ’’Јован Аранђеловић’’ у Црвеној Реци Зоран Пешић честитао је свим ученицима и запосленима школску славу Светог Саву. И ученици и просветни радници у ОШ ’’Љупче Шпанац’’обележили су Савиндан. Најпре су по одељењима одржане пригодне приредбе, а затим су у холу школе пресечени славски колачи. У наставничкој канцеларији уз присуство бројних гостију, свештених лица и представника локалне самоуправе Мирослава Маринковића и Горана Игића уприличено је сечење славског колача а затим је кроз рецитал приказан живот и дело Растка Немањића – Светог Саве. Присутнима се обратила директорка школе Данијела Ћирић која је свим ученицима и просветним радницима честитала Савиндан. Много тога о животу и раду првог српског просветитеља могло се чути и од ученика СШ ’’Никета Ремезијански’’. У холу ове школе одржана је приредба а затим је пресечен славски колач овогодишњег домаћина. Присутнима се обратила директорка школе Радица Јоцић која је свим ученицима и просветним радницима честитала школску славу Светог Саву. Председник Привременог органа општине Бела Паланка Горан Миљковић честитајући Савиндан свим ученицима и просветним радницима истакао је да ће локална самоуправа и надаље настојати да обезбеди најбоље услове за рад и учење. ''У последњих неколико година у потпуности је реконструисана образовна инфраструктура у Белој Паланци јер је улагање у образовање улагање у будућност овог места'' истакао је Миљковић.

by

ПРЕДСЕДНИК ПРИВРЕМЕНОГ ОРГАНА ОПШТИНЕ БЕЛА ПАЛАНКА ГОРАН МИЉКОВИЋ ЧЕСТИТАО САВИНДАН УЧЕНИЦИМА И ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА

Свим ученицима, просветним радницима, запосленима у систему образовања, директорима школа и предшколске установе, испред Општине Бела Паланка и у своје лично име упућујем најискреније честитке поводом празника посвећеном првом српском просветитељу Светом Сави. Дело, духовност и просветитељски рад Светога Саве живеће вечно у српском народу и трајни је подсетник да морамо да чувамо и унапређујемо све оне вредности које нам је оставио Свети Сава у наслеђе. Свим запосленима у систему образовања желим да се захвалим на преданом раду и труду који улажу да ученике изведу на прави пут, пут знања, поштења и човечности. Следећи пут Светог Саве – пут знања и врлина и негујући дух Светосавља бескомпромисно се залажемо и неуморно радимо на стварању најбољих услова за образовање и васпитање младих. Нама је приоритет образовање и због тога је Општина Бела Паланка у претходним годинама уз велику подршку председника Александра Вучића успела да спроведе капиталне пројекте у области школске инфраструктуре. Наставићемо даље са улагањима јер улажући у образовање улажемо у нашу будућност и будућност наше деце. Поштујући и негујући дух Светосавља дело овог српског просветитеља живеће вечно. Нека нас овај велики просветитељ и заштитник образовања инспирише да наставимо путем знања, толеранције и заједничког раста. Још једном честитам вам школску славу Савиндан.

Претражите вести

Горан Миљковић

Председник општине Бела Паланка

email

Општина Бела Паланка

place Карађорђева 28 Бела Паланка, Србија

local_phone +381 18 855 023, +381 18 856-666

email predsednik@belapalanka.org.rs, sobelapalanka@belapalanka.org.rs

local_printshop 018 855 188

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

​​​​​​​

close
logo


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 25


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 47


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 66


Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Undefined index: search_modal in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/vhosts/belapalanka.org.rs/httpdocs/content/themes/saCity/views/includes/modal/searchModal.php on line 88

  • keyboard_arrow_right